Copy
I detta nyhetsbrev presenteras nyheter och arrangemang som rör Det fria ordets hus och Växjö som fristad.
View this email in your browser
HEJ. Välkommen till Det fria ordets första nyhetsbrev.Brevet kommer att skickas i början av varje månad och innehålla information om Det fria ordets hus arrangemang, aktuella händelser och evenemang både lokalt och nationellt. Tipsa gärna dina vänner att prenumerera på nyhetsbrevet så missar de inget av vad som är på gång. Du kan även hålla dig ajour på Facebook, Instagram eller hemsidan.
FRISTAD. Växjös fristadsförfattare Nasrin Madani publiceras för första gången på svenska, med novellsamlingen Jag har passerat torra årstider. I novellerna skildrar Madani utstötta: minoritetsgrupper, liktvättare, homosexuella och kvinnor. Växjö kommun har stöttat bokprojektet och utgivare är Smockadoll förlag. För mer info kontakta Karin Hansson, projektsamordnare Det fria ordet, Växjö kommun.
LOKALER. Det fria ordets hus har två lokaler som upplåtes till föreningar, organisationer, litterära sällskap samt enskilda som verkar inom Det fria ordets fokusområden - yttrandefrihet, det litterära arvet eller det egna uttrycket. Lokalerna upplåtes kostnadsfritt till ideella verksamheter. Vill du veta mer besök Det fria ordets hemsida eller Facebook.

VÄXJÖ SERIEKLUBB. Under pysselsöndagarna i oktober pågår Växjö Serieklubb på Araby Park Arena. Känner du någon som gillar att rita, komma på kluriga texter eller berätta en historia?  Kom då kl 14.00 - 16.00 den 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 26 oktober. Mer info på Araby Park Arenas hemsida .

PÅ GÅNG. Det fria ordet genomför egna arrangemang men är också medarrangör i och utanför Det fria ordets hus. I oktober blir det bland annat ett föredrag om Pär Lagerkvists poesi, och ett om grävande journalistik. Det kommer också att visas en film om Vilhelm Moberg . I slutet av månaden visas Yttrandfrihet på barrikaden? en konstutställning om yttrandefrihet inom konsten. 
 
facebook
facebook
instagram
instagram
vaxjo.se
vaxjo.se
Copyright © 2014 Växjö kommun, All rights reserved.


          

sluta prenumerera på det här nyhetsbrevet    uppdatera prenumerationsuppgifter 

Email Marketing Powered by Mailchimp