Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
2016. JÚNIUS
Facebook
Website
Email
YouTube
Telemedicina központ nyílt az SZTE-n
Számítástechnikai újítások segítik a gyorsabb betegellátást a Szegedi Tudományegyetem telemedicina központjában. A távdiagnózis hatékonyan alkalmazható a radiológiában, a fül-orr-gégészetben és számos kardiológiai vizsgálatnál. A telemedicina lényege az, hogyan tudja segíteni a számítástechnika az orvoslást, lerövidíteni az orvos-orvos és orvos-beteg közötti kapcsolatokat.
Tekintse meg Igazgatóságunk együttműködésében elkészített egyetemi kiadványokat!
 
Kiválóság a kutatásban
Szegedi Tudományegyetem

Kutatói segédlet
A SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Klinikai vizsgálatok
Klinikai Kutatásokat Koordináló Központ

Quality, Reliablity, Expertise
Gyógyszertechnológiai Intézet

Projekt eredményeit bemutató kiadvány
Szegedi Tudományegyetem (Hódmezővásárhely – Szeged kiemelt növekedési zóna)
Interdiszciplináris Kutatások a Szegedi Tudományegyetemen
Szegedi Tudományegyetem

Kutatási Infrastruktúra
Szegedi Tudományegyetem

Műszerpark és szolgáltatások
SZTE Természettudományi és Informatikai Kar

Tudásteremtés és -alkalmazás a modern társadalomban
Interdiszciplináris Tudásmenedzsment Kutatóközpont
Havi idézet - Tanuljunk a nagyoktól!
Olvasson bele Ön is kutatóink számára készített tájékoztató kiadványunkba!
A Szegedi Tudományegyetem, mint az ország egyik legrangosabb kutatóegyeteme, mindig is fontosnak tartotta a kutatói által létrehozott szellemi alkotások megfelelő védelmét és hasznosítását. Ez a segédlet rövid áttekintést nyújt arról, hogy a kutatók által létrehozott szellemi alkotások későbbi üzleti hasznosítása érdekében milyen tényezőket kell és érdemes figyelembe venni.
A Kutatói segédletbe online is belelapozhat, ha a cikkre kattint!
Mutassa be kutatócsoportját Ön is az SZTE Tudástérképen!
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

A Manager Képzés Alapítvány 2016-os évre pályázatot hirdet a Harsányi István-díj elnyerésére, amellyel 35 alatti fiatalok pályázathatnak tudományos diákköri munkával, kutatási munkával, szakdolgozattal, diplomamunkával vagy PhD-disszertációval.
14th European Rural Development Network Conference
Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (European Rural Development Network) keretein belül az AKI szervezésében, Budapesten megrendezésre kerül a 14. ERDN konferencia, melynek címe a "Tudásmegsztás és innováció a mezőgazdaságban és vidéken".
A rendezvéby 3 napot ölel fel, 2016. október 3-5.
Nobel-díjas tudósoktól tanulhatnak az SZTE leendő hallgatói
Új dimenziók nyílnak a szegedi tehetséggondozásban Bert Sakmann Nobel-díjas tudós igazgatásával. A Szegedi Tudós Akadémia célja: Magyarországon tartani a legtehetségesebb kutatókat, és megteremteni a Nobel-díj elnyerésének lehetőségeit. A programot évente mintegy 30 millió forinttal támogatja az SZTE.
Bacikkal alakíttatnák át a zöld áramot metán gázzá az SZTE biológusai
Mi legyen a zöld árammal, ha a szélerőmű többet termel, mint amire éppen szükség van? Alakítsuk gázzá! A német ötlet olcsó és hatékony megvalósítását rangos folyóiratbeli cikkben írják le az SZTE biológusai. A részletekről Kovács Kornél professzor beszélt.
Innovatív, légnedvesítéshez kapcsolódó szoftvert fejlesztett az SZTE hallgatója
Oktatási célra fejlesztett interaktív pszichrometriai szoftvert Erdélyi Péter, az SZTE élelmiszermérnök szakos hallgatója. Az SZTE Innovációs Díjjal, és OTDK első helyezéssel elismert újítás az élelmiszeriparban is hatékonyan alkalmazható.
Akár 2.1 tonnát is elbír az SZTE fejlesztésű speciális csavar
Az iparban is jól alkalmazható az SZTE Formula Student csapata által kifejlesztett speciális fejkialakítású csavar, amelynél a meghúzáskor, a szerszám által közölt erő a fej sugarára merőlegesen hat, ezzel kiküszöbölve a káros erőhatásokat. A mindössze 1.9 gramm súlyú M6x22-es csavar speciális hőkezeléssel akár 2.1 tonnát is elbír.
Két sikergyanús kiadvánnyal dob követ a tudománynépszerűsítés állóvizébe Boldogkői Zsolt professzor
Hiénák a betegágy körül című ismeretterjesztő könyvét az Akadémia Kiadó, míg a regénybe ágyazott tudománynépszerűsítő, San Diego 2032 című művét – az internetes megjelenést követően – az Amazon Kiadó dobta piacra. Boldogkői Zsolt professzor, az SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet vezetője - többek között - az idézettség hatalmáról és a médiaharcról adott interjút az SZTE infó-nak.
A szegedi egyetem oktatói kapták a Moore-díjat
Az SZTE oktatói, Bánhelyi Balázs, Csendes Tibor és Krisztin Tibor bécsi kollégájukkal, Arnold Neumaierrel E. M. Wright közel hatvan éves híres sejtését igazolták egy késleltetett differenciál-egyenlet megoldásainak konvergenciájáról. Ezért nekik ítélték oda az idei Moore-díjat a megbízható számítások terén.
Ez év végén elkészül a szegedi szuperlézer épületkomplexuma
A hatalmas ütemben épülő, 70 milliárd forintos komplexum épületei már 90 százalék fö­lötti készültségi fokozatban vannak, nincs akadálya a decemberi műszaki átadásnak. Az épületeken van még néhány hónapnyi csiszolgatnivaló, valamint hátra van még a tereprendezés, parkosítás és a kertépítés egy része. Ám 2016. december 6-áig az utolsó szögig, díszburkolatig és örökzöld cserjéig el kell készülnie a teljes komplexumnak.
Forrás: innoteka.hu
A fülhallgató, ami valós időben fordítja a beszédet
Többé már nem csak a sci-fik világában létezik az idegen nyelveket azonnal, hallás után lefordító fülhallgató. A Pilot nevű eszköz segítségével könnyen legyőzhetőek a nyelvi akadályok. A készülék ugyanis valós időben fordítja le a másik fél beszédét. A fülhallgató várhatóan 2017 májusára készül el, de már most felkerült az Indiegogo rendszerébe, ahol előrendelhetőek.
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Szerzői jog © 2016 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp