Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben

2014. DECEMBER, 1. SZÁM

Facebook
Website
YouTube
Email
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
Az uniós Horizon 2020 programról tájékoztattak az SZTE-n
2014. november 26-án szakemberek tájékoztatták a Szegedi Tudományegyetem polgárait az EU-s finanszírozású Horizon 2020 keretprogram pályázati lehetőségeiről az SZTE Rektori Hivatal dísztermében.
Consolidator Grant 2015 (Horizon 2020 ERC)
A Consolidator Grant a már önálló kutatócsoporttal, független kutatási programmal rendelkező, de még annak megszilárdításán dolgozó kutatóknak szól. Pályázni ebben az esetben is kiemelkedő felfedezést vagy tudományos áttörés ígéretét hordozó, megvalósítható kutatási tervvel lehet maximum EUR 2 000 000 támogatásra, legfeljebb öt éves kutatási tervvel.
Marie-Skłodowska Curie Akciók a Horizon 2020-ban
A program közel 6 162 millió euróval rendelkezik, ami az EU 7. Keretprogramjának “Emberek (Peoples)” programjának folytatása. A program célja kiváló és innovatív kutatói képzés, vonzó karrierlehetőség és tudáscsere biztosítása határokon átnyúló és interszektorális kutatói mobilitás által.
Horizon2020 és Biotechnológia Brüsszelben
Az egész napos rendezvény küldetése Magyarország arculatának erősítése Belgiumban, mint K+F területén sikeres és kiemelkedő potenciállal rendelkező közép-európai ország, különös tekintettel a biotechnológiai szektorra 
"Lendület pályázat"
Az MTA elnöke a Lendület program keretében nyílt pályázati eljárású felhívást tesz közzé 2015-ben induló kutatócsoportok létrehozására az MTA kutatóközpontjaiban, kutatóintézeteiben és a hazai egyetemeken. 
SMARTUP Challenge, pályázat 18-26 éves fiatalok számára
A SmartUp Challenge diákok és fiatalok vállalkozói és innovációs készségeinek fejlesztését célzó gyakorlatorientált tréningprogram és verseny a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország együttműködésében, a Citi Alapítvány támogatásával 
Tudományos és Technológiai (TÉT) Együttműködés Támogatása 2014. című felhívás
A pályázat célja, hogy a nemzetközi kétoldalú együttműködés keretében folytatott kutatásokban résztvevő kutatók utazásaival kapcsolatos költségeit támogatással elősegítse.
 
Ünnepelj a 10 éves TIK-kel!
2004. december 9-én nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja. A jubileumi 10. születésnap alkalmából 2014. december 9-én éjfélig tartó programokkal és nyereményjátékkal kedveskedik látogatóinak az SZTE TIK Igazgatósága.
„Karácsonyi” praktikák a fogyasztók védelmében és rendhagyó innovatív társasjáték est!
Az SZTE Innovációs Klub 2014. december 8-án (hétfő) 17:30-kor rendezi meg soron következő klubestjét a JATE Klub nagytermében. Meghívott vendégeink: Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, valamint Gyöngyösi Gábor, a Piatnik Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.
Richter Tudós Klub: tőzsdei élet, szexuális zavarok
A XXI. Szent-Györgyi Napok keretében 2014. november 27-én tartották meg a hagyományos Richter Tudós Klubot az SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épületében.
A környezettudatosság jegyében fejleszt az SZTE
Megújuló energiaforrások használatával éves szinten mintegy 100 millió forintot takarít meg a Szegedi Tudományegyetem, ez az intézmény teljes energiaköltségének körülbelül 4 százaléka.
Hogyan vágjuk fel a születésnapi tortát tudományosan?
Annak ellenére, hogy már a 20. évszázad elején megalkotta egy matematikus a születésnapi torta felszeletelésének legoptimálisabb módját tudományos szempontból, közel száz év múlva sem sikerült elsajátítania az ünnepelteknek.
Már gyártják a levegő nélküli kereket (totalcar.hu)
Hasonló, levegő nélkül kerék-konstrukcióval több cég is kísérletezik, de a Michelin megoldása került először gyártásba. Egyelőre azonban csak fűnyírókhoz, munkagépekhez és hasonló, viszonylag lassú járművekhez kínálják.
Hobbijuk lesz később a szakmájuk (Délmagyar)
Néhány százezer forintból épített pneumobiljuk felveszi a versenyt a milliós vetélytársakkal. A szerény költségvetés kreativitásra sarkallja a fiatal szegedi mérnökhallgatókat.
Szerzői jog © 2014 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp