Copy
Vis dette nyhedsbrev i din browser
 
Nyhedsbrev sendt 09/01/2022 

DTC nyhedsbrev nr 161 - september 2022


Kære distriktschef.
 
Jeg har været ude og uddele en 25-årsstjerne til en leder i distriktet. Det er altid en stor glæde at kunne overrække en af de flotte ”metalstjerner”. Det er ikke så sjældent, at en fra distriktsstaben er afsted for at være med til at gøre lidt ekstra ud af netop disse særlige årsstjerner.
Det var en smuk augustaften. Gruppen havde opstart efter sommerferien, og der var rigtigt mange forældre og søskende til stede. Det var ikke bare opstart efter ferien. Man havde også oprykning mellem enhederne. Det var både højtideligt og festligt. Man har også en tradition for at overrække særlige udmærkelser som vandreskjold, særlige mærker fra paletten og nogle af specialmærkerne Trangia-mærket, Sheltermærket, Sove-ude-mærket, Shorty mærket – og Tørklædemærket.
Jeg synes der er forholdsvis mange spejdere i vores distrikt, som kaster sig ud i nogle af disse længerevarende opgaver. Jeg synes, det er mega sejt, at de gør det. Det ramte mig alligevel hårdt, da der blev delt tørklædemærker ud. Da gruppelederen startede på et lille oplæg inden overrækkelsen, kom han ikke ret langt, før der lige blev holdt en pause. Jeg kunne se, at han lige skulle synke en klump halsen, og da han fortsatte, så rystede stemmen lidt i starten. Det, der blev sagt, var noget i retning af: ”Tørklædemærket er det mærke, som jeg er allermest stolt af at overrække. Når et af vores medlemmer i gruppen vælger at gå med sit spejdertørklæde hver dag i et helt år, så kan man ikke andet end at være stolt. Jeg bliver stolt af, at de ledere, som spejderen har til de ugentlige møder, laver spændende og meningsfyldte spejdermøder, weekendture og lejre, som spejderen stolt vil vise, at vedkommende er en del af. Bedre reklame kan vi ikke få for vores arbejde i gruppen”.

Jeg havde faktisk aldrig tænkt over det på den måde som det blev sagt her. Når det at være spejder er noget, man tager på sig og viser frem i skolen, i idrætsklubben, til familiefesterne med videre, så er det netop fordi, spejder er noget man er, og det er ikke noget man går til.
Jeg minglede rundt blandt spejdere og forældre og fik nogle gode snakke. Jeg kunne høre, at der nok kommer flere, der skal gå i shorts, sove i telt og gå med tørklæde i et helt år. Topbilledet i denne nyhedsmail er en af dem, der har gået med tørklæde i et år. Der er ikke lige udsigt til at stoppe med det.
Billedet er bragt efter aftale med både spejderen og med moderen. De blev ret stolte af, at historien og billedet kommer ud til alle distriktschefer
 
Hvordan hænger et billede af en spejder med tørklæde sammen med en 25-årsstjerne? Jeg er sikker på, at hvis vi sætter spor hos børn og unge, og vi hjælper dem til at sætte deres egne spor, så vil de om nogle år modtage 10, 25 og 50 årsstjerner.
 
God læselyst.

 
Med spejderhilsen                   
Ib Rævdal, redaktør.

 

Nyhedsmailen indeholder denne gang:


 

 

Husk i september måned

Til kalenderen
 
8. september            DTC netværksmøde, Nord.
16.-18. september    Landsmøde 2022.
7.-9. oktober              Linien Ud, Glumsø
18. november             DTC netværksmøde (fredag aften inden TOP møde - frivilligt)
19. november            HB-DTC TOP møde
 
2023
24. januar                   DTC netværksmøde, Nord.
22. august                  DTC netværksmøde, Nord.
 
 
Husk at der kommer ikke flere datoer i kalenderen end dem, der fremsendes til redaktøren.
 
 

Stil op til hovedbestyrelsen eller prik en god spejderkammerat på skulderen

Af Lea Ries, Kandidatpatruljen og Hovedbestyrelsesmedlem hos KFUM-Spejderne i Danmark

Har du lyst til nye udfordringer i dit spejderliv? Har du overvejet at lave korpsarbejde? Vil du gøre en forskel for KFUM-Spejdere i hele Danmark?
Så har du mulighed for at stille op til hovedbestyrelsen, når vi alle samles på Landsmødet den 16.-18. september 2022.
 
Vil du være med til at
  • varetage korpsets forpligtelser, forretninger, økonomi og samfundsmæssige interesser
  • sikre, at flest mulige børn og unge har mulighed for at være spejdere.
  • understøtte grupper og distrikters arbejde med kvalitet i spejderarbejdet.
  • understøtte alle ledere i at lade børn og unge møde det kristne evangelium jf. korpsets formål.
  • sikre dialog på tværs af grupper, distriktet og korps.
 
Hovedbestyrelsen arbejder strategisk for at udvikle KFUM-Spejderne i Danmark. Hovedbestyrelsen består af 11 medlemmer, og man er valgt for en 2-årig periode. Der er garanti for personlig udvikling, nye kompetencer, fællesskab og meningsfuldt arbejde.
 
Lyder det som noget for dig eller en spejderkammerat, du kender?
Vil du vide mere eller har spørgsmål, kan du læse mere på: Sådan stiller du op til hovedbestyrelsen – Landsmøde 2022 (www.landsmoede.dk) eller kontakte Lea Ries fra hovedbestyrelsen og kandidatpatruljen.
 
Lea Ries
+45 24 83 08 93 // learies@kfumspejderne.dk

 

Landsmøde 2022  

Af Morten Vind-Visby, landsmødepatruljen, lm22@kfumspejderne.dk
 
 
Har du tænkt over, hvorfor du er KFUM-Spejder?
Vores virke som KFUM-Spejdere udspringer af vores formålsparagraf. Det er her vi finder svar på, hvad essensen af vores spejderarbejde er, og derfor også her vi finder svar på, hvorfor vi er KFUM-Spejdere.
 
Den nuværende udgave af KFUM-Spejdernes formål stammer fra 1972. Ved sidste landsmøde blev hovedbestyrelsen pålagt at afdække behovet for en opdatering af KFUM-Spejdernes § 3-4, der netop indeholder formål og arbejdsform.
 
Til Landsmødet 2022 vil vi i fællesskab gå i dialog om vores formål. Sammen skal vi igennem en workshop gøre os indledende tanker om, hvad essensen af vores spejderarbejde er, så den nye hovedbestyrelse får et grundlag for i den kommende periode at arbejde videre med formålet, der kan føre til et konkret bud på en ny formålsparagraf.
 
Workshoppen på Landsmødet 2022 tager form som et lagekageløb, hvor landsmødets deltagere på klassisk spejdermaner inddeles i patruljer, der får til mål hver især at skabe deres egen lagkage - en såkaldt LandsmødeLagkage. Det er dog ikke en spiselig lagkage, som vi kender fra det klassiske lagkageløb på det ugentlige spejdermøde, men i stedet skabes lagkager på papir som et billede på hver patruljes bud på essensen af KFUM Spejdernes arbejde anno 2022.
 
Nordens største spejdercenter 
I år lægger vi for første gang selv hus til landsmødet. Det sker på Houens Odde Spejdercenter, Nordens største spejdercenter. Vi synes, det er ret vildt, når vi oven i købet skal arbejde med noget, der har indflydelse på essens af vores allesammens spejderkorps.
 
Vi håber du, ung som gammel, vil være med til at sætte dit præg. Husk hvis du er over 15 år, kan du deltage og have indflydelse, uanset om du har stemmeret eller ej. En stor del af weekenden går ud på at debattere de ting vi skal ændre samt ovenstående lagkageløb. Din deltagelse er med til at præge, hvor stemmerne i sidste ende bliver lagt.
 
Vores gruppe eller distrikt kan desværre ikke deltagere
Hvis I ikke kan deltage, så anbefaler vi, at I tager kontakt til jeres nabogruppe eller distrikt og beder dem om at tage jeres stemme med, så der stadig er mulighed for, at den bliver hørt.
Læs mere: https://landsmoede.dk/praktisk/stemmefuldmagt
 
Mød dine gamle spejderkammerater 
Mange grupper benytter også landsmødet som en lejlighed til at få en hyggelig tur med deres spejderkammerater (over 15) - fra egen gruppe, såvel som dem man kender fra rundt omkring i landet. 
 
