Copy
NGTV Nieuwsbrief 3-2016
Bekijk hier de online versie

NGTV Startersdag 2 april 2016 Amersfoort

Waar begin ik met het opzetten van mijn eigen bedrijf? Hoe kom ik aan klanten? Moet ik mij specialiseren? Hoe werkt dat nou met die btw? Dit zijn allemaal vragen waar beginnende tolken en vertalers op stuiten. Op de jaarlijkse Startersdag van het NGTV zullen vertalers en tolken vertellen hoe zij voor hun bedrijf deze vragen hebben beantwoord.
 
Het is inmiddels traditie dat in het ochtendprogramma NGTV accountant Twan Maton (De Beer accountants) laat zien wat er allemaal fiscaal komt kijken bij het hebben van een eigen bedrijf. Hij heeft als geen ander inzicht in de financiële en administratieve kant van het ondernemerschap en weet dit ook nog eens op een heldere wijze over te brengen aan eenieder die misschien minder affiniteit met getallen heeft.
 
In het middagprogramma komen taalondernemers met zeer diverse specialisaties aan het woord. Ton Máčel is een duizendpoot als het om tolken en vertalen gaat. Naast zijn voorzitterschap van het NGTV werkt hij als tolk en vertaler en heeft hij een vertaalbureau gespecialiseerd in onder andere Russische en Tsjechische vertalingen. Hij zal u meer vertellen over wat het hebben van een eigen vertaalbureau inhoudt en wat het betekent om met vertaalbureaus samen te werken. Jack Mazor is tolk Spaans. Hij zal ideeën geven over hoe je als tolk aan de slag kunt gaan. Daarbij zal hij inzoomen op verschillende werkvelden, waaronder het publieke domein. Ten slotte zal literair vertaalster Mari Alföldy vertellen over haar werk als literair vertaalster en welke mogelijke ingangen er zijn in deze gesloten vertaaldiscipline.
 
Zoals u leest: veel waardevolle kennis die u niet mag mislopen! 
 
Tot ziens op 2 april in Amersfoort!

U kunt hier het volledige programma en inschrijfformulier downloaden.

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Postadres:
NGTV
Postbus 77
Leiden, 2300 AB
Netherlands

Add us to your address book


Uitschrijven    Voorkeuren aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp