Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben

2014. DECEMBER, KARÁCSONYI SZÁM

Kérjük, hogy olvassa el hírlevelünket és tekintse meg a végén található karácsonyi érdekességeket! Küldje tovább hírlevelünket mások számára is és reméljük, hogy 2015-ben is olvasóink között tarthatjuk számon!
Facebook
Website
YouTube
Email
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
Consolidator Grant 2015 (Horizon 2020 ERC)
A Consolidator Grant a már önálló kutatócsoporttal, független kutatási programmal rendelkező, de még annak megszilárdításán dolgozó kutatóknak szól. Pályázni ebben az esetben is kiemelkedő felfedezést vagy tudományos áttörés ígéretét hordozó, megvalósítható kutatási tervvel lehet maximum EUR 2 000 000 támogatásra, legfeljebb öt éves kutatási tervvel.
Marie-Skłodowska Curie Akciók a Horizon 2020-ban
A program közel 6 162 millió euróval rendelkezik, ami az EU 7. Keretprogramjának “Emberek (Peoples)” programjának folytatása. A program célja kiváló és innovatív kutatói képzés, vonzó karrierlehetőség és tudáscsere biztosítása határokon átnyúló és interszektorális kutatói mobilitás által.
Lendület pályázat
Az MTA elnöke a Lendület program keretében nyílt pályázati eljárású felhívást tesz közzé 2015-ben induló kutatócsoportok létrehozására az MTA kutatóközpontjaiban, kutatóintézeteiben és a hazai egyetemeken. 
Sikeres két év után zárult az SZTE tudománynépszerűsítő projektje
132 millió forint európai uniós támogatást nyert el 2012-ben az SZTE tudásmegosztó, tudománynépszerűsítő pályázatban. A TÁMOP 4.2.3-12/1/KONV-2012-0035 számú Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen című pályázat záró rendezvényét 2014. december 10-én tartották a Rektori Hivatal épületében.
Multidiszciplináris szegedi csapat a gyulladásos és daganatos megbetegedések nyomában
A Környezeti tényezők és genetikai faktorok interakciójának vizsgálata immunmediált és daganatos betegségek kialakulásában című, TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0035 azonosítószámú pályázat projektzáró rendezvényét tartották 2014. december 16-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Az SZTE tizenegy kutatója kapta meg az MTA doktora címet
Kilencven kutató – köztük a szegedi egyetem tizenegy tudósa – vehette át az MTA doktora oklevelet az Akadémia székházának dísztermében 2014. december 6-án, ezzel 2667-re bővült a tudomány doktora vagy az MTA doktora címmel rendelkező hazai szakemberek száma.
10 éves a Szegedi Tudományegyetem egyik első spin-off cége
Két évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Tudományos Akadémia és a Szegedi Tudományegyetem fotoakusztikus kutatócsoportja – tagjai korábban főként az Optikai és Kvantumelektronikai Tanszéken dolgoztak. Ma tizenöt kutató dolgozik különböző műszerfejlesztésen. Bozóki Zoltánnal, az SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoporton működő MTA-SZTE Fotoakusztikus Kutatócsoport helyettes vezetőjével a fotoakusztikáról, az ELI-vel való együttműködésről, valamint az országban az elsők között alapított spin-off cégről is beszélgettünk.
Európai körülmények között az invazív kardiológia és az elektrofiziológiai labor
Az invazív kardiológiai részleg és az elektrofiziológiai labor is beköltözött már az SZTE 265 ágyas új klinikai épületébe, belakták azt, és mindennapi működésük zökkenőmentesen zajlik. Mindkét egység komoly műszerfejlesztést is végrehajtott a nagyprojekt keretében – hangzott el a Szegedi Tudományegyetem 2014. december 9-i sajtóreggelijén.
Rendhagyó csomagolópapír, amit mindig az adott alkalomra szabhat
Karácsonyi ajándék, születésnapi ajándék, vagy csak egyszerűen valakinek örömet szeretne okozni?
Fabio Milito és Francesca Guidotti által tervezett csomagolópapírok különlegessége, hogy minding alkalomhoz igazíthatja a csomagolást!
Készítsen Ön is saját karácsonyi díszeket
Az ünnepek közeledtével sokaknak megfordul a fejében, hogy valami egyedi és kreatív karácsonyi díszt fognak készíteni. Itt egy összeállítás, amely számos olyan lehetőséget mutat be, amely bárki számára elkészíthető.
Nyűgözze le rokonait és barátait néhány egyszerű kísérlettel az ünnepek alatt!
Néhány érdekes kísérlet, amelyek könnyen megtanulhatók. Tegye érdekessé a karácsonyi összejövetelt és nyűgözze le a társaságot! Sok sikert kívánunk hozzá!
Szerzői jog © 2014 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp