Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben

2014. NOVEMBER, 2. SZÁM

Facebook
Website
YouTube
Email
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
SMARTUP Challenge, pályázat 18-26 éves fiatalok számára
A SmartUp Challenge diákok és fiatalok vállalkozói és innovációs készségeinek fejlesztését célzó gyakorlatorientált tréningprogram és verseny a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország együttműködésében, a Citi Alapítvány támogatásával 
Tudományos és Technológiai (TÉT) Együttműködés Támogatása 2014. című felhívás
A pályázat célja, hogy a nemzetközi kétoldalú együttműködés keretében folytatott kutatásokban résztvevő kutatók utazásaival kapcsolatos költségeit támogatással elősegítse.
 
Jövő Internet alapú intelligencia és információ-megosztás az élelmiszeriparban az üzleti együttműködés elősegítésére
Megjelent a FInish pályázat első, agár-élelmiszeripari, valamint szoftver-és webfejlesztő vállalkozások számára kiírt nyílt felhívása, amelynek célja intelligens rendszerek fejlesztése és működtetése romlandó termékek (pl. élelmiszer, virág) értékesítési láncai számára.
A Horizon 2020 Európai Uniós kutatás-fejlesztési keretprogram kutatói pályázatai
A rendezvény helyszíne: Szegedi Tudományegyetem, Rektori Hivatal (Díszterem), a rendezvény időpontja: 2014.11.26. A rendezvényen való részvétel ingyenes, viszont a terem befogadókapacitása miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy regisztrációs szándékát legkésőbb 2014.11.24. 16 óráig jelezze!
A rendezvény a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 számú pályázat keretein belül valósul meg.
„Karácsonyi” praktikák a fogyasztók védelmében és rendhagyó innovatív társasjáték est!
Az SZTE Innovációs Klub 2014. december 8-án (hétfő) 17:30-kor rendezi meg soron következő klubestjét a JATE Klub nagytermében. Meghívott vendégeink: Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, valamint Gyöngyösi Gábor, a Piatnik Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.
Az informatikai fejlődés kettősségéről hallhattunk a tudományünnep szegedi nyitányán
Az V. Dél-alföldi Innovációs Díj pályázat ünnepélyes eredményhirdetését is megtartották 2014. november 10-én a SZAB-székházban, ahol „Messze látó tudomány” címmel tartotta meg a Magyar Tudomány Ünnepe szegedi nyitó plenáris ülését az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága
Audi és ELI – nagyvárosi fejlődésmodelleket hasonlítottak össze a GTK-n
Míg Győr fejlődését az Audi betelepülése, a város, az egyetem és a helyi gazdasági szereplők együttműködése határozta meg, addig Szeged gazdaságának az ELI-ALPS köré tervezett tudáspark adhat lendületet. Az előrelépés mozgatórugója nem egy nagy cég, hanem az SZTE-hez kötődő tudásbázis lehet – hangzott el a Gazdaságtudományi Kar konferenciáján.
Szavazzon az ELI-Science Park és az ottani Inkubátorház brandjéről és logójáról!
Az európai uniós tudományos beruházás, a „szuperlézernek” is nevezett ELI-ALPS köré épülő ELI-Science Park és a területen felépítendő Inkubátorház brand és logó terveiről mondhatnak véleményt az egyetemi polgárok. A közvélemény-kutatásról az SZTE Szenátusa döntött legutóbbi ülésén. Voksolni 2014. november 23-ig lehet.
Innovatív munkahelyek Szegeden - SZTE Innovációs Klub Est
Az SZTE Innovációs Klub november 3-án tartotta meg klubestjét, amelyen szegedi innovatív vállalkozásokat, az NNG és a Naturtex képviselőit látták vendégül.
A klubestről készült felvételt most Ön is megtekintheti.
Mágnesekkel az agyrázkódás ellen (sciencenews.org)
Olyan sisakot fejlesztenek amerikai focisták számára, amelyben mágneseket elhelyezve lehet az agyrázkódás kockázatát csökkenteni. Az Egyesült Államokban évente közel 100.000 agyrázkódással összefüggő esetet regisztrálnak az amerikai football-ban.
Itt az országos ingyenwifi (HVG)
Ingyenes közösségi wifit indított a UPC. Aki saját, otthoni routerén bekapcsolva tartja a szolgáltatást, az országszerte, sőt Európában minden hasonló wifi hotspotot ingyen használhat. Ez itthon 200 ezer új ingyenwifit, Európában pedig több milliót jelent.
Szerzői jog © 2014 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp