Copy

Griepvaccinatie: behoor je tot de risicogroepen?Het herfstseizoen heeft zich koud en regenachtig aangediend. De winter komt eraan en dat betekent dat het griepvirus ook begint te circuleren. Iedereen kan de griep krijgen, maar voor sommige mensen is een infectie gevaarlijker dan andere. Een griepvaccin kan niet volledig voorkomen dat je de griep krijgt, maar je wordt er in ieder geval minder ernstig ziek van. Vanuit de apotheek raden we iedereen die tot de volgende groepen behoort aan om zich te laten vaccineren tegen de griep:

  • Alle 50-plussers
  • Mensen die zwanger zijn
  • Mensen met een chronische aandoening
  • Mensen die werken in de zorgsector (woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen, etc.)
  • Mensen die wonen of langdurig verblijven in woonzorgcentra, (psychiatrische) zorginstellingen, centra voor personen met een beperking, etc.
  • Iedereen die samenwoont met erg jonge kinderen of bejaarde mensen

De raad om je te laten vaccineren steunt op het beschermingsprincipe: het vaccin beschermt zowel jezelf én de mensen met wie je samenleeft. Vandaar dat mensen die samenleven met of regelmatig in contact komen met kwetsbaren zich best laten vaccineren. Mensen die tot de risicogroepen behoren, hebben geen doktersvoorschrift meer nodig en kunnen hun vaccin rechtstreeks in de apotheek verkrijgen.  De aangeraden periode om je griepvaccin te laten zetten is tussen midden oktober en midden december. Zolang de griep in het land is, is het vaccin relevant. Het vaccin biedt na ongeveer 2 weken bescherming. Je kan je vaccin op voorhand afhalen in de apotheek en in de ijskast bewaren tot je gekozen vaccinatiemoment.

Als je nog met specifieke vragen of zorgen zit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!


Lees in uw favoriete browser »

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
RSS
RSS

Recente artikelen:

De zorgvolmacht
Hoe lig of zit jij na het innemen van je medicatie?
Vezels: wat moet je erover weten?
Taurine in energiedrankjes: niet onschadelijk
Revolutionair Belgisch onderzoek naar hartfalenbehandeling
Copyright © 2022
Apotheek Patrick Meysen BVBA, All rights reserved.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Apotheek Patrick Meysen BVBA · Markt 21 bus 1 · Peer 3990 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp