Copy
View this email in your browser
Promotie Op Naar Nijverdal bij toeristen
Ook dit jaar gaan we weer ons best doen om zoveel mogelijk toeristen over het centrum van Nijverdal te informeren. Net als vorig jaar brengen we een kortingsbonnen boekje uit, gaan we posters verspreiden en informeren we de accommodaties over activiteiten die we organiseren. 

Nieuw dit jaar is de Op Naar Nijverdal krant. Deze wordt niet alleen bij toeristische accommodaties verspreid, maar ook door gemeente Hellendoorn-Rijssen-Holten-Twenterand en Raalte.Een oplage van 100.000 kranten. Een mooie bewaar-krant waarin de agenda van 2016 komt te staan en algemene informatie over het centrum.

Winkels kunnen een plekje in deze krant bemachtigen door een advertentie te plaatsen. De verspreiding van de krant in de regio Salland en Twenterand en de kosten van het drukken van deze extra kranten wordt bekostigt door Op Naar Nijverdal. 

Linda Espeldoorn van het Hellendoorns Nieuwsblad doet de verkoop van de advertenties. Je kunt contact met haar opnemen door te mailen naar: l.espeldoorn@bdu.nl

Ook het kortingsbonnenboekje komt weer terug. Na het succes van vorig jaar kiezen we dit jaar voor een andere formaat. Eigenlijk net zoals het bonnenboekje van 10 jaar geleden (ken je die nog?). Ben je geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie en om je op te geven. 
Jij komt toch zeker ook?
19 januari, een dag waarop we als winkeliers en pandeigenaren gaan besluiten of betaald parkeren voorgoed verdwijnt en het Masterplan Nijverdal een groen licht krijgt. En vooral.... wat gaat jou dat kosten?

De uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit. We hopen op een grote opkomst. 

Locatie: Het centrum Nijverdal
(Constantijnstraat 7a,Nijverdal)

Aanvang: 19.30 uur
Calamiteiten App in gebruik; voorbeeld uit de praktijk.
Afgelopen week is er een verdachte situatie geweest bij de Tourist Info. Verdachten vroegen naar VVV cheques en probeerden de medewerker af te leiden. Gelukkig is het ze niet gelukt. Er is direct een melding gemaakt in de calamiteiten app en de politie is ingeschakeld. 
Maar wat moet je nu eigenlijk doen bij zo'n situatie?
 
1)    Volg je onderbuik gevoel!

2)      Laat je niet afleiden. Meestal stelt men een vraag waarbij je van de balie/kassa wordt  afgehaald. Ook gaat het meestal niet om standaard vragen.

3)      Loop dus niet mee. Want vaak blijven er één of meerdere achter bij de balie. Dat is nl het moment!

4)      Soms stellen ze informatieve vragen over bijvoorbeeld assortiment bonnen om zo te achterhalen waar één en ander ligt.

5)      Observeer. Let op: lengte, kleding, schoenen, haar, pet, bril etc

6)      Geef ze aandacht (houden ze niet van) bijvoorbeeld door ze zichtbaar in de gaten te houden

7)      Zodra ze door hebben dat ze geen kans hebben zullen ze het pand verlaten. Kan ook één voor één zijn.

8)      Zodra ze weg zijn, signalement uitschrijven

9)      Politie bellen via 0900-8844 en bericht in calamiteitenapp plaatsen

Een goed voorbeeld uit de praktijk waaruit blijkt dat de calamiteitenapp waardevol is! Wil jij ook in de groepsapp? Mail dan je telefoonnummer naar wijnenwhiskyhuisnijverdal@gmail.com 
Evaluatie schaatsbaan
 Wat vond jij van de decembermaand en de schaatsbaan? Laat het ons weten door het evaluatieformulier hier in te vullen. Alvast bedankt voor je reactie!
Copyright © *2015* *Op Naar Nijverdal*, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@opnaarnijverdal.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences