Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

Terratrèmol o Iceberg?

Les dues coses. L'abrupte alliberament de tensions llargament contingudes característic d'un terratrèmol ha creat un iceberg metafòric on la part visible exhibeix amb fredor aritmètica el daltabaix del bipartidisme i la potent aparició d'una nova formació (Podem), mentre que a la part submergida —7/8 parts del total— es desenvolupa una profunda batalla conceptual i ideològica, d'abast avui indeterminat, tant en clau nacional (PP, PSOE, IU) com local (CiU, PSC), que pot conduir a la desaparició, dissolució o adaptació evolutiva total o parcial de moltes formacions tal com avui les coneixem, afortunadament acompanyada de la sempre benvinguda aparició de noves formacions (en clau municipal, Guanyem) que no fan més que enfortir la pluralitat d'opcions i, en definitiva, millorar la representativitat, objectiu fonamental d'Escons en Blanc.

I nosaltres què?

Escons en Blanc, com a partit i col·lectiu ciutadà que se sent fortament involucrat i compromès amb la democràcia no ha estat immune a les rèpliques en clau nacional del terratrèmol electoral europeu, conseqüències que tant en el pla extern com en l'intern està encara metabolitzant, digestió que, per pesada que sigui, en cap cas l'allunyarà de la seva essència i raó de ser: representar als no representats i propiciar la seva visibilitat mitjançant una modificació de la Llei Electoral.
Si no la coneixes, no et preocupis massa, perquè si veu la llum una altra conseqüència del terratrèmol, la iniciativa del PP de modificació de la Llei Electoral, tampoc la coneixerem nosaltres.

De moment, només sabem que es persegueix que l'alcalde sigui «el que vota el poble» i no «una coalició de cinc que han perdut les eleccions». Lamentem que una perspectiva de canvi de la Llei Electoral, cosa que està en l'ADN d'Escons en Blanc, ens provoqui una notable sensació de desconfiança en els veritables objectius de tal iniciativa, que ja ha estat tímidament recolzada pel PSOE i frontalment criticada per la resta de partits minoritaris.
Com sempre, tots defensant el bé comú.

Enllaç a la notícia.

Un llop al galliner

Fèrtil quinzena de presumptes corrupteles entre les quals destaquen la dimissió del director de l'agència IDEA imputat en el cas ERO d'Andalusia, l'alcalde de Blanes imputat per tràfic d'influències, el pacte PP, PSOE, IU perquè els regidors de Móstoles cobrin el mateix treballant menys, la imputació de l'avui germana del Rei, la detenció de l'alcalde i de sis dels vuit regidors de Torredembarra, la investigació de 44 alcaldes catalans per sobresous i l'esperpèntica traca final: el Tribunal de Comptes acusat d'enxufisme familiar de 100 llocs de treball sobre 700, és a dir, un llop al galliner.

Podeu accedir a les notícies clicant als enllços sobre el text.

Incompetència o Corrupció?

A la majoria de les últimes revelacions, frontera difusa, si no actual, si en el moment de la seva generació. Destaquem els 15 milions gastats en 100 estàtues per l'ajuntament de Navalcarnero amb 90 milions de deute, els sis centres penitenciaris sense estrenar per falta de diners, els deu projectes inconclusos de Madrid i les factures surrealistes de l'empresa pública IFEMA.

Podeu accedir a les notícies clicant als enllços sobre el text.

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0