Ny på landsmødet 
Hvis du stadig er i tvivl og har lidt svært ved at begribe hvad det hele går ud på, har vi lavet en vejledning til nye på landsmødet. Den finder du: https://landsmoede.dk/ny-paa-landsmoedet-2022
 
Vigtige datoer og andre aktiviteter   
Vi glæder os til at se jer på Landsmødet den 16.-18. september 2022 på Houens Odde Spejdercenter 
 
Morten Vind-Visby - mortenvind@kfumspejderne.dk
Landsmødepatruljen - PR & kommunikation 

 

Vi ses til landsmøde i september og DTC-TOP møde i november

Af Tobias Simonsen, Næstformand for KFUM-Spejderne i Danmark
 

Om ganske få uger, nærmere 16.-18. september, mødes vi til landsmøde på Houens Odde. Det bliver fantastisk endelig at kunne afholde landsmøde på Houens Odde. Derudover byder weekenden på spændende debatter blandt andet om KFUM-Spejdernes formål, og vi skal have valgt en ny hovedbestyrelse. Husk at få dig tilmeldt på www.landsmoede.dk.  
Kan en eller flere grupper fra dit distrikt ikke deltage, så sørg for at indhente fuldmagter så flest mulige grupper og distrikter er repræsenteret. Husk også at hvert distrikt kan sende en stemmeberettiget over 15-årig ikke leder.
 
Du kan også allerede nu glæde dig til DTC TOP møde på Houens Odde, lørdag d. 19. november. Mødet afholdes fra kl. 12-17 med frokost kl. 12 og mulighed for aftensmad kl. 18. Har du ønsker til dagsordenen, kan du skrive til mig på tobias@kfumspejderne.dk og ellers vender det nyvalgte formandskab tilbage efter landsmødet med dagsorden for mødet.
 
Med spejderhilsen
Tobias Simonsen
 
 
 

Links

Distriktsportalen – www.kfumspejderne.dk/distriktsportal
Ildhu – www.kfumspejderne.dk/ildhu
Eventkalenderen – www.kfumspejderne.dk/kalender
Ugentlige spejdernyheder tilmeld dig her - https://kfumspejderne.dk/spejderliv/nyheder
Uddannelse www.kfumspejderne.dk/uddannelse
Medlemsservice - medlemsservice.spejdernet.dk
Hjælp til Medlemsservice – www.medlemsservice.nu
Korpsprojekter -  https://kfumspejderne.dk/projekter  
Samrådet – www.samraadet.dk
Foreningsredskaber - www.foreningsredskaber.dk
Spejderne i Danmark: www.spejderne.dk
Du modtager denne mail fordi du er tilmeldt modtagerlisten med følgende oplysninger:
<<Fornavn>> <<Efternavn>>, e-mail adresse: <<E-mail adresse>>,
<<Funktion>> <<Distrikt>>

Opdater dine informationer - Opsig dit abonnement på nyhedsbrev  
Redaktør:
Ib Rævdal
Tirsbækvej 1
9800 Hjørring
tlf. 9890 0562
e-mail
: DTCnyheder@kfumspejderne.dk

KFUM-Spejderne i Danmark
Wagnersvej 33
2450 København SSammen rykker vi verden - med vilje

KFUM-Spejderne giver børn og unge mod til sammen at tage ansvar for en bedre verden.
Det gør vi ved at udvikle værdifulde kompetencer og skabe meningsfulde fællesskaber med liv og begejstring, som er attraktive for flere børn og unge.  
Det betyder, at den enkelte spejder føler sig stolt over og anerkendt for at gøre en forskel. 


 
DTC nyhedsbrevet udkommer hver den 1. i hver måned
Der er normalt dreamline den 20. i hver måned
Artikler eller ideer sendes til redaktøren.

Artikler i DTC nyhedsbrevet må gerne kopieres og videregives.
Angiv kilde eller forfatter.

Opdater dine informationer    Tilføj abonnent   
Send nyhedsbrev til en ven  
Opsig dit abonnement på nyhedsbrev  

Giv DTC nyhedsmailen et like på Facebook Like Nyhedsmail for distriktschefer - 1. september 2022 on Facebook

 

 
Email Marketing Powered by Mailchimp