Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

El perquè del FID

Des de l’Àrea de Comunicació del Partit creiem convenient iniciar aquest nou mètode per fer-nos escoltar. Sense voler ser un destorb a la vostra bústia de correu, intentarem informar-vos de les novetats d’EB, de curiositats polítiques i també ajudar-vos a entendre el sistema electoral que tenim.
Us animem a reenviar el correu als vostres contactes i ajudar-nos a fer que no quedi ningú sense conèixer Escons en Blanc!

#01 - Què és la LOREG

La LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General) és la llei que regeix tot el conjunt de regles a seguir en les eleccions al Congrés, al Senat, al Parlament Europeu i als Ajuntaments.

Algunes persones l'anomenen la "Llei D'Hont" però això és incorrecte. El mètode d'Hondt (mal anomenat llei) és tan sols una part de la LOREG, que defineix el sistema que s'usa per repartir els escons en funció dels vots rebuts (i que explicarem properament).

@PeraltaArtacho

Si piensas votar nulo, vota a @escanosenblanco y tu protesta llegará al parlamento en forma de escaño vacío escanos.org

Una eina necessària

Escons en Blanc sorgeix com a resposta a la demanda d’uns ciutadans democràticament actius que, no sentint-se representats per cap dels actuals partits polítics, es veuen abocats al vot en blanc, a l’abstenció, o vot nul; opcions que si bé són comptabilitzades de forma simbòlica, a la pràctica no influeixen en el repartiment d’escons i condueixen a una part de l’electorat a l’expulsió del joc democràtic.

Vídeo Campanya 25N

Us presentem el vídeo de la campanya electoral del 25N del 2012. Un vídeo impactant i realitzat amb molt bon criteri per militants del nostre partit.
Si votes Escons en Blanc, un polític va a l'atur.

Corrupció d'alta qualitat a Gürtel: Serveis complets

Segons la Fiscalia, Correa també s'encarregava d'ajudar als càrrecs públics a ocultar els diners percebuts. Ho feia de diverses maneres: "Bé comprant els béns amb ells adquirits, bé encobrint les seves inversions en societats participades pels funcionaris, bé constituint societats que ocultaven tant els seus veritables titulars com la procedència dels seus ingressos".

Podeu llegir tot l'article complet en aquí.
Segueix-nos a Twitter   Segueix-nos a Facebook   Reenvia-ho a un amic
Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0
vull deixar de rebre aquest full informatiu   vull actualitzar la meva subscripció