Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben

2015. MÁJUS

Facebook
Website
YouTube
Email
NAIK-ÉKI Tudományos Kollokvium
A Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága, a Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület közös rendezésében idén is megrendezésre kerülnek a Tudományos Kollokviumok.
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
Regisztráljon az SZTE Innovációs Napra és vegyen részt szakmai kerekasztal beszélgetésünkön!
SZTE Innovációs Nap 2015 – ahol egyetemi kutatók és vállalati szakemberek vitathatják meg az innováció aktuális kérdéseit. A Szegedi Tudományegyetem ismét kitárja kapuit és szeretettel várja az innováció iránt érdeklődőket 2015. május 14-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az SZTE Innovációs Nap 2015-ös programjában olyan kérdések megvitatására nyílik lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatóknak és vállalati szakembereknek is szembesülniük kell mindennapi tevékenységük során.
LabVIEW Fejlesztői Nap - 2015. május 19.
A sokoldalú szakmai előadásokon rendszerintegrátorok és tapasztalt LabVIEW programozók gyakorlati témákat fognak bemutatni, mint például a programfejlesztési architektúrák. Emellett ötleteket adnak a megfelelő kódolási stílusra, és hasznos tippeket is megosztanak a résztvevőkkel a LabVIEW fejlesztői környezetben történő programozással kapcsolatban.
Növénybiológia: tananyag és szakmai továbbképzési program fejlesztése
A Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai Tanszéke és a Novi Sad-i Egyetem Agrártudományi Kara 2015. április 20-án a SZAB székházban tartotta az ”Egyetemi mester szintű és Ph.D. tananyag, valamint szakmai továbbképzési programok együttes fejlesztése a növénybiológia területén” című pályázat Nyitókonferenciáját.
A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara adott otthont 2015. április 8-10. között a 21. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenynek. A megmérettetésen a Szegedi Tudományegyetem 4 csapata indult, melyek az előkelő második, hetedik, nyolcadik és huszonegyedik helyezést érték el.
Új szakaszba lépett az ELI nagyprojekt
Az ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt 1. fázis nevű projekt keretében ünnepélyes projektindító eseményt tartott 2015. április 17-én az ELI-HU Nonprofit Kft. Budapesten.
Már kézírással is csetelhet a mobilján
Nem kell többé vesződni a virtuális billentyűzet apró gombjaival, mivel a Google új kiegészítőjének segítségével kézzel írhatjuk meg az üzeneteket okostelefonunkon és tabletünkön is. Az offline működő alkalmazás tesztjén az is kiderült, hogy az alkalmazás még a nehezen kibogozható írásmódot is jól felismeri.
Forrás: origo.hu

 
Ilyen az Apple Watch
Az Apple Watch-ot tavaly szeptemberben mutatták be először, azóta számos fejlesztést végeztek rajta. Bár tényleg designos, könnyen kezelhető a csuklón hordható okosóra, kicsit azért drága. Vajon egyszer kiváltja az okostelefonokat?
Forrás: origo.hu

 
Itt az LG új androidos csúcsmobilja
Új telefont mutatott be Londonban és New Yorkban az LG. Nagy méretű képernyővel és bőrözött hátlappal rendelkezik az új okos kütyü. A G4-ből persze a lóerőt sem spórolták ki. Forrás: HVG
 
Magyar fotósok találmányán ámul a világ
Két magyar természetfotós olyan gömbfejet fejlesztett ki, amiről külföldön azt írták, hogy ez az állványfejek svájci bicskája. A Fotótechnikai Lapok Világszövetségének (TIPA) 2015-ös dubai kongresszusán a találmány elnyerte a legjobb fotográfiai kiegészítő díjat. A cikkben videót is mutatunk! Forrás: HVG
 
Szerzői jog © 2015 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp