Copy

Masterclass Risico- en Crisismanagement door PM en Inconnect Logo Inconnect

Beste

PM en Inconnect organiseren in sept-okt-nov 2016 een nieuwe 3-daagse Masterclass – Managing Safety & Security in België en Nederland. Tijdens een uitgebreid programma gaan we dieper in op het veiligheidsaspect waar we in onze samenleving en bedrijven meer en meer mee worden geconfronteerd. De deelnemers maken uitgebreid kennis met recente methodieken, onderzoek, expertise, praktische toepassingen en cases.

Het programma van deze masterclass ziet er als volgt uit. Meer details vindt u verder in deze e-mail.

• Dag 1: Omgaan met dreiging, complexiteit en “Normal Chaos”
Datum: 30 september 2016
Sprekers: Paul de Vrind (Nationale Politie Nederland, verbindingsofficier in Frankrijk)
Peter Mertens (Algemene Directie Crisiscentrum, Brussel)
Mike Lauder (Alto42, UK) & Hugo Marynissen (PM)

• Dag 2: Safety & Security: de menselijke factor
Datum: 28 oktober 2016
Sprekers: Menno van Duin (Instituut voor Fysieke Veiligheid)
Ellen Giebels (Universiteit Twente)

• Dag 3: Cases, praktische tips en tools voor management, communicatie en het maken van beslissingen bij grote onzekerheid
Datum: 18 november 2016
Sprekers: Richard Amlôt (Public Health England, UK)
Frank Vergeer, Anne-Marie van het Erve, Stijn Pieters, Tim Van Achte (PM & Inconnect)


Meer info of registreren voor deze Masterclass? Stuur een e-mail naar info@pm.be
Omdat we slechts een beperkt aantal deelnemers toelaten, raden we aan om uw interesse zo snel mogelijk mee te delen. Ook geldt er bij vroege registraties (tot 15 september) een Early Bird tarief.


Voorstelling

We trappen een open deur in door te stellen dat we in onze samenleving en bedrijven de laatste jaren meer en meer geconfronteerd worden met veiligheids- en beveiligingsissues. Denk maar aan de beelden van gewapende militairen in het straatbeeld, de verstrengde security checks in de luchthavens, of zelfs een complete “lock down” van Brussel eind november vorig jaar. Vreemd genoeg brengen deze maatregelen ons niet uit evenwicht. We worden er niet banger van, maar we passen ook niet echt onze levenswijze en bedrijfswerking aan. Of toch wel?
Als plotseling iets ernstig gebeurt, zoals de aanslagen in Parijs van begin november 2015 of de “Brussels Attacks” in maart 2016, dan houdt de hele wereld de adem in. Dan voelen we een collectieve afschuw en willen we onmiddellijk repressief en preventief optreden. Beveiliging staat dan weer heel erg hoog op de agenda, en we zijn meer dan bereid daar flink wat budgetten aan te spenderen.
Maar laten we eerlijk zijn: zijn we echt voorbereid om goed te handelen bij een terroristische aanval? Weten we hoe we onze IT-systemen kunnen beschermen tegen malafide hackers? Zijn we er klaar voor om te communiceren bij een potentiële dreiging?
Daarom is het belangrijk om stil te staan bij het managen en communiceren van onverwachte gebeurtenissen.
Deze Masterclass brengt gedurende drie dagen internationale experts in het domein van safety & security samen om met ons de nieuwste inzichten en recente cases te delen.


Programma, data en locaties

Dag 1: Omgaan met dreiging, complexiteit en “Normal Chaos”
vrijdag 30 september 2016 – Manhattan Hotel – Rotterdam

Voormiddag:
In november 2015 en maart 2016 werd de wereld opgeschrikt door een reeks van gruwelijke aanslagen in Parijs en Brussel. Meteen gingen in België en Nederland de dreigingsniveaus de hoogte in. Het dagelijkse leven in Brussel werd verschillende keren letterlijk lam gelegd door deze verhoogde terreurdreiging. De vraag die deze situaties oproept is hoe je daar vanuit communicatief, operationeel en bestuurlijk standpunt mee moet omgaan? De sprekers volgden van heel nabij deze terreuracties en verhoogde dreiging. Elk van hen belicht hun handelen vanuit een bijzonder perspectief, namelijk dat van een professional die na afloop nuchter durft te analyseren wat goed verliep en wat beter kan.

Sprekers: Peter Mertens (Algemene Directie Crisiscentrum, Brussel)
Paul de Vrind (Verbindingsofficier van de Nederlandse Nationale Politie in Frankrijk)

Namiddag:
Waarom we de wereld moeten zien als chaotisch ... En wat betekent dit voor crisis management?
Onze wereld is een complex interactief proces vol onzekerheden. Vaak worden we geconfronteerd met gebeurtenissen die bijna niet te voorspellen zijn. De managementsystemen waarmee we de wereld trachten te beheersen, zijn daarentegen net gebaseerd op het omgekeerde: voorspelbaarheid en zekerheid. Als we accepteren dat voorspelbaarheid en zekerheid afgoden zijn, hoe kunnen we onze managementtaken dan anders bekijken? Als we accepteren dat onzekerheid en onvoorspelbaarheid voortdurend rondom ons aanwezig zijn (en chaos dus de norm is), hoe kunnen we het dan anders aanpakken?

Sprekers: Dr. Mike Lauder (Alto42, UK) & Dr. Hugo Marynissen (PM)


Dag 2: Safety & Security: de menselijke factor
vrijdag 28 oktober 2016 – Antwerp Management School – Antwerpen

Voormiddag:
Hoe reageren mensen op mogelijke dreigingen? Wat is de impact van allerlei veiligheidsmaatregelen op het menselijk gedrag? Zijn daar praktische voorbeelden van en best practices? Wat zijn recente inzichten vanuit een sociologische, bestuurlijke en communicatieve invalshoek?

Namiddag:
Minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren na een aanslag of ramp is communicatie met direct betrokkenen en nabestaanden essentieel. Hierbij zijn vele pijnlijke valkuilen denkbaar. Tijdens dit dagdeel wordt onder andere gekeken naar de ervaringen van de nabestaanden van de MH17-ramp en naar de lessen die hieruit kunnen worden geleerd. Prof. Dr. Ellen Giebels is hoogleraar Sociale Psychologie van Conflict en Veiligheid, Universiteit Twente en leider van het WODC (deel-) onderzoek naar de communicatie met nabestaanden van de MH17-ramp.

Sprekers: Dr. Menno van Duin (Instituut voor Fysieke Veiligheid),
Prof. Dr. Ellen Giebels (Universiteit Twente)


Dag 3: Cases, praktische tips en tools voor management, communicatie en het maken van beslissingen bij grote onzekerheid
vrijdag 18 november 2016 – Manhattan Hotel – Rotterdam

Hoe communiceer en beheers je onzekere situaties? Hoe bereid je je voor op mogelijke dreigingen? En wat doe je als die dreiging plots reëel wordt en omslaat in een crisis? Tijdens deze dag gaan we heel praktisch in op het “Hoe?” van crisis management, crisis communicatie, en crisis intelligence. Dat doen we aan de hand van cases en een oefening.

Voormiddag:
Een topspreker van National Health Service (UK) deelt zijn expertise. Aan de hand van een boeiende case ontdekken we wat de impact kan zijn van nucleair terrorisme, welke knelpunten bij de communicatie we ondervinden en hoe we deze kunnen opvangen.

Sprekers: Dr. Richard Amlôt (Public Health England, UK)
Frank Vergeer, Anne-Marie van het Erve, Stijn Pieters, Tim Van Achte (PM & Inconnect)


Prijs

Overheid: € 1.720 (Early Bird tarief tot 15 september 2016) – € 1.915
Bedrijven: € 1.915 (Early Bird tarief tot 15 september 2016) – € 2.125
Alumni Masterclass Risico- & Crisismanagement en leden van CIP Institute: 10% korting

Per persoon, voor het volledige programma van 3 dagen, exclusief BTW. Programma onder voorbehoud.


We zijn ervan overtuigd dat we met het organiseren van deze masterclass tegemoet komen aan uw behoefte naar verdieping in het vakgebied risico-crisis. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.


Beste groeten,

Hugo Marynissen
Stijn Pieters
Tim Van Achte


PM risk-crisis-change
info@pm.be

Anne-Marie van het Erve
Frank Vergeer

Inconnect
info@inconnect.nl


Email Marketing Powered by Mailchimp
  PM is een advies­bureau gespecialiseerd in crisis­beheersing, risico­communicatie en begeleiding bij complexe veranderingen.

Inconnect bereidt overheid en bedrijfs­leven voor op communicatie over risico’s en tijdens crises.


U ontvangt deze e-mail omdat u bij ons ingeschreven bent om op de hoogte te blijven over risico- en crisismanagement. We gaan er van uit dat u als relatie van PM of Inconnect geïnteresseerd bent in het opzet van deze masterclass. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan u uitschrijven via onderstaande link.

Uitschrijven