Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése
Facebook
Website
Email
YouTube
Tekintse meg Igazgatóságunk együttműködésében elkészített egyetemi kiadványokat!
A kiadványok megtekinthetőek az alábbi linkre kattintva
Kiválóság a kutatásban
Szegedi Tudományegyetem

Kutatói segédlet
A SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Klinikai vizsgálatok
Klinikai Kutatásokat Koordináló Központ

Quality, Reliablity, Expertise
Gyógyszertechnológiai Intézet

Projekt eredményeit bemutató kiadvány
Szegedi Tudományegyetem (Hódmezővásárhely – Szeged kiemelt növekedési zóna)
 
Interdiszciplináris Kutatások a Szegedi Tudományegyetemen
Szegedi Tudományegyetem

Kutatási Infrastruktúra
Szegedi Tudományegyetem

Műszerpark és szolgáltatások
SZTE Természettudományi és Informatikai Kar

Tudásteremtés és -alkalmazás a modern társadalomban
Interdiszciplináris Tudásmenedzsment Kutatóközpont
Megjelent a Kutatói segédlet
A Szegedi Tudományegyetem, mint az ország egyik legrangosabb kutatóegyeteme, mindig is fontosnak tartotta a kutatói által létrehozott szellemi alkotások megfelelő védelmét és hasznosítását. Ez a segédlet rövid áttekintést nyújt arról, hogy a kutatók által létrehozott szellemi alkotások későbbi üzleti hasznosítása érdekében milyen tényezőket kell és érdemes figyelembe venni.
A Kutatói segédletbe online is belelapozhat, ha a cikkre kattint!
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
A Szegedi Tudományegyetem belső pályázatot hirdet az SZTE kutatóegységei részére nagyértékű kutatási műszerek/készülékek javítási költségeinek finanszírozására.Az elnyerhető pályázati összeg az árajánlatban szerepelő összeg, de maximum bruttó 2 millió Ft.
A támogatásra kerülő pályázatok száma 5-10 db. A pályázat beadási határideje 2015. december 15.
Szegedi kutatók eredményei a világ vezető kémiai folyóiratában
A világ legrangosabb kémiai folyóirata, a Nature Chemistry közölte Czakó Gábor és Szabó István eredményeit: a kutatók a szerves kémia egyik legalapvetőbb reakciójának új mechanizmusára bukkantak. Czakó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének adjunktusa és munkatársa Szabó István idén ősszel érkeztek Szegedre az Eötvös Loránd Tudományegyetemről. Januárban a hazai média is beszámolt átütő eredményükről, egy új reakcióút felfedezéséről.
A gyógyítás mellett az oktatást és kutatást is szolgálják az új berendezések
A legkorszerűbb daganatdiagnosztikai eszközök válnak elérhetővé a régióban élők számára annak az uniós projektnek a révén, amely decemberben zárul, és amelynek segítségével 1,1 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sugárterápiás ellátásában.
"Rangsorolt" minősítést kapott nemzetközi oktatási innovációs versenyben a vizuális büntetőjogi jogeseteket készítő projekt
Az Állam- és Jogtudományi Kar bűnügyi tudományok szakmodulos hallgatói saját maguk által írt és megvitatott forgatókönyvek alapján olyan bűncselekményi tényállásokat mutatnak be rövid kisfilmeken keresztül, amelyek szóbeli elkövetéssel valósulnak meg, és amelyek felismerése és minősítése a legnehezebb büntetőjogi kérdések közé tartozik.
Az agyelszívás ellen is dolgozik a Nemzeti Agykutatási Program
Agyunk fejlődésben nem tud lépést tartani az információrobbanással. Akik sokat Facebookoznak, nagyobb eséllyel válnak depresszióssá? – többek között erről beszélgettünk Freund Tamással, a Nemzeti Agykutatási Program elnökével. A projektben a Szegedi Tudományegyetem is konzorciumi tag.
Fulbright ösztöndíjjal érkezhetnek amerikai oktatók és kutatók Szegedre
Együttműködési szerződést írt alá Jókay Károly, a Fulbright Bizottság igazgatója és Szabó Gábor, az SZTE rektora.
A Fulbright Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolata és együttműködése már hosszú ideje sikeres és gyümölcsöző, egyetemünk mintegy húsz éve fogad és küld ösztöndíjasokat az Egyesült Államokba.
Megszületett az év legaranyosabb fejlesztése!
Ő itt ULO, aki minden lát és még cuki is! Az ötlet az otthoni biztonsági kamera tamagocsival (vagy nevezhetjük virtuális háziállatnak is) való keresztezésén alapul, ami elsülhetett volna rosszul is, de a fejlesztő csapat jó állatot választott. Ulo egy bagoly, amely folyamatosan figyeli a lakásunkat, de eközben képes az adott helyzetet, vagy a saját állapotát különböző arckifejezésekkel kísérni.
Forrás: Bitport
A jövő autója egy moduláris villamos
A hidrogénmeghajtású, elektromos és szuperokos autók sorából is kilóg a Next; leginkább azért, mert nem is hasonlít egy autóra. Az úton halad, négy kereke van, ülések vannak benne, és eljut A pontból B pontba – eddig stimmel. De maga a jármű kívülről úgy néz ki, mint egy áramvonalasított üvegkocka, belül meg úgy, mint egy kormány nélküli mikrobusz. 
Forrás: Index
Swatch órával is lehet fizetni jövőre
A Swatch bejelentette, hogy a Visával együttműködve érintéses fizetési lehetőséget épít egy jövőre megjelenő karórájába. A svájci óragyártó októberben mutatta be a Bellamy nevű modelljét Kínában, ahol a következő hónapokban el is kezdik árulni, de a cég szerint 2016 év elején az Egyesült Államokban, Svájcban és Brazíliában is lehet már vele fizetni.
Forrás: Index
Indul a nagy startup generáció
Valami indul. Az NKFIH elnöke biztató víziót festett a Corvinuson rendezett csillogó eseményen. Ott voltunk a Get in the Ringen, ahol egy egészen új formában versenyeztek a startupok.
Forrás: Startupper.hu
Egy rendőr meg akarta büntetni a Google önvezető autóját
Felrobbant a fél internet, mivel valaki feltöltött egy fotót arról, ahogy egy rendőr megállítja a Google önvezető autóját. Méghozzá azért, mert túl lassan hajtott.
Forrás: Index
Szerzői jog © 2015 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp