Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

Jornada de reflexió

La propera fita de la cursa és la més important i representa la culminació de tot el procés: exercir el dret al vot. Però encara podem anar una mica més enllà. Qualsevol elector té el dret afegit de vetllar per l'estricte compliment de les regles del joc democràtic. Especialment pel que fa a la igualtat d'oportunitats davant les urnes entre els petits i grans partits i a un escrutini just i fiable. En aquí es pot trobar una orientació per a qui vulgui posar la cirereta al pastís i sentir-se satisfet amb una feina ben feta.

#10 - Avals: una nova barrera a l'entrada de noves opcions

El Congrés va aprovar una modificació de la LOREG el dimecres 26 de gener de 2011 amb 321 vots a favor (PP, PSOE, CiU i PNV), 14 en contra i 9 abstencions.

En aquesta modificació, lluny de reduir els avantatges que la llei donava als grans partits, va afegir un requisit extra als partits que no estiguessin ja al Congrés: recolzar la seva candidatura amb, almenys, el 0,1% del cens electoral de la circumscripció. A més indica que un ciutadà no pot signar per més d'una candidatura.

Aquesta exigència fa impossible la presentació de noves candidatures d'àmbit nacional llevat que el partit tingui presència activa en totes i cadascuna de les 52 circumscripcions de l'Estat.

Una eina de supervivència democràtica

Escons en Blanc podria considerar-se una mena de taula de salvació on agarrar-se abans de submergir-se irremissiblement en qualsevol de les tres alternatives a les quals els ha portat la sensació de fracàs democràtic irreversible: escepticisme o passotisme (abstenció), resistència activa (vot nul) o estèril afirmació democràtica (vot en blanc). Votar a Escons en Blanc restaura la representativitat democràtica per la irreprotxable via de deixar buits els escons corresponents als votants que no se senten representats per cap opció.

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0