Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben
INNOVÁCIÓS HÍRLEVÉL
2014 NOVEMBER, I. HÍRLEVÉL
Facebook
Website
YouTube
Email

Az SZTE társszervezőként Belga-Magyar Üzleti Fórumot és K+F Workshop-ot szervez Brüsszelben!

A Brüsszeli Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodája 2014. december 11-én Belga-Magyar Üzleti Fórumot és K+F Workshop-ot szervez. E nagyszabású rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem társszervezőként vesz részt, valamint egyetemünk K+F+I potenciáljának bemutatására is sor kerül.

Jelentkezzen értékelőnek, szakértőnek az Európai Bizottsághoz!

Szeretne részt venni Európai Bizottság által koordinált K+F+I pályázatok Szakértői Bizottságaiban? A kiválasztott szakértők részt vehetnek a Bizottsághoz beérkezett pályázatokban való tudományterületi szakértőként-értékelőként, valamint a már nyertes projektek monitoring munkájában egyaránt.

Megnyílt az EIT Innovációs versenye, az EIT CHANGE Awards 2015!

Az EIT CHANGE díj célja ösztönözni az innovációt és a vállalkozói szellemet az EIT KIC tematikus területeken . A verseny jelenleg nyitott és a beadási határidő: 2014. november 17.

A TUDOMÁNY MEGRENDELŐI – Az iparágak jövőjét alakító kutatások

Az EIT CHANGE díj célja ösztönözni az innovációt és a vállalkozói szellemet az EIT KIC tematikus területeken . A verseny jelenleg nyitott és a beadási határidő: 2014. november 17.

„Közös cél: a valódi innováció 4. - új típusú együttműködések ”

A NIH és a Direct Line Kft. egy közös, innovációs workshopot szervez abból a célból, hogy széles körű eszmecsere, közös gondolkodás alapján megtaláljuk azokat a jó megoldásokat, amelyekkel kiaknázhatjuk a 2014-2020-as időszaknak a terület számára feltárulkozó lehetőségeit. A rendezvény időpontja: 2014. novembr 18., Regisztráció határideje: 2014. november 14.

Az ERRIN egyhetes H2020-as brokerage rendezvényt tart Brüsszelben

Az ERRIN (European Regions Research and Innovation Network) egyhetes brokerage rendezvényt tart Brüsszelben 2014.11.24-11.28. között az napi tematikus bontásban. Az egyes területeken különböző határidőig lehet a projekt javaslatokat regisztrálni: 11.10-ig illetve 11.21-ig.

A Horizont 2020 Keretprogram SME Instruments alprogramja- Phase 2 elsőkörös eredményei

2014. október 9-én zárult le az első fordulója a kkv eszköz második fázisára benyújtható pályázatoknak (SME INSTRUMENTS Phase 2). Összesen 580 db pályázatot nyújtottak be az eszköz kezeléséért felelős Végrehajtó Ügynökséghez, az EASMEA-hoz.

Megnyílt a European Co-operation in the field of Science and Technology, vagyis a COST legújabb felhívása

A COST együttműködés célja, hogy összhangba hozzák európai szinten a nemzeti támogatottsággal folytatott műszaki és tudományos alapkutatásokat.  A COST akciókban elsősorban egyetemek, kutatóintézetek és kisebb mértékben iparvállalatok vesznek részt. A közös kutatás eredményei általában a részt vevő országok által szabadon felhasználhatók.

Svájc is csatlakozott a Horizont 2020 keretprogramhoz, mint a keretprogram társult tagja

Az Európai Szövetségi Tanács 2014. október 22-i ülésén jóváhagyott megállapodás értelmében Svájc 2014. szeptember 15. és 2016. december 31. között társult államként vesz részt a H2020 programban.

Info day: Horizon 2020 Societal Challenge 2 calls for proposals 2015 - Brüsszel, 2014. november 21.

A november 21-i rendezvényen első kézből értesülhetnek a Horizon 2020 Societal Challenge 2 legújabb felhívásairól. Részvétel a Info Napon ingyenes, de regisztráció köteles.
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM HÍREI
Sikeresen zárult az SZTE nanotechnológiai kutatásokkal foglalkozó projektje

2014. október 30-án az Európai Unió és a Magyar Kormány által támogatott nanotechnológiai kutatással foglalkozó közös projektet zárt a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont.
Szuperszámítógépes háttér segíti az innovációt az SZTE-n is
Végéhez érkezett az a nagyszabású informatikai projekt, melyben az SZTE három másik intézménnyel együtt szuperszámítógépekkel közös kutatási infrastruktúrát hozott létre, és számtalan nagyszerű tudományos eredményt érhetett el.
Modern kormeghatározó laboratóriumok létesültek az SZTE-n
Végéhez közeledik a Szegedi Tudományegyetem és a Temesvári Nyugati Egyetem „Komplex geokronológiai és geofizikai laboratóriumok fejlesztése örökségvédelmi és környezeti vizsgálatok támogatása céljából” című projektje, ennek eredményeiről számoltak be 2014. október 31-én.
Szavazzon az ELI-Science Park és az ottani Inkubátorház brandjéről és logójáról!
Az európai uniós tudományos beruházás, a „szuperlézernek” is nevezett ELI-ALPS köré épülő ELI-Science Park és a területen felépítendő Inkubátorház brand és logó terveiről mondhatnak véleményt az egyetemi polgárok. A közvélemény-kutatásról az SZTE Szenátusa döntött legutóbbi ülésén. Voksolni 2014. november 23-ig lehet.
Szerzői jog © 2014 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp