Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben
Facebook
Website
YouTube
Email
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
Befektetői workshop és startup verseny a Szegedi Tudományegyetemen
A Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Központja (SZTE GVK) 2015. január 27-én 10 órától befektetői workshopot és egyetemi start-up versenyt szervez. Az esemény célja a vállalkozásindítás népszerűsítése az egyetemen, az egyetemen létrejött innovációk gazdasági hasznosulásának ösztönzése, a startup és kockázatitőke-befektetői világ bemutatása, pozitív példaképek állítása, tudásmegosztás és kapcsolatépítés a vállalkozni vágyó egyetemi dolgozók, projektgazdák és befektetők között. Regisztráció 2015. január 16. 12 óráig lehetséges a GVK@rekt.szte.hu e-mail címen.
Belga-Magyar Biotechnológiai Üzleti Fórum és K+F Workshop
Jelentős brüsszeli (belga és vallon) üzleti érdeklődés mellett zajlott 2014.12.11-én Magyarország Belgiumi Nagykövetségén az SZTE társzervezésben lezajlott Belga-Magyar Üzleti Fórum és K+F Workshop, ahol Prof. Dr. Kemény Lajos tudományos és innovációs rektorhelyettes úr mutatta be egyetemünket és Dr. Penke Botond, az SZTE ÁOK Orvosvegytani Intézetének emeritus professzora, akadémikus tartott előadást új Alzheimer-kór kutatásainak tervezett témáit bemutatva 
Nemzetközi együttműködés az oktatásban és a kutatásban Közép-Kelet- és Dél-Kelet-Európában – címmel jelent meg új pályázati felhívás
A „Nemzetközi együttműködés az oktatásban és a kutatásban Közép-Kelet- és Dél-Kelet-Európában” támogatási program a Német Szövetségi Kormány a tudomány és kutatás nemzetközivé válását szolgáló stratégiája keretében megjelentetett legfrissebb (2014.11.03. Bonn) pályázati felhívása.
Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TÉT) Együttműködés Támogatása 2014
Még pályázhatók a Magyar-Francia és Magyar-Belga Tudományos és Technológiai Együttműködési pályázatok - A pályázatok benyújtása 2015. január 23-ig folyamatosan, mindkét kiírásra lehetséges!
Kreatív médiaműhelyt kaptak az SZTE kommunikáció szakos hallgatói
Új Médiakultúra Kreatív Műhelyt adtak át 2014. december 19-én az SZTE Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén. A 12 millió forintos beruházás az NMHH ajándéka.
Duális képzést indít az SZTE Mérnöki Kar
A felsőoktatási duális képzési rendszer új hullámába a Szegedi Tudományegyetem is bekapcsolódik. Az SZTE Mérnöki Kar gépészmérnök szakján tanulhatnának az első, duális képzésre jelentkező fiatalok. Az SZTE Szenátusa támogatja az elképzelést, az eddigi tapasztalatokról workshopot tartottak.
Sajtópályázat: újságírók a tudományért
Pénzdíjas pályázatot hirdet a SZAB a tudományt népszerűsítő médiamunkásoknak. A 2014. december 31-ig megjelentett írott, képi és hang-összeállítások beküldési határideje: 2015. január 20.
Az androidot is meghódítja a magyar zsiráf (Index)
Megjelent a Google Play Store-ban, vagyis androidos telefonokra is letölthető mostantól a Tep bétaverziója. Ez az a magyar fejlesztésű app, ami tavaly nyáron, amikor még csak Windows Phone-on volt elérhető, különdíjat nyert a Microsoft startupversenyén.
Elképesztő üzemidejű Nokia telefon érkezik (HVG)
Csúcsüzemidejű, alig 8 ezer forintos Nokia mobiltelefont dob piacra az okostelefonok világától idegenkedők számára a Microsoft.
15 éves fiú találmánya: beteg nagyapjának találta ki, milliókon segíthet (HVG)
Az amerikai fiúnak még 13 évesen jutott eszébe, hogy segítsen Alzheimer-kórban szenvedő nagyapján. Két év alatt megalkotott találmánya világszerte tízmilliók számára biztosíthat biztonságosabb életet, csak Magyarországon közel 200 ezren alzheimeresek.
Korszakalkotó találmányok 2014-ben (Gépagy Blog)
A Time magazin minden évben sorra veszi azokat a találmányokat, amelyek az adott esztendőben a leginnovatívabbnak, vagy éppen a legszórakoztatóbbnak bizonyultak. A 25-ös listából szemeltünk ki tízet, amely a leginkább felforgatta a világot, vagy legalábbis elég érdekesek, hogy beférjenek egy ilyen összeállításba.
Sportinnováció: Magyar feltaláló világhírű találmánya (Viki a világban)
SPINE - A gerincstabilizáló rendszer. Emberek milliói özönlenek a lejtőkön, sípályákon, bringapályákon évről évre, hogy megtapasztalják az extrém sportok által kínált izgalmakat, míg a veszélyekről, és a sérülésekről kevés szó esik. Erre a problémára talált megoldást egy magyar fiú, Iván Andor, aki bukaresti egyetemista társának segítségével, Iulia Ionescu-val feltalálta és kifejlesztette a SPINE-t, vagyis a gerincstabilizáló rendszert.
Szerzői jog © 2015 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp