Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

Després de les europees

El nostre partit ha obtingut 115.308 vots arreu d'Espanya i 19.381 a Catalunya. Com ja se sap, aquesta xifra és insuficient per a tenir un escó buit al Europarlament, amb els mitjans dels que disposem creiem que són xifres envejables i indiscutibles amb el pressupost global del que disposàvem (uns 6.000€ a nivell estatal) però que no són bones ja que hem baixat en nombre de vots a Catalunya.
Volem agrair sincerament a tots els col·laboradors que ens han ajudat a fer conèixer la nostra proposta a possibles electors. Sense tots vosaltres això seria impossible, els mitjans de comunicació no ens volen per a res!
Ara cal revisar els errors, millorar l'estratègia i preparar el camí cap a les Municipals de Maig de 2015.
Moltes gràcies, i seguim al peu del canó!

Ara, que es posin a treballar

Després de les eleccions europees, molts dels eurodiputats recentment elegits es reuneixen per formar grups polítics en funció no de la seva nacionalitat sinó de les seves afinitats ideològiques. Els grups polítics del Parlament Europeu gaudeixen de certs avantatges però cal complir certes condicions per constituir-ne un. Els grups polítics oficials de l'Eurocambra s'han d'establir abans que acabi juny, a temps per al primer ple de l'1 de juliol.
Des d'aquest observatori, a partir de l'inici de les sessions, farem un seguiment crític de les activitats dels nostres eurodiputats, a fi que el seu escó "no en blanc" no es converteixi en un plàcid retir remunerat amb els nostres impostos.

El perquè de la no - presència parlamentària

Escons en blanc està (i pretén seguir estant) format per ciutadans que, si bé comparteixen un interès i un compromís amb el perfeccionament del sistema democràtic, tenen procedències ideològiques diverses, la qual cosa ens obligaria a mantenir-nos apartats de la immensa majoria de qüestions que poden arribar a centrar l'activitat parlamentària durant una legislatura (model productiu, reforma laboral, llei de l'avortament, sistema educatiu, política exterior, pressupostos, inversió en infraestructures, model d'Estat, rescat bancari...).

Tot i no ser el camí que hem escollit, des d'Escons en Blanc no estem en contra que apareguin noves formacions polítiques que assumeixin les nostres propostes i siguin capaços de portar-les als parlaments, com tampoc ho estem que siguin les que ja tenen representació les que acabin incorporant a la seva acció política.

A l'aparició d'aquest brou de cultiu pretén contribuir Escons en Blanc oferint a la ciutadania la possibilitat d'unir-se a la realització d'un gest radicalment simbòlic, un acte democràtic i innovador, xocant, que genera reflexió, polèmica, debat i desconcert, que pot agradar més o menys, però que crida poderosament l'atenció i no deixa indiferent.

#11 - “Dret a accedir en condicions d'igualtat a les funcions i càrrecs públics"

Això diu l'article 23 de la Constitució. Però aquesta igualtat és ignorada en diversos punts. Un d'ells és la necessitat d'avals (veure píndola anterior). Un altre és el diferent repartiment d'espais gratuïts en televisió i ràdio, que es fa en funció dels resultats obtinguts en eleccions anteriors segons l'article 64 de la LOREG.
 
Però potser el més greu és la llei de finançament de partits que assigna subvencions també en funció dels resultats obtinguts en les eleccions anteriors, subvencions que en 2013 van ser de 52,7 milions d'euros (el 2011, abans de les retallades, 82 milions d'euros).
 
És molt difícil que una formació nova pugui enfrontar-se «en condicions d'igualtat» amb el PP, que rebrà més de 24 milions d'euros.

L'ex-conseller Rafael Blasco, condemnat a vuit anys de presó

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha imposat vuit anys de presó i vint d'inhabilitació a l'ex-conseller i exportaveu del PP a les Corts Valencianes Rafael Blasco pel 'cas cooperació', perquè el considera autor de delictes continuats de malversació de diner públic, tràfic d'influències, prevaricació administrativa i falsedat de documentació oficial. Blasco va cometre fraus en benefici propi (va invertir en la compra d'immobles a València) en les concessions i desviament de subvencions a entitats que treballaven en projectes de cooperació quan ell era conseller.

Podeu llegir tot l'article complet a Vilaweb.

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0