Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben
SZTE INNOVÁCIÓS HÍRLEVÉL
2014. OKTÓBER
Facebook
Website
YouTube
Email
Az új igazgató bővíti a feladatköröket az egyetemi tudásvagyon sokrétű hasznosítása érdekében
Az Egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs feladatait ellátó Igazgatóság feladatköre több új területtel is bővül, amelynek célja egy szervezeti egységen belül koordinálni azokat a tevékenységeket, amelyek a kutatómunka eredményének hasznosítása szempontjából meghatározóak lehetnek.
A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóságán az elmúlt napokban több változás is történt. Dr. Buzás Norbert kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató többéves eredményes munkáját és a hozzá tartozó feladatokat Pitó Enikő igazgató asszony vette át 2014. október 1-tõl. Nem csak a vezető személyében történtek változások, hanem abban is, hogy több új munkatárssal kiegészülve, feladatokat bővítve dolgozik a Rektori Hivatal alá tartozó szervezeti egység, a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Rektor helyettes felügyelete mellett.
Elkészült az SZTE Tudástérkép online kezelőfelülete
A Szegedi Tudományegyetem tudástérképe lehetőséget biztosít az egyetemi kutatók számára kutatás-fejlesztési tevékenységük bemutatására magyar és angol nyelven, amely az egyetem és külső partnerek közötti együttműködési lehetőségeket segítheti elő.
Alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít. A képzés két napos, 20 tanórás. Jelentkezési határidő: 2014. október 22.
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYTEM HÍREI
A legmodernebb szívsebészeti terápiás eszközök szolgálják a betegellátást az SZTE-n
A legkorszerűbb szívsebészeti terápiás eszközök, műtőfelszerelések és diagnosztikai eszközök beszerzésével zárul az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ projektjének orvostechnológiai eszközbeszerzése.
Egyedülálló képzést indított az SZTE a dentálhigiénia jegyében
2014 őszétől új, az országban egyedinek számító képzést indított el az SZTE-n a Fogorvostudományi Kar és Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar: a szájüregi betegségek megelőzését segítő szakembereket képeznek.
Az agykutatás területén is élen jár az SZTE
A Szegedi Tudományegyetem is kiveszi a részét a Nemzeti Agykutatási Programból (NAP): a nemzetközileg is élvonalbeli projektek közül kettő a legújabb Nobel-díjjal elismert felfedezésekhez kötődik.
Hogyan brandeljünk egy science parkot?
A szegedi ELI ALPS épülete köré elképzelt ELI Science Park brandelésének lépéseiről beszélt a Marketing Klub nyitóelőadásán 2014. október 8-án Susányi Tamás, a projektet előkészítő DEAK Zrt. vezérigazgatója.
Felsőoktatási ipari együttműködési központ születik az SZTE tudásbázisán
A Szegedi Tudományegyetem és a régió gazdasági szereplői közötti kooperáció megerősítése és hatékonyabbá tétele a célja a Szegeden születő Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központnak (FIEK), melynek létrehozásáról Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese számolt be.
TOVÁBBI HÍREK
Vállalkozni jó! - Sikeres magyar vállalkozók történetei
Az oktatási célra is ajánlott és ingyenesen letölthető kötetben rendhagyó és személyes interjúk készültek a ComGenex, az Evopro, a Fathom Technology, a Fornetti, a GRAPHISOFT, az IndexTools, a Masterplast, az NNG, a Prezi, a ProfiPower, a StockFresh, a Ustream, a Wizz Air és a Ziegler alapítóival.
8 évig tartó fejlesztés után sikerült elkészíteni a 630 millió forintot érő órát
175. évfordulójára a svájci Patek Philippe luxusóra-gyártó lélegzetelállító karórával állt elő. A minden elemében különleges órából 7 darabot készített összesen
A kék színű LED és három japán kapta a fizikai Nobelt
Staffan Normark, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia titkára kihirdette a fizikai Nobel-díj idei nyerteseit. A szokásoknak megfelelően először svédül, aztán angolul mondta el, hogy 2014-ban Akaszaki Iszamu, Amano Hirosi és Nakamura Sudzsi kapta, a nagy fényerejű kék LED feltalálásáért.
Smart Home és Smart City fejlesztések - SZTE Innovációs Klub Est
Az SZTE Innovációs Klub vendége volt Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója, valamint Lesku Gergely, a T-Systems Magyarország koordinációs menedzsere, akik a smart home és smart city trendeket és fejlesztéseket mutatták be.
Szerzői jog © 2014 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp