Copy

Nieuwsbrief RSS - Juli 2015

Ticket verkoop voor evenementen en scholingen van de RSS

Tickets voor evenementen en scholingen van de RSS kunnen vanaf heden uitsluitend aangekocht worden via de website van de RSS. Alle informatie over de evenementen is te vinden op www.rotterdamstrokeservice.nl

Voor de volgende evenementen en scholingen kan men vanaf heden tickets aankopen:


RSS scholing verzorgende/verpleegkundige REVALIDATIE fase (locatie Rijndam Revalidatie)

Voor verpleegkundigen die in een RSS verpleeghuis/revalidatie centrum werken. Deze 7 daagse scholing (2016) is bedoeld voor gediplomeerde verzorgenden niveau 3 (VIG en VAG) en verpleegkundigen niveau 4 die werkzaam zijn op een verpleeghuis stroke-unit en/of revalidatieafdeling van de Rotterdam Stroke Service. De deelnemer heeft een minimaal dienstverband van 24 uur en werkt in wisselende diensten. Belangstellenden die niet werken bij een bij de RSS aangesloten organisatie, kunnen contact opnemen met info@rotterdamstrokeservice.nl voor informatie over eventuele beschikbaarheid. Kosten pp 435 euro incl. btw.

RSS Scholing verpleegkundige niveau 4-5 ACUTE fase (locatie Maasstadziekenhuis)

Voor verpleegkundigen die in een RSS ziekenhuis werken. Deze 7 daagse scholing is uitsluitend bedoeld voor BIG geregistreerde verpleegkundigen (niveau 4 & 5) die werkzaam zijn op een afdeling neurologie of een stroke-unit in een ziekenhuis van de Rotterdam Stroke Service (2015). De deelnemer heeft een minimaal dienstverband van 24 uur en werkt in wisselende diensten. Elk RSS ziekenhuis kan maximaal 4 deelnemers aanmelden. Kosten pp 635,25 incl. btw.

2 daagse ITON cursus "eerstelijnszorg en behandeling" via de RSS door dr. Ben van Cranenburgh

Op 15 september en 14 oktober organiseert de RSS een ITON scholing. De cursus is gericht op de problemen die de patiënt ondervindt als hij weer thuis is, en hoe je deze kan herkennen, analyseren en aanpakken. Er is ruime aandacht voor anatomie en pathologie, maar ook voor cognitieve en gedragsproblematiek. Beide dagen duren van 9.30-16.30 uur. Deze cursus is m.n. bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen in de eerste lijn. Maar ook andere doelgroepen zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten zijn welkom.
De kosten voor deze twee daagse geaccrediteerde cursus zijn (inclusief lunch) 100 euro voor medewerkers van een RSS organisatie of 300 euro voor medewerkers van een niet RSS organisatie (bedragen zijn inclusief btw). Er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar. 

Symposium Rotterdam Stroke Service op dinsdag 3 november (locatie Van der Valk Ridderkerk)

Vele handen maken ketenzorg, doe het samen!
Op dit symposium delen diverse professionals en organisaties tijdens plenaire lezingen en interactieve workshops hun innovatieve ideeën. Een belangrijk onderdeel is van elkaar leren hoe samenwerking in de keten tot stand komt en hoe men gebruik maakt van de nieuwste onderzoeksresultaten, om de multidisciplinaire zorg voor patiënten met een CVA door de hele keten te verbeteren. Professionals in de hele keten (m.n. niveau 3-5) werkzaam in de behandeling en zorg voor patiënten met een beroerte in de RSS ziekenhuizen en vervolginstellingen. Ook professionals van buiten de RSS zijn welkom. Voor verzorgenden, verpleegkundigen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten wordt accreditatie aangevraagd. We hebben weer een rijk programma met plenaire sprekers, workshops, innovatieplein en presentaties van best practices. Meer informatie volgt op de website. De kosten zijn 30 euro voor een medewerker van een RSS organisatie en 55 euro voor een medewerker  van een niet RSS organisatie.

Nieuwsbrief RSS

Wilt u zich aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief?
Ga dan naar de startpagina van http://www.rotterdamstrokeservice.nl

Kopij voor de nieuwsbrief?
Mocht u interessante berichten hebben of wilt u anderen informeren over ontwikkelingen met betrekking tot de zorg voor CVA patiënten, dan kunt u deze doorgeven via info@rotterdamstrokeservice.nl.

Tekst:
dr. Bianca Buijck
Ketencoördinator RSS
Rotterdam Stroke Service
www.rotterdamstrokeservice.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp