Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben

2015. április

Facebook
Website
YouTube
Email
A sokoldalú szakmai előadásokon rendszerintegráltorok és tapasztalt LabVIEW programozók gyakorlati témákat fognak bemutatni, mint például a programfejlesztési architektúrák. Emellett ötleteket adnak a megfelelő kódolási stílusra, és hasznos tippeket is megosztanak a résztvevőkkel a LabVIEW fejlesztői környezetben történő programozással kapcsolatban.
INNOversitas - Startup verseny
Az INNOversitas egy évente megrendezésre kerülő startup verseny, melyen fiatal egyetemisták indulhatnak el saját, innovatív ötleteikkel.
A programsorozat célja, hogy vállalkozó szellemű hallgatók betekintést nyerhessenek a startupok működésének világába, továbbá éles környezetben mutathassák be ötleteiket, üzleti terveiket.

 
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
SZTE Innovációs Nap 2015
A Szegedi Tudományegyetem ismét kitárja kapuit és szeretettel várja az innováció iránt érdeklődőket 2015. május 14-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az SZTE Innovációs Nap 2015-ös programjában olyan kérdések megvitatására nyílik lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatóknak és vállalati szakembereknek is szembesülniük kell mindennapi tevékenységük során.
A pathologia oktatásának korszerűsítését szolgáló digitális mikroszkópizáló rendszert mutattak be 2015. április 8-án a Szegedi Tudományegyetem Pathologiai Intézetében. Az új rendszernek köszönhetően egyszerre akár 70 hallgató mikroszkópizálhatja saját számítógépével a metszeteket.
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára látogatott 2015. március 31-én őexcellenciája Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete, aki Devecz Miklóssal, az SZTE kancellárjával és Horváth Józseffel , a fakultás dékánjával a lehetséges jövőbeli befektetési lehetőségekről folytatott megbeszélést. Az eredményt sajtótájékoztatón ismertették.
Sikeres két év után zárult a Szegedi Tudományegyetem TÁMOP 4.1.1. C-12/1/KONV-2012-0012 számú „Zöld Energia Felsőoktatási Együttműködés- ZENFE” című projektje. Az elért eredményeket az egyes kutatási területek vezetői ismertették a szegedi egyetem központi épületében.
Algoritmusok, intelligens informatikai rendszerek, szoftvertechnológiák, infokommunikáció, az informatika orvosi alkalmazásai. E témák is terítékre kerültek a 2015. április 16-18. között a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán megrendezett XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Informatika Tudományi Szekciója tagozataiban.
Az ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt 1. fázis nevű projekt keretében ünnepélyes projektindító eseményt tartott 2015. április 17-én az ELI-HU Nonprofit Kft. Budapesten.
A masina az ember mozdulatait ellesve tanulja meg elkészíteni a különböző fogásokat, amelyeket azután minden alkalommal ugyanúgy tud elkészíteni. A Moley Robotics cég az idei Hannoveri Vásáron, a világ legnagyobb gépipari és elektrotechnikai seregszemléjén mutatta be a szerkezet prototípusát. 
A németországi vásáron Tim Anderson, a BBC Masterchef (Mesterszakács) című valóságshowjának 2011-es győztese tanította a robotséfet ráklevest készíteni. (Forrás: Délmagyar)
Ígéretéhez híven közzétette a teljes Magyarország-térképet tartalmazó különleges navigációs alkalmazását az NNG. A korlátozott ideig elérhető program androidos készülékekre, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető. (Forrás: HVG)
Amerikai biomérnökök egy csoportja egy korábban csak elméleti lehetőségként leírt módszert próbált ki arra, hogy lehet egy hagyományos szemmel élő embernek megadni azt a képességet, hogy a töksötétben is kiszúrjon tárgyakat akár 50 méteres távolságból is. (Forrás: Index)
Szerzői jog © 2015 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp