Copy
Wat staat er in deze Nieuwsbrief?
Lees deze mail in je browser

Verhuizing


Omdat het tijd was voor letterlijk meer ruimte voor Stromen is er de afgelopen maand hard gewerkt aan een nieuwe praktijkruimte. Het adres is hetzelfde gebleven, maar voortaan hoeven jullie nog maar één trap op. 

Het was een hele klus maar mede dankzij de vele toegestoken handen is het gelukt en hoe! Ik vind het echt een hele fijne ruimte geworden en de eerste reacties zijn ook positief. Nogmaals: dank jullie wel allemaal!

  
 

Driedubbel feest


Het is deze maand driedubbel feest:
- een nieuwe praktijkruimte,
- Stromen bestaat 5 jaar, en
- ik loop eind deze maand 50 jaar hier op aarde rond. 
Reden genoeg om te trakteren dacht ik zo. 
 
Omdat 50 gedeeld door 5 10 is, geef ik aan de lezers van deze nieuwsbrief die in de maand februari voor een consult komen (eenmalig) €10 korting. Dus mocht je (weer) eens willen komen, dan lijkt me dit een goed moment :-). 
Verwijs bij het maken van je afspraak alsjeblieft wel even naar deze nieuwsbrief!

P.s.
Komen met openbaar vervoer is nu nog makkelijker: sinds 11 december heeft bus 84 (RET) een nieuwe halte op 1 minuut loopafstand. Goed geregeld he?! 

 
  
 

Welke regel is van toepassing? 

 

‘Zoiets zeg/vraag je niet!’,
‘Gedraag je, wat zal men wel niet van je denken?’,
‘Als je echt ziek bent kun je dát ook niet.’,
‘Voor wat, hoort wat.’
‘Die kleren kun je echt niet (meer) aan…’.

Zomaar een paar veelgebezigde zinnetjes. Ogenschijnlijk niets mis mee en vaak ook goedbedoeld, maar ze hebben ook een keerzijde: ze creëren ‘regeltjes’. Het is goed je daar bewust van te zijn en je ook bewust te zijn van het effect ervan. <lees meer>

 
  
 

Bewegen…

Ga je mee op deze reis?

 
 
Beweging, of het nu mentaal, fysiek, emotioneel of spiritueel is, er zitten zoveel kanten aan: Beweeg je ergens naar toe of juist ergens van weg? Of beweeg je niet of in kringetjes? Ben je je überhaupt hier bewust van? En wat maakt dat je het zo doet?

Als je helemaal blij bent met hoe alles nu is en niets wilt veranderen: houden zo! 
Maar als er wel iets zou mogen bewegen, dan zou deze Persoonlijke Ontdekkingsreis weleens iets voor jou kunnen zijn. 

In deze Persoonlijke ontdekkingsreis ga je samen met anderen, maar wel voor jezelf op reis. Iedere keer komt er een ander thema aan de orde, waarbij de eerste zes chakra’s de kapstok zijn. Welk thema dat is en hoe het wordt ‘aangevlogen’ blijft een verrassing, want de avond wordt steeds op maat gemaakt voor de groep. 

Door deze Persoonlijke Ontdekkingsreis krijg je weer nieuwe inzichten en kun je de volgende stapjes op je eigen pad zetten.
 
 
  
 

Ervaringen


"Ik heb me aangemeld voor de Persoonlijke Ontdekkingsreis uit nieuwsgierigheid. Ik vond het verrassend wat je elke keer had voorbereid, niet een avond was hetzelfde. De avonden zijn om gevlogen. Jouw begeleiding is rustig, goed en veilig."

Dit is één van de reacties die ik kreeg op de Persoonlijke Ontdekkingsreis. Wil je er meer lezen? Dat kan hier
 
  


Stoppen met 'werken'


 Of het nu gaat om:
* een baan of zelfstandig ondernemerschap,
* perfectionisme
* je anders voordoen dan je bent,
* het willen voldoen aan verwachtingen van anderen,
* iets willen bewijzen of iets niet kunnen accepteren,
* of verzin het zelf maar ;-)
Als het je meer energie kost dan het je oplevert, zou je dat ‘werken’ kunnen noemen.

Zou jij wel iets minder hard willen 'werken'? In deze workshop gaan we daar mee aan de slag.
  

Verandering


Dit voorjaar geef ik voor het eerst in 5 jaar niet de workshop Familieopstellingen. Ik heb deze workshop steeds met ontzettend veel plezier en liefde gegeven én ik voel nu dat het tijd is om dit format los te laten. 

Ik blijf uiteraard wel gewoon werken met familieopstellingen. Individueel en ook op verzoek in groepsverband met representanten. Ook komen ze in verschillende workshops die ik geef terug. Familieopstellingen zijn en blijven namelijk een prachtige vorm om mee te werken, geven op een hele zachte en toch enorm krachtige manier nieuwe inzichten en zetten veel in beweging. 

Over verschillende workshops gesproken: nieuw is dat ik dit jaar in ieder geval 4 keer een thema-workshop ga geven van 2 of 3 bijeenkomsten. 
De eerste is de workshop 'Stoppen met 'werken' die start op  zondag 19 maart. 
Voor de overige heb ik ook al leuke ideeën, maar mocht jij een thema hebben waar je graag een keer een workshop over wilt volgen dan hoor ik het graag. Dan ga ik kijken of ik daar iets mee kan!
 
  
 

Oordeel niet

De laatste dagen kom ik steeds teksten als onderstaand tegen. Voor mij geeft deze heel kort en krachtig weer waar het over gaat. Het inspireerde mij ook tot het schrijven van mijn blog 'Welke regel is van toepassing'. Ik deel dit citaat daarom graag even met jullie.
 

'In de staf die je breekt over een ander veroordeel je jezelf. Want je schept al oordelend meteen structuur, een bepaling, een coördinatenstelsel dat uiteindelijk ook jou vangt. ‘Oordeel niet’ betekent evenwel geen passiviteit, geen milde sereniteit van ‘alles is gelijk’. Het betekent precies luisteren naar de stem van je hart en daarnaar handelen. Niet de van buitenaf opgelegde