Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

Abstenció? No, gràcies!

En aquest començament de campanya assistim a l'extravagant espectacle -per emprar un terme suau- d'algun partit que, sense presentar-se a aquestes eleccions, es permet recomanar a la ciutadania que s'abstingui de votar. Quin exemple democràtic. Més enllà de posicions individuals racionals, dignes de tot respecte, l'abstenció col·lectiva practicada com a eina política posada al servei de qualsevol partit, ens sembla del tot punt criticable. Per això, si les seves conviccions abstencionistes no estan profundament arrelades, si té dubtes raonables o si, senzillament, "passa de la política", li demanem que ho reconsideri, que consulti el nostre programa i el nostre manifest i que decideixi. Però, no s'abstingui.

#08 - L'abstenció i el vot nul: significat i repercussions

L'abstenció és, simplement, no exercir el dret al vot. La raó és cosa del votant i pot ser deguda a múltiples motius (impossibilitat, indiferència, renúncia ètica per no acceptar les regles del joc...). Les diferents motivacions de l'abstenció no són distingibles en el recompte final.
La LOREG no preveu cap conseqüència per l'abstenció. No hi ha un percentatge d'abstenció que invalidi unes eleccions, de manera que no té cap efecte en els seus resultats.
 
Vot nul és l'emès amb sobre o papereta diferent de l'oficial, amb qualsevol modificació en els mateixos o el que contingui dues paperetes diferents. Es comptabilitza per separat però no té cap efecte en el resultat de les eleccions.

On volem anar

Escons en Blanc es dirigeix al nombre creixent de ciutadans demòcrates decebuts amb unes institucions polítiques que es resisteixen a revertir el seu distanciament de la població, demanant-los que no es resignin i s'uneixin a la seva iniciativa, portant a terme una acció original, innovadora i democràtica, carregada de simbolisme, que mostri clarament el seu descontentament i contribueixi a centrar el debat mediàtic i social en els dèficits del nostre sistema de representació política.

Spot oficial

Escons en Blanc és el partit que es presenta a les eleccions amb un únic punt en el seu programa: deixar l'escó buit renunciant a sous i subvencions, per traslladar el descontentament de la ciutadania a l'interior dels parlaments en forma d'escons buits.
(cliqueu sobre la imatge per a accedir al vídeo)

Sobresous: corrupció “menor”, però corrupció al capdavall

Un tribunal amb jurat popular jutjarà finalment l'exdelegat de la Generalitat a Madrid durant el tripartit, José Ignacio Cuervo, per haver cobrat presumptament dos sous alhora —un d'ells com a funcionari— i suposadament haver estafat així l'Institut Català de la Salut (ICS) 47.072 euros. Per a això, va disposar presumptament del suport del llavors gerent de la Fundació Privada de Gestió Sanitària, Jordi Varela, per al qual el fiscal demana dos anys de presó com a cooperador necessari.

Podeu llegir tot l'article complet en aquí.

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0