Copy
Welkom in het leopoldspark
NieuwsBrief 5     20 maart 2014

Bouwwerken gestart!

Na de voorbereidende werken en effectieve grondwerken is op woensdag 19 maart de 3e fase van de werkzaamheden gestart. In deze nieuwe fase, waarin de effectieve bouwwerken beginnen, zal de vloerplaat van de kelderverdieping/ondergrondse parkeergarage worden gerealiseerd voor de linkse en rechtse woonblok in de Koningsstraat en de rechter woonblok in de Stationsstraat. 

In eerste instantie wordt het wapeningsstaal aangebracht, in houten bekistingen, zoals u op onderstaande foto kunt zien. Deze stalen bewapening helpt het beton tegen zogenaamde "trekkrachten", omdat staal deze trekkrachten beter kan opnemen dan beton. Nadat de wapening uitgevoerd is, kan het uiteindelijke beton worden gestort.

Op de posities waar deze bekistingen worden geplaatst, komen er betonnen pijlers die de draagstructuur van het hele gebouw zullen vormen. Met de start van deze nieuwe fase, krijgen zo de eerste contouren van Leopoldspark echt vorm!


 

Houd onze website http://www.leopoldspark.be zeker in de gaten voor de laatste nieuwtjes en een actuele stand van zaken van de bouwwerkzaamheden. 

Volg en like ons ook op FACEBOOK! Hier vindt u meer foto's van de werken, leest u relevante (nieuws)berichten en kunt u met ons in dialoog gaan. 

 

Retail in de kijker

In Leopoldspark worden niet enkel mooie nieuwbouwappartementen, serviceflats en een woonzorgcentrum gebouwd, maar wordt ook 3000m² retailruimte gecreëerd om het handelscentrum van de gemeente een nieuwe impuls te geven. Leopoldspark brengt zo de winkels tot bij de mensen, wat ook helemaal in de visie past rond het kernversterkend beleid (*) dat wordt gevoerd door het bestuur van de gemeente Leopoldsburg. 

De grootste ruimte aan de Koningsstraat is alvast gekocht door Spar Lambrechts. Vanaf eind 2015 zal u uw aankopen in het centrum van Leopoldsburg kunnen doen in de buurtsupermarkt. Met een eigen slagerij en bakkerij gaat Spar alvast voor dagverse producten van hoge kwaliteit. Verder voeren we nog gesprekken met enkele grotere retailers, die samen met Spar de trekkende krachten van dit nieuwe commerciële hart van Leopoldsburg zullen worden. 

Daarnaast hebben we nog een aantal zeer mooie retailruimtes in de aanbieding die zowel te koop als te huur worden aangeboden. Door de zeer centrale ligging, de uitgebreide parkeermogelijkheden in de ondergrondse parking en de grote afzetmogelijkheden hebt u met een handelsruimte in Leopoldspark een verkoopstopper in handen!

     

Aan het groene binnenplein dat het nieuwe hart van de gemeente wordt, liggen enkele mooie ruimtes voor een toffe brasserie of sfeervol eethuis. Door de aanwezigheid van het woonzorgcentrum en serviceflats hebben ook meer dienstgerichte services, zoals een kapperszaak, kinepraktijk, kinderopvang of tandarts, vast hun plaatsje in het Leopoldspark. Maar ook een mooie bloemenzaak, levendige (kinder)kledingwinkel of traiteurszaak zijn volgens het "gat in de markt-onderzoek" van Het Nieuwsblad welkom in Leopoldsburg.

Zelf ook een idee, plannen om een eigen zaak te beginnen of zin om uit te breiden? Neem dan zeker een kijkje op onze website en ontdek de beschikbare retailruimtes in het Leopoldspark. Overtuigd of nog een zetje nodig? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. De koffie staat alvast klaar in ons nieuwe verkoopkantoor in de Koningsstraat 39 in Leopoldsburg, dat opent op 2 mei. 


(*) Tijdens de overlegworkshop over het strategisch-commercieel plan voor Leopoldsburg (22 februari 2014) werd duidelijk geopteerd voor een "kernversterkend beleid" binnen Leopoldsburg. In deze visie wordt gekozen om de winkels zoveel mogelijk binnen de "carré" te houden die gevormd wordt door de 4 hoofdstraten (Koningsstraat, Stationsstraat, Maarschalk Fochstraat en Nicolaylaan). Het ruime binnenplein in Leopoldspark - dat de Koningsstraat en de Stationsstraat voor voetgangers en fietsers met elkaar verbindt - zal hier sterk toe bijdragen. 
 

Open Wervendag 2014

Met Leopoldspark nemen we deel aan de Open Wervendag 2014! Wil je dus graag de werf eens van dichtbij bekijken, kruis alvast 11 mei 2014 aan in je agenda. 

U krijgt er de mogelijkheid om uitzonderlijk de werf te betreden en de bouwput af te dalen. Onze werf is vast en zeker uw bezoekje waard. We hopen u er te mogen verwelkomen.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Uitschrijven | Beheer uw voorkeuren | Email wordt niet correct weergegeven? Bekijk het in uw browser.