Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

Pròxima fita: 15.000 signatures

El compte enrere de les eleccions europees s'iniciarà formalment amb la convocatòria oficial que tindrà lloc la setmana que ve. Però per poder concórrer hem de superar el primer obstacle que ens planteja el sistema: aconseguir en menys de quinze dies, 15.000 signatures que avalin la nostra intenció de presentar candidatura. Aquest requisit representa un desproporcionat greuge comparatiu respecte als partits que ja tenen representació a la cambra, ja que no han de superar aquesta barrera.

Clica a la imatge per accedir a la web

El veritable sentit del vot

Freqüentment s'oblida que el veritable sentit del vot democràtic no és triar el que hipotèticament es farà i qui ho farà, sinó validar o refutar el que realment s'ha fet i a qui ho ha fet, estigui o no estigui al govern. Pots validar votant Escons en Blau, en Vermell, en Verd o, fins i tot, en Groc, però si el que vols és refutar, l'opció més genuïnament democràtica és votar Escons en Blanc.

També la tenim a casa

El jutge veu indicis que Unió es va beneficiar d'una trama delictiva.
Unió Democràtica de Catalunya (UDC) es va beneficiar, presumptament, d'una trama delictiva que va buidar els fons de la Fundació Catalunya i Territori, afí al partit democristià. En l'acte que dóna per tancada la investigació, el jutge conclou que hi ha suficients indicis perquè sis persones —inclòs l'exgerent de la formació, Josep María Núñez— se senten a la banqueta dels acusats per un seguit de delictes: estafa, apropiació indeguda, administració deslleial, insolvència punible, falsedat i simulació de negocis.

Podeu llegir tot l'article complet en aquí.
 

#04 - Llindar mínim de vots

Si un partit no arriba a un percentatge dels vots vàlids emesos, els seus vots es llencen a les escombraries, encara que pels vots rebuts li corresponguessin un o més escons. Aquesta selecció és del 3% en les eleccions generals i d'un 5% en les municipals. A les autonomies el llindar el marca la seva pròpia llei electoral. A les europees no s'aplica aquest filtre.
 
Aquesta norma és de la LOREG, no de la Constitució, de manera que podria eliminar-se amb majoria simple (i no 2/3) del Congrés.

Entrevista a Luis Prado

El responsable de comunicació d'Escons en Blanc a nivell general va ser entrevistat fa temps per Juan Neir. És un bon exemple per a explicar el projecte a gent que no ens coneix!

Podeu veure el vídeo complet en aquí.

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0