Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

Se’ns acaba el temps!

Ja queden poques hores de campanya, i els militants i col·laboradors d’Escons en Blanc estan fent mans i mànigues per a donar a conèixer la nostra opció de vot.
Necessitem que aquests dies expliqueu a tothom què és votar per deixar escons buits! Estem molt MOLT a prop del primer no-eurodiputat! però encara queden hores de feina que s’han d’exprimir al màxim!

web: tu també pots fer campanya!

#09 - Modificació de la LOREG: Com canviar-la?

La LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General) és una llei orgànica i per tant s'ha d'aprovar per majoria absoluta al Congrés.
 
Les lleis orgàniques només poden ser presentades com a projecte (pel Govern) o com a proposició de llei (per les Corts). Per tant, no pot sol·licitar-se la modificació mitjançant una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) ja que, segons l'article 87.3 de la Constitució, aquestes no poden usar-se amb lleis orgàniques, tributàries o de caràcter internacional ni en allò que pertany a la prerrogativa de gràcia (indult).
 
Nota: Encara que pogués, una ILP no és vinculant, pel que seguiria depenent exclusivament de la decisió del poder legislatiu.

Ni d'esquerres ni de dretes: de tots.

Escons en blanc és un partit de demòcrates, independentment de quina sigui la seva orientació política. Nosaltres creiem que la millora del sistema democràtic de representació és una qüestió transversal que ens interessa, ens convé i ens competeix a tots. Així, Escons en blanc, com col·lectiu ciutadà, aspira a canalitzar els esforços del nombre més gran possible de persones compromeses amb una democràcia més real, independentment de quina sigui la seva procedència ideològica. I tot i que, és clar, això limiti molt el nostre radi d'acció, la intenció d'Escons en blanc és que així segueixi sent, d'acord amb la seva vocació inclusiva i aglutinadora.

La «bona» vida dels eurodiputats

Abans de votar pot resultar instructiu assistir a aquesta visita a l'Europarlament d'Estrasburg on se'ns mostra com es malgasten els diners dels nostres impostos en un mastodòntic edifici que està obert «només quatre o cinc dies al mes». Si no fos cert, podria passar per una broma surrealista.
Nota: El contingut d'aquest vídeo pot ferir la sensibilitat dels contribuents.
(cliqueu sobre la imatge per a accedir al vídeo)

Al banc dels acusats per contraban de tabac

Corrupció o delinqüència comuna? Jutgi vostè mateix:
«L'acusat —l'exconseller de Governació de la Generalitat i exmilitant d'ERC Jordi Ausàs— actuava sota la impunitat que li brindava el fet d'haver estat alcalde i conseller, sabent que ni les patrulles de la Guàrdia Civil, Policia Local o Mossos d'Esquadra el pararien o registrarien els vehicles en què traslladava el tabac», assenyala l'escrit de Fiscalia.

Podeu llegir tot l'article complet en aquí.

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0