Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

Roses, llibres i punts d'EB!

Aprofitem l’avinentesa i fem un FID especial per Sant Jordi! Avui és un bon dia per regalar cultura i demostrar l’amor a les persones més importants. També podem aprofitar i escampar el missatge més transgressor de la política actual: el fenomen dels escons sense representació, dels escons buits, dels escons en blanc.
És per això que hem preparat aquests punts de llibre per a acompanyar el llibre que vulgueu!

Lectures recomanades

Des d’EB us recomanem els llibres següents, per la complicitat amb el nostre projecte polític:
 
- Ensayo sobre la lucidez, José Saramago. Alfaguara 2004.

- Algo va mal, Tony Judt. Taurus 2010.

- España se merece... Democracia directa, Daniel Ordás. Zumaque 2012.

Un conte on els polítics roben

Alguna cosa estaran fent malament els polítics a Espanya quan un nen de nou anys pensa que són uns lladres, simplement. L'opinió d'una innocent criatura és la certificació, trist i real, del descrèdit del panorama polític general.

«Un dia van arribar a la Terra uns extraterrestres per deixar la Terra pitjor del que estava. Els extraterrestres van abduir (sic) a tots els polítics i gent important, com els del PP o el PSOE: Rajoy, Blesa, Bárcenas, Zapatero, Ana Botella, Urdangarín, etc. La gent es va posar molt contenta i els extraterrestres no ho entenien, i la gent deia: fora la crisi. Al final els extraterrestres es van quedar tirats a l'espai perquè els polítics els van robar el combustible i es van anar amb un altre coet».

Enllaç a notícia

#06 - El mètode d'Hondt

El mètode d'Hondt és el sistema de repartiment d'escons en funció dels vots obtinguts. Un cop recomptats els vots (i descomptats els partits amb menys del 3 o 5% i el vot en blanc), cal repartir els escons segons els vots de cada partit.
Per exemple: Tenim 2 partits que es presenten per aconseguir 10 escons. El partit A treu 640 i B 360. Un repartiment proporcional de vots, amb decimals, ens donaria 6,4 escons per A i 3,6 per B. Com veiem, el B està més a prop del següent escó que A. Però el repartiment d'Hondt afavoreix el majoritari i li dóna 7 al A i 3 al B.
Com a màxim, només possibilita un escó més als més votats, però en fer això a les 52 circumscripcions es transforma per a ells en un gran avantatge.

Vídeo Espot 2010

Anunci de la campanya electoral del 2010, la neteja més eficaç contra qualsevol color indesitjat.
Senzill vídeo que il·lustra perfectament l’essència d’Escons en Blanc.
 
(cliqueu a la imatge per a accedir al vídeo)

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0