Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben
2015. Február
Facebook
Website
YouTube
Email
Pályázat az az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közzétételére, valamint forrásművek kiadására
A pályázat céljai az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közérthető ismertetése, a kiemelkedő eredményeknek tudományos közléséhez szükséges kiegészítő költségek biztosítása, valamint forrásmunkák kiadásának támogatása három pályázati kategóriában, utólagos finanszírozással. További részletek: OTKA pályázatok
Megjelent a „V4-Japán Közös Kutatási Program” első pályázati felhívása
A V4-es országok és Japán kutatási együttműködéseinek ösztönzésére 2015. január 22-én első alkalommal került meghirdetésre a Nemzetközi Visegrádi Alap, valamint a V4-es országok támogatásfinanszírozó intézményeinek és a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség együttműködésével kialakított Közös Kutatási Program. A pályázat beadási határideje: 2015. április 10.
Befektetői workshop és startup verseny
Január 27-én az SZTE Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Központ szervezésében megrendezett workshop és verseny elsődleges célja az volt, hogy az SZTE-s kötődésű csapatok bemutathassák ötleteiket szakmai zsűri előtt, illetve a régióban elinduljon egy folyamat, amely során erősödik a vállalkozói szellem, illetve vállalkozói attitűd.
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
Molekuláris kiválósági központ alakulhat az SZTE részvételével
Első körben több mint 150 millió forint uniós támogatást nyert el a Horizont 2020 program úgynevezett Teaming akciója keretében a Szegedi Tudományegyetem részvételével megalakult konzorcium. E csoport célja: egy magyar molekuláris medicina kiválósági központ létrehozása, illetve az alapkutatási eredmények klinikai alkalmazásának elősegítése.
Az SZTE fizikus rektorának előadása nyitotta meg a fény évének hazai programjait
A fény nemzetközi éve 2015. A programsorozat országos megnyitóján, 2015. február 19-én Szabó Gábor fizikus akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora tartott előadást a lézerről, Szent-Györgyi Albert sejtéséről, és az ELI-ről.
Minőségi díjat nyert ismét az SZTE Szent-Györgyi Klinikai Központ
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja második alkalommal nyerte el az IIASA-SHIBA minőségfejlesztési díjat.
Február 25-ig lehet jelentkezni a XII. Magyar Aeroszol Konferenciára
2015. március 18. és 20. között az MTA-SZTE Fotoakusztikus Kutatócsoport, a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Aeroszol Társaság közös szervezésében Szegeden rendezik meg a XII. Magyar Aeroszol Konferenciát. A rendezvényre 2015. február 25-ig lehet jelentkezni.
Svájcban kutatnak szegedi kémikusok (Délmagyar)
Rácsodálkoztak a svájciak precizitására, segítőkészségére és minőséghez való ragaszkodására azok a szegedi fiatal kémikusok, akik huzamosabb ideig kint dolgozhatnak egy ösztöndíjprogramnak köszönhetően.
A stockholmi epicentrum munkatársai beépített testükbe ültett chippel nyitják az ajtókat (International Business Times)
A több mint 400 dolgozónak RFID technológiával működő, rizsszem méretű chip teszi lehetővé, hogy az infrastruktúrát használni tudják. A technológia használata viszont több kérdést is felvet, az Egyesült Államokban pedig nagy vitát kavart esetleges alkalmazása az egészségügy területén.
Az ideiglenes tetoválás méri a vércukorszintet (ScienceShot)
Kutatók olyan ideiglenes tetoválást fejlesztettek ki, amely szükségtelenné teszi a glükózszint méréshez szükséges korábbi beavatkozást. A tetoválás egy enyhe áramütéssel éri el, hogy a bőr felszínén mérni lehessen a vércukorszintet.
Egy csiga foga lehet a legerősebb biológiai anyag a Földön (Origo)
Egy parányi tengeri csigafaj fogai olyan erős anyagból állnak, hogy forradalmasíthatja az autók, a hajók és a repülőgépek gyártását is. Feltéve, ha sikerül leutánozni.
Szerzői jog © 2015 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp