Copy

Nieuwsbrief RSS - februari 2014

 

Even voorstellen

Graag wil ik deze nieuwsbrief starten met mezelf voor te stellen. Mijn naam is Bianca Buijck en ik ben sinds 15 november 2013 de nieuwe ketencoördinator van de Rotterdam Stroke Service (RSS). Ik werk twee dagen per week. Dionne Giessen heeft de RSS helaas verlaten.
Lees verder
 

Onderzoek naar geriatrische revalidatie na een beroerte of amputatie

Geriatric Rehabilitation in AMPutation and Stroke, “the Nijmegen GRAMPS studie”. Hoe ouderen revalideren na beroerte of amputatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals neuropsychiatrische symptomen en de belastbaarheid van de mantelzorger. Hierdoor is het moeilijk de duur van opname in het verpleeghuis te voorspellen. Het onderzoek wijst uit dat patiënten met een CVA in een ongunstige conditie bij opname, een groter herstel doormaken.
Lees verder
 

Concentratie complexe spoedzorg CVA

Zorgverzekeraars hebben hun regioplannen over de concentratie van complexe spoedzorg voorgelegd aan zorgaanbieders in de regio. Vooral de behandeling van beroertes, CVA's, geeft aanleiding tot heftige discussies omdat ziekenhuizen grote delen van hun neurologische zorg kunnen verliezen.
Lees verder
 

Van Ruwaard van Putten Ziekenhuis naar Spijkenisse Medisch Centrum

In Spijkenisse Medisch Centrum zal geen acute CVA behandeling meer worden geleverd. Het ziekenhuis is daarom per 1 januari uit de RSS getreden. Vanaf januari gaat nieuwe bestuurder Martin Verveer aan de slag in het voormalige Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse, Het Spijkenisse Medisch Centrum.
Lees verder
 

Verpleeghuis Siloam

Verpleeghuis Siloam is per 1 januari 2014 uit de RSS getreden. Eén criterium om deel te nemen aan de RSS is het hebben van minimaal 4 geoormerkte bedden voor CVA revalidatie en een minimum opname van 150 patiënten per jaar. Verpleeghuis Siloam heeft aangegeven dit criterium niet te kunnen halen.
 

Symposia kennisnetwerk CVA

De RSS attendeert jullie graag nog eens op het symposium 'Organisatie van de CVA zorg anno 2014', georganiseerd door de werkgroep opleiding en scholing i.s.m. prof. Guus Schrijvers, 14 maart a.s. te Utrecht (UMCU).
Lees verder
 

Ketencoördinatorendagen 2014

De ketencoördinatorendagen 2014 vinden plaats op 22 mei en 9 oktober. Er is nog geen verdere informatie bekend.
 

V&VN Neuro & Revalidatie Congres 2014

Je kunt je nu aanmelden voor het Neuro & Revalidatie Congres 2014 dat plaats vindt op 27 maart in Driebergen. Ben je verpleegkundig specialist, verpleegkundige of verzorgende?
Het Neuro & Revalidatie Congres 2014 biedt naast een kort plenair programma een groot aantal uiteenlopende parallelsessies waaruit je zelf kunt kiezen.
Lees verder
 

Nazorgproject

Thuiszorg Rotterdam, Laurens en de Rotterdam Stroke Service zijn dit project gestart waarin de CVA-verpleegkundige en een aantal gespecialiseerde fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten u helpen bij lichamelijke en emotionele problemen.
Lees verder
 

Scholing medewerkers niveau 3-4 verzorgenden en verpleegkundigen

In opdracht van, en in samenwerking met de Rotterdam Stroke Service (RSS), is in 2010 gestart met de ontwikkeling van een scholing voor verzorgenden en verpleegkundigen die vanuit de verpleeghuis stroke unit / revalidatieafdeling zorg dragen voor de CVA patiënten.
Lees verder
 

Nieuwsbrief RSS

Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief?
Ga dan naar de startpagina van http://www.rotterdamstrokeservice.nl

Kopij voor de nieuwsbrief?
Mocht u interessante berichten hebben of wilt u anderen informeren over ontwikkelingen met betrekking tot de zorg voor CVA patiënten, dan kunt u deze doorgeven via info@rotterdamstrokeservice.nl.

Tekst:
dr. Bianca Buijck
Ketencoördinator RSS
Rotterdam Stroke Service
www.rotterdamstrokeservice.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp