Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
2016. MÁJUS
A Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napján osztottuk ki öt kategóriában az SZTE Innovációs Díjakat. Az egyetem a díjjal olyan innovatív ötleteket jutalmazott, amelyek szellemi alkotásnak minősülnek és üzleti szempontból hasznosíthatók. Idén szoftver, vízgőzmérő-rendszer, speciális csavar, beszéd-rehabilitációs eljárás és vízlepergető rétegek fejlesztése került díjazásra.
A nyertesek megtekintéséhez kattintson a cikkre!
Facebook
Website
Email
YouTube
Az egyetem és az ipar együttműködéséről az SZTE Innovációs Napon
Igazgatóságunk idén, 2016. április 28-án is megrendezte a már hagyományosnak számító Innovációs Napot. Az idei programban olyan kérdések megvitatására nyílt lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatóknak és vállalati szakembereknek is szembesülniük kell. Idén első alkalommal került kiosztásra az SZTE Innovációs Díj öt kategóriában!
Tekintse meg Igazgatóságunk együttműködésében elkészített egyetemi kiadványokat!
 
Kiválóság a kutatásban
Szegedi Tudományegyetem

Kutatói segédlet
A SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Klinikai vizsgálatok
Klinikai Kutatásokat Koordináló Központ

Quality, Reliablity, Expertise
Gyógyszertechnológiai Intézet

Projekt eredményeit bemutató kiadvány
Szegedi Tudományegyetem (Hódmezővásárhely – Szeged kiemelt növekedési zóna)
Interdiszciplináris Kutatások a Szegedi Tudományegyetemen
Szegedi Tudományegyetem

Kutatási Infrastruktúra
Szegedi Tudományegyetem

Műszerpark és szolgáltatások
SZTE Természettudományi és Informatikai Kar

Tudásteremtés és -alkalmazás a modern társadalomban
Interdiszciplináris Tudásmenedzsment Kutatóközpont
Havi idézet - Tanuljunk a nagyoktól!
Olvasson bele Ön is kutatóink számára készített tájékoztató kiadványunkba!
A Szegedi Tudományegyetem, mint az ország egyik legrangosabb kutatóegyeteme, mindig is fontosnak tartotta a kutatói által létrehozott szellemi alkotások megfelelő védelmét és hasznosítását. Ez a segédlet rövid áttekintést nyújt arról, hogy a kutatók által létrehozott szellemi alkotások későbbi üzleti hasznosítása érdekében milyen tényezőket kell és érdemes figyelembe venni.
A Kutatói segédletbe online is belelapozhat, ha a cikkre kattint!
Mutassa be kutatócsoportját Ön is az SZTE Tudástérképen!
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
A közreműködő szervezetek előzetes információi alapján a GINOP 2.3.2-15 - Stratégiai K+F műhelyek kiválósága c. pályázati felhíváshoz kapcsolódóan az NKFI Hivatal részéről lefolytatandó szakpolitikai véleményezési eljárás 2016. május hónapban ismételten elindul.
Egyetemünk – az első körös folyamathoz hasonlóan – felkészült és megalapozott projektelképzelésekkel kíván pályázni. A pályázatok benyújtásának feltételeiről bővebb információ a cikkre kattintva érhető el!
KFI versenypályázati tükör - Pályázói-értékelői fórum
Az értékteremtő innováció ösztönzési rendszerének eszköztáráról és a szakpolitikai véleménykéréshez összeállított projekttervek eddigi értékeléseinek adatairól tájékozódhattak, valamint betekintést nyerhettek a szakértői értékelői rendszer működésébe a K+F+I versenypályázati tükör rendezvény résztvevői. A fórumon elhangzott előadás letölthető, illetve megtekinthető videó formájában is!
Ipari Technológiák Európai Konferenciája
Hollandia büszke arra, hogy idén, 2016-ban megrendezheti az Ipari Technológiák Európai Konferenciáját. Az Ipari Technológiák három napos konferenciája a plenáris és interaktív ülések széles választékával, inspiráló előadókkal, esettanulmányokkal, szemfeltáró helyszíni látogatásokkal várja az oda látogatókat, valamint számos lehetőséget kínál új üzleti kapcsolatok kialakításához.
Szellemi tulajdon politika az egyetemeken és kutatóintézetekben címmel rendez workshopot a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (HIPO). Esemény időpontja: 2016.05.18 - 2016.05.19. További részletek

A kutató álma: mások számára hasznosat felfedezni

Öt éven át kutathat a Lendület program támogatásával Dr. Papp Tamás, aki a mikrobiológián belül, a mikroszkopikus gombák kutatásával foglalkozik.
A Givaudan kapta az SZTE Alma Mater díjat
A 21. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján adták át a presztízsdíjat, amelyet az SZTE öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását.
Hét tudományágban is a világ elit egyetemi között az SZTE
42 közül 7 tudományágban került a világ elit egyetemi közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin.
Az Európai Bizottság kutatásfejlesztési főigazgatója Szegeden
Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság Kutatási-Innovációs Főigazgatóságának vezetője és Dr. Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke, Dr. Szabó Gáborral a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektorával és kutatókkal tanácskozott a városban futó tudományos programokról és fejlesztési tervekről.
Magyar fejlesztés a világ legmenőbb névjegykártyája
A MobilECG nevű cég olyan névjegykártyát fejlesztett ki, amely valószínűleg egyedülálló a világon, és olyan dolgot tud, amire eddig nem is gondoltunk volna. Gyakorlatilag mini EKG-máűszerként funkcionál, amely ugyan nem váltja ki a profi orvosi eszközöket, de alapfelmérésre kiválóan alkalmas. 
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Szegedi az ország legjobb mobilalkalmazás-ötlete
Zalányi Tamás, az SZTE-GTK marketing szakos hallgatója tanulást segítő mobilalkalmazást talált ki, ötletével egyhetes oslói konferenciautat nyert.
Forrás: delmagyar.hu
Szappanbuboréknál könnyebb napelemet alkottak
Rugalmas, vékony és pihekönnyű napelemeket fejlesztettek ki az MIT mérnökei, így hamarosan bármilyen ruhán, okostelefonon, sőt akár egy lufin vagy egy papírlapon is termelhetünk elektromos áramot.
Forrás: index.hu
Működőképes spermát hoztak létre laboratóriumban
Egerektől nyert embrionális őssejtekből működőképes spermiumokat hoztak létre kizárólag laboratóriumi körülmények között kínai kutatók, akik szerint úttörő jelentőségű módszerük idővel a férfi terméketlenség kezelésének megoldásához vezethet.
Forrás: delmagyar.hu
Szerzői jog © 2016 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp