Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

10a Assemblea

Aquest diumenge els afiliats catalans a Escons en Blanc ens reunirem en Assemblea Ordinària per a preparar les properes eleccions.
Abans de la campanya, però, tindrem una tasca feixuga de recol·lecció de firmes per a poder presentar la nostra candidatura. En necessitem 15.000 en 15 dies.
Arribat el moment us demanarem el vostre màxim suport per a poder aconseguir-les!
Per descomptat, tothom és benvingut a les assemblees!

#03 - Circumscripcions electorals (Províncies i Ceuta i Melilla)

La Constitució estableix que en les eleccions generals la circumscripció és la província i cada província té un mínim de dos diputats (excepte Ceuta i Melilla que en tenen un). Això fa que el vot en les menys poblades "valgui més" que la resta.
 
Això afavoreix els partits més votats: Si en una província hi ha dos escons i dos partits dels quals un té una mica més de vot que l'altre, es duran un escó cada un. Però si dividim aquesta província en 2 circumscripcions, s'emportarà els 2 escons el partit més votat.
 
Això no afecta partits regionals perquè s'emporten aproximadament els escons que li corresponen en la seva província, però perjudica molt a partits mitjans repartits per tot l'Estat. Per això en el 20-N GBAI va treure un escó amb 42.411 vots i EQUO amb 215.776 no s'en va endur cap.

EB - Versió APM

Seguim recordant vídeos antics, com aquesta versió d'una cançó irreconeixible subtitulada amb molt sentiment. (cliqueu sobre la imatge per a accedir al vídeo)

Regeneració sense pressa i sense fotos

«El Govern espanyol congela dues lleis contra la corrupció per pactar amb l'oposició. Els partits reconeixen que el descrèdit de la política requereix l'acord per a la regeneració. Es donen de termini fins a finals d'any per arribar a un acord i aprovar les lleis pertinents...».
«...El Grup Parlamentari Socialista va demanar que no hi hagués fotografies ni imatges d'aquesta trobada. No volien una foto al voltant de la vicepresidenta del Govern».

Podeu llegir tot l'article complet en aquí.
Segueix-nos a Twitter   Segueix-nos a Facebook   Reenvia-ho a un amic
Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0
vull deixar de rebre aquest full informatiu   vull actualitzar la meva subscripció