Copy
Näytä sähköposti selaimessa

HCP Quant

Olen luvannut pitää sijoittajat ajan tasalla oman omistukseni muutoksista hoitamassani HCP Quant -rahastossa. Valitettavasti joudun ilmoittamaan, että olen tänään jättänyt lunastusilmoituksen HCP Quant -osuuksistani.

Nykyisessä asunnossani on mittava homeongelma. Ongelman todellinen laajuus selvisi viime viikolla, kun alakerran seinä avattiin. Seinän toisella puolella on suihku. Alla olevat kuvat on otettu tämän seinän avaamisesta. Käytännössä seinä ja lattia ovat märkiä. Tämän vahingon lisäksi katto on vuotanut, ja siten kattorakenteet ovat pehmenneet. Veden valumajälkiä on nähtävillä myös toisen huoneen seinässä. Vahingot ovat niin massiivisia, ettei vuokranantaja tule virheitä korjaamaan. Tästä johtuen joudun tekemään ratkaisuja asumisen suhteen varsin nopealla aikataululla.

Asun tällä hetkellä Tallinnassa. Viro kehittyy voimakkaasti, ja tämän kääntöpuolena on EU:n korkein inflaatio. Vuokrat ovat kohonneet kovaa tahtia. Pitääkseni asumiskustannukset nykyisellä tasolla oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi jää oman osto. Näistä syistä johtuen olen jättänyt tänään lunastusilmoituksen. Tarvitsen nyt käteistä oman asunnon hankintaan.

Olen tässä reilun viikon aikana pyrkinyt löytämään muita tapoja ratkaista ongelma siten, ettei minun tarvitsisi myydä omia HCP Quant -osuuksiani. Ajankohtakaan ei ole paras mahdollinen. Ikävä kyllä Suomessa oleva omaisuus ei käy vakuutena Virossa. Ainoat sijoitukseni ovat omistus HCP-yhtiössä sekä HCP Quant -rahastossa, vähäisten Viron eläkerahastosijoituksen lisäksi. Näistä ainoastaan HCP Quantin osuudet on helposti muutettavissa käteiseksi.

Vuodenvaihteen lunastuksia varten ilmoitus on tehtävä viimeistään huomenna, joten siksikin joudun tekemään lunastusilmoituksen näin pikaisesti. Lopulta voi käydä myös niin, että löydän toisen ratkaisun, eikä tarvetta lunastukselle ole. Siinä tapauksessa peruutan lunastusilmoituksen joulukuun aikana. Koska lunastusilmoitus on tehtävä viimeistään huomenna, tein sen tänään, jotta ehdin informoida myös muita rahastoon sijoittaneita. Mikäli peruutan lunastuksen tulen ilmoittamaan myös siitä.

Sanotaan ettei vahinko tule kello kaulassa. Sijoitusten yksi hyvä puoli on juuri siinä, että ne antavat turvaa tällaisissa tilanteissa. Tässä tapauksessa vahinko on niin mittava, ettei perinteinen hätärahasto pankkitilillä riitä, vaan joudun valitettavasti turvautumaan sijoituksen realisointiin.

Terveisin,
Pasi Havia
HCP Quant salkunhoitaja

Copyright © 2018 Helsinki Capital Partners, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp