Copy
GezondheidsOverleg Arrondissement Leuven

Nieuwsbrief MAART 2016

Klik hier als je deze mail niet kan lezen.

IN DIT NUMMER

SEL GOAL zoekt inhoudelijk coördinator (m/v)
Project 'Samen in beweging op één lijn' goedgekeurd!
Oproep pilootprojecten geïntegreerde zorg voor chronisch zieken
Proeftuinen voor woonzorg in de GGZ
Vul het zorgteamformulier elektronisch in


ACTIVITEITEN
 
INTERESSANTE LINKS
Ouderenzorg in Tienen 
(special Hartslag)
Infolijn voor personen met beperking
Klinisch psychologen in KB 78 vanaf 01/09/16
Druglijn is vernieuwd
MCH bestaat 50 jaar

SEL GOAL zoekt inhoudelijk coördinator (m/v)

Eind april neemt het team van SEL GOAL afscheid van haar collega Stefanie De Puydt. Om de werking te versterken zoekt SEL GOAL een inhoudelijk coördinator (m/v), met de mogelijkheid tot onmiddellijke indiensttreding.

Ben je op zoek naar een boeiende en gevarieerde functie binnen een breed multidisciplinair werkveld? Wil je meewerken aan de samenwerking binnen de eerstelijnsgezondheids- en welzijnszorg en bouw je mee aan onze relaties met de tweede en derde lijn? Dan is deze vacature zeker iets voor jou! ... Lees meer

Project 'Samen in beweging op één lijn' goedgekeurd!

Tot oktober 2015 kon men bij provincie Vlaams-Brabant een projectaanvraag indienen voor vernieuwende projecten in de welzijnssector. SEL GOAL en partners zijn verheugd te vernemen dat de projectaanvraag 'Samen in beweging op één lijn' is goedgekeurd. Voor de duur van één jaar krijgt SEL GOAL extra middelen met de bedoeling de verschillende eerstelijnsstructuren naar mekaar te laten toegroeien... Lees meer

Oproep pilootprojecten Geïntegreerde zorg voor chronisch zieken (tot 31/05)

Om een verbetering van de levenskwaliteit voor chronisch zieken te kunnen voorzien is geïntegreerde zorg noodzakelijk. Daarom loopt er tot 31 mei 2015 een oproep tot pilootprojecten voor geïntegreerde zorg. Het doel van de projecten is nieuwe zorgmodellen uittesten in een partnerschap (‘consortium’) binnen een afgebakende regio... Lees meer

ARRONDISSEMENT LEUVEN
Binnen de Leuvense regio zijn er al heel wat organisaties die met een gezamenlijk voorstel wensen in te tekenen op deze oproep. Samen organiseren ze een kick-off op 15 maart om zowel het kader van deze projecten als de eerste ideeën voor de Leuvense zorgregio voor te leggen aan een brede groep van zorgverleners en organisaties betrokken in de zorg. Klik hier voor meer informatie.
Ook in regio Tienen-Landen worden er plannen gesmeed. Het bredere werkveld zal in april worden uitgenodigd om de ideeën van dichterbij te bekijken. Wil je op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar margo.lmntienenlanden@gmail.com

Proeftuinen voor woonzorg in de GGZ

Vorig jaar lanceerde de Vlaamse Overheid de oproep voor het indienen van proeftuinen woonzorg in de geestelijke gezondheidszorg. Ter voorbereiding van de overgang naar nieuw beleid wil de Vlaamse overheid het mogelijk maken om in een regelluwe context ervaring op te doen met flexibele woonzorgvormen voor chronische psychiatrische patiënten. Belangrijkste doelstelling van deze projectoproep is te komen tot een aangepaste woonomgeving en betere zorg op maat, met focus op herstelgericht werken, maximale empowerment van de bewoners, inzet van mantelzorg en integratie in de woonbuurt en de plaatselijke gemeente.
ZORGCIRKELS JONGDEMENTIE
De Vlaamse overheid heeft 6 ‘proeftuinen woonzorg in GGZ’ goedgekeurd. De projecten zijn gestart op 1 december 2015 en lopen tot eind 2017. In provincie Vlaams-Brabant werd het proeftuinproject 'Expertise Dementie Vlaams-Brabant' geselecteerd. De proeftuin bestaat uit 7 zorgcirkels in de regio Leuven, die vertrekken vanuit de krachten van de patiënten en hun mantelzorgers. Het project focust zich op (jong)dementie en werkt samen met de actoren van het project 107 in de regio. Klik hier voor meer info over deze zorgcirkels.
 

Vul het zorgteamformulier elektronisch in

Om de zorg van patiënten bij een ziekenhuisopname of -ontslag te verbeteren lanceerden SEL GOAL, SEL Zorgnetwerk Zenneland, de Vlaams-Brabantse ziekenhuizen en provincie Vlaams-Brabant het zorgteamformulier. Dankzij het zorgteamformulier kunnen heel wat moeilijkheden vermeden worden door een goede communicatie tussen het zorgteam van de patiënt en het ziekenhuis. 

Momenteel zet SEL GOAL samen met partners belangrijke stappen naar digitalisering. In afwachting kan je het zorgteamformulier ook als worddocument downloaden dat je digitaal kan invullen en vervolgens afprinten. De papieren versie is zeker ook nog verkrijgbaar! Aarzel niet om het zorgteamformulier bekend te maken bij jouw patiënt. Klik hier voor alle promotiemateriaal.
 

Activiteiten

Dag van de Zorg 20/03 

#ikbeweegmee! Jij ook?
Voor de eerste keer werkt men dit jaar met één centraal thema: Zorg in beweging. Het zorglandschap is volop in verandering. ‘Zorg in beweging’ staat voor innovatie, transparantie, preventie, actie, samenwerking... Daarom start vanaf maandag 14 maart de campagne #ikbeweegmee. Met deze campagne wil men iedereen die een hart heeft voor de zorg oproepen om, letterlijk en figuurlijk, in beweging te komen. Ontdek de verschillende acties op www.ikbeweegmee.be
Op 15/03 kan je ook al deelnemen aan de tweede Dag van de Zorgcongres 'Zorg in beweging' (i.s.m. Flanders' Care). Tien boeiende sprekers laten je diverse, innovatieve, onverwachte facetten zien en beleven van Zorg in beweging. Daarnaast wordt Vlaams minister van Welzijn & Gezondheid Jo Vandeurzen door moderator Freek Braeckman uitgedaagd voor een scherp steekspel van woorden. 

 
Platformbijeenkomst 'EHBO en wondverzorging' 21/04

Deze info-avond van SEL-regio Diest biedt een multidisciplinaire kijk op EHBO en wondverzorging. Deel ervaringen en laat je inspireren tijdens twee workshops naar keuze.

Download hier de uitnodiging.


 
Jubileumeditie Week van de Valpreventie 18-24/04

Met de slogan 'Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts of apotheker’ wil men, net zoals vorige editie, de aandacht vestigen op het veelvuldig en langdurige gebruik van slaapmedicatie bij ouderen. Het geleidelijk afbouwen van slaapmedicatie bij ouderen kan het aantal valpartijen verminderen. Deze risicofactor verdient dus zeker de nodige aandacht! Op www.valpreventie.be vind je alle informatie!
 
Ziekte van Alzheimer 19/05

Stand van zaken en een blik op de toekomst 

Een studieavond voor huisartsen en paramedici, georganiseerd door SEL-regio Aarschot-Begijnendijk, Stichting Alzheimer Onderzoek en Arcus vzw.
Download hier de uitnodiging.
De kalender op de website van SEL GOAL geeft een overzicht van de vele activiteiten en initiatieven die gericht zijn naar de professionele zorg- en hulpverleners binnen en soms buiten de eerstelijnsgezondheidszorg van arrondissement Leuven.

Wil je een activiteit van jouw organisatie laten opnemen? Ken je een initiatief dat wat extra aandacht verdient? Stuur dan een mailtje naar stefanie.depuydt@selgoal.be. Neem alvast een kijkje naar alle activiteiten in onze kalender!

SEL GOAL vzw is een organisatie van zorg- en hulpverleners, verenigingen van mantelzorgers en vrijwilligersorganisaties, actief in de eerstelijnsgezondheids- en welzijnszorg. Door de samenwerking tussen onze partners te verbeteren, verbeteren wij ook de zorg rond de individuele patiënt. 

Je ontvangt deze mail omdat we je op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de eerstelijnsgezondheidszorg. 
Wens je geen nieuwsbrief meer te ontvangen? Schrijf je hier uit. 
Pas jouw profiel aan.  Stuur deze nieuwsbrief door.

Copyright © SEL GOAL vzw    Alle rechten voorbehouden

SEL GOAL vzw
Maria Theresiastraat 63a
3000 Leuven
www.selgoal.be

T 016 301 430
E info@selgoal.be


Email Marketing Powered by Mailchimp