Copy
Wat staat er in deze Nieuwsbrief?
Lees deze mail in je browser

Tijd voor...


Tja, waar heb je tijd voor? Of beter gezegd, waar maak je tijd voor? Oftewel waar is het tijd voor?
Dat bepaal je lekker helemaal zelf, want jij weet het best wat nú goed voor jou is. Leuk hè?!

Zo voelde ik vorige week vrijdag toen 's avonds laat een vriend in een chat zei 'waarom kom je niet hierheen' dwars door alle stemmetjes die allerlei praktische bezwaren riepen een heel duidelijk 'ja'. Dus zei ik ja. En het was een heerlijk weekend.
Maandag op de terugweg belandde ik heel spontaan in Chevetogne en ook daar voelde ik een heel duidelijk ja op mijn ingeving om daar een nachtje te blijven. Wat was dat fijn zeg! 

Eigenlijk weet ik dat wel en toch is het fijn om het af en toe weer even bevestigd te krijgen: als je de stroom van het leven volgt, komt er allerlei moois op je pad, in welke vorm dan ook.

Hoe is het met jouw stroom? Waar is het voor jou tijd voor?

  
 

Het overlijden van een kindje kan grote gevolgen hebben voor later geboren kindjes

 


Brief aan Ava

Annegriet Wijchers schreef deze prachtige brief aan Ava, haar tweede kindje. Ava is geboren nadat haar eerste kindje bij achtendertig weken zwangerschap onverwachts sterft in haar buik.

Geen uitzondering

Als therapeut en begeleider van Familieopstellingen kom ik dit regelmatig tegen. Ik weet dus ook hoe vaak het voorkomt dat de dood van een kindje (of dat nu in de buik van moeder gebeurt of later) grote gevolgen heeft voor andere, later geboren kinderen. <lees verder>
 

  
 

Dit is écht anders: opstellingen vanuit stilteHet is echt fascinerend hoe het werkt als je de stilte volledig aanwezig laat zijn in opstellingen. Ook is het heel bijzonder om te merken hoe snel iets duidelijk wordt en verandert met deze vorm. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om (je relatie met) jezelf, iets op je werk of iets in je sociale leven.

Ik heb de afgelopen maanden uitgebreid kennis gemaakt met deze andere vorm van familieopstellingen dan jullie van mij gewend zijn. En waarschijnlijk ook dan jullie kennen. En ik ben daardoor erg geboeid. 

Ik wil jullie hier ook graag kennis mee laten maken! We gaan dan zowel hele kleine opstellingen doen met een 'algemeen thema', als wat grotere opstellingen n.a.v. individuele vragen.

Wanneer
Ik heb hiervoor twee bijeenkomsten gepland: 
- zondag 19 februari van 14.30 uur tot 16.45 uur (inloop 14.15 uur)
* opgeven uiterlijk donderdag 16 februari
- dinsdag 14 maart van 19.30 uur tot 21.45 uur (inloop 19.15 uur) 
* opgeven uiterlijk zaterdag 11 maart

Voor wie
Voor deze vorm van werken is het wel fijn als je al een keer een Familieopstelling hebt gedaan of anderszins bekend bent met het werken met 'energie'. Niet dat het heel spannend is, maar het vraagt wel een klein beetje ervaring in het voelen van wat je ervaart of in ieder geval een bereidheid daartoe. 

Aanmelden
Heb je zin om hierbij te zijn? Stuur me dan even een appje (06-50737260) of mailtje, dan reken ik op je. 

Kosten
Voor deze bijeenkomsten vraag ik iedereen een gelijke bijdrage van €15
 
  
 

Nieuw: Praat-tafelen ~ woensdag 22 februari

 
Wat is het idee?
We zijn allemaal anders en dat maakt het zo fijn om met elkaar over iets van gedachten te wisselen. Door deze uitwisseling krijgen we weer nieuwe impulsen, kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren om zodoende met nieuwe energie en/of ‘food for thought’ naar huis te gaan.

Mooie, ontspannen, open gesprekken vinden vaak plaats aan de eettafel en daarom vinden deze bijeenkomsten precies daar plaats. Onder het genot van een hapje eten is er dan gelegenheid om over het onderwerp van die avond met elkaar te filosoferen. Welk onderwerp dat is, is telkens een verrassing. Je hoeft dus ook niets voor te bereiden :-).
Gewoon lekker aanschuiven en meedoen dus.

Wat kun je verwachten van het hapje eten?
Ik kook met nagenoeg uitsluitend biologische ingrediënten een eenvoudige, eerlijke maaltijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hartige taart, een ovenschotel, een maaltijdsoep of een stamppot. En als ‘toetje’ een kopje koffie/thee met iets lekkers.

Kijk hier voor meer informatie en/of om je aan te melden.

  


Persoonlijke Ontdekkingsreis ~ opgeschoven

 

Mijn planning bleek wat ongelukkig en dus heb ik de start van de Persoonlijke Ontdekkingsreis opgeschoven naar donderdag 9 maart

Het gaat zeker door en er is nog plek. 

Dus mocht ook jij je niet hebben aangemeld omdat je niet op 16 februari kon, dan kun je nu alsnog meedoen!

 
  
 

Een persoonlijkheidsstoornis of dementie in je omgeving, hoe ga je daarmee om?


 

Zoekende

Of het nu gaat om mensen met bijvoorbeeld een persoonlijkheidsstoornis of een ziekte als dementie, het heeft nogal wat impact op de omgeving. En hoe ga je daarmee om? Veel mensen zijn hier zoekende in. Onlangs kreeg ik in een besloten FaceBook-groep de vraag hoe ik daarnaar kijk. Dit is wat ik erop heb geantwoord. <lees meer>

 
  
 

Niet bang

 

Ik was afgelopen weekend in Trier en heb daar de tentoonstelling Im Reich der Schatten bezocht. Een tentoonstelling waarin met diverse media wordt gewerkt en waarin ook vele lage zitten. Echt een belevenis. 

Natuurlijk heeft de 'spirituele' laag daarin mijn bijzonder belangstelling :-). Het zinnetje wat een paar keer terug kwam is: 

Wees niet bang om dood te gaan,
Wees bang om niet te leven.

Nu ben ik geen voorstander van leven vanuit angst :-), maar met de intentie van deze tekst ben ik het roerend eens!
En ik ben benieuwd hoe dat voor jou is?
 
  
Copyright © 2016 Stromen, All rights reserved.


Pas je gegevens aan of Schrijf je helemaal uit

Email Marketing Powered by Mailchimp