Copy
FID: Full Informatiu Digital del partit polític Escons en Blanc.

39 candidatures, 54 escons buits... s'ocuparan tots?

S'acaba d'assolir la penúltima fita que ens permetrà exercir l'activitat democràtica per excel·lència: el dret al vot, la lliure elecció d'una opció entre vàries, i entre elles, gràcies a tots els que ens han avalat, estarà Escons en Blanc. Aquesta fita, absolutament rutinària pels partits majoritaris, embrancats ja en «batalletes» de col·legi —no electoral, precisament—, cobra la seva veritable dimensió en el nostre cas, apartats com empestats de tota atenció mediàtica, el que ens porta a subratllar la seva importància donant-li avui categoria de tema principal i conformant la resta de continguts en clau europea.

Retallades electorals

El Jose, candidat #15 a les europees, explica què està passant amb la supressió dels col·legis electorals... les retallades del PPSOE per a fomentar l'abstencionisme! Indignant!!
(cliqueu sobre la imatge per a accedir al vídeo)

#07 - Les eleccions europees

Les eleccions europees són un cas particular:
- Són cada 5 anys i no cada 4 com la resta
- Espanya té 54 escons al Parlament Europeu
- Hi ha una única circumscripció nacional
- No hi ha llindar mínim de vots. D'altra banda, el vot en blanc continua sense tenir representació, i el repartiment d'escons es continua fent pel mètode d'Hondt. Això fa que partits nacionals minoritaris (com Escons en Blanc) tinguin més possibilitats d'obtenir representació en aquestes eleccions que en qualsevol altra.
Concretament, si Escons en Blanc repeteix els resultats obtinguts des de les últimes eleccions generals, ja estaria en condicions d'aconseguir, com a mínim, un escó.

Som assamblearis

Per la nostra banda, el diumenge 27 va tenir lloc la 11a assemblea territorial, on els afiliats vam començar a esbossar l'estratègia per a la campanya a fi d'optimitzar els escassos recursos i aconseguir la màxima difusió i comprensió del nostre senzill programa i del profund missatge que subjau en ell: regeneració política i representativitat plena. El pròxim 25 de maig, el nombre d'escons buits per cinc anys quedarà en mans dels electors. Com ha de ser.

Supressió "massiva" de meses electorals

Freqüentment ens resulta difícil categoritzar una notícia. En aquest cas, podria haver estat perfectament qualificada de «corrupció», subcategoria «democràtica», perquè això és el que creiem que és, però avui, magnànimament, recolzats en la «bona intenció» declarada —reducció de despeses—, la classifiquem com incompetència crua i pelada.
 
L'agrupació d'electors "Retallades Zero" considera un «atemptat contra la democràcia» l'eliminació de milers d'urnes a les europees, una mesura amb la qual «el PP pretén afavorir l'abstenció en lloc d'incentivar la participació».

Enllaç a notícia completa

Ajuda'ns per a que tothom ens conegui!

Segueix-nos a Facebook!     Segueix-nos a Twitter!     Reenvia-ho a un amic!

Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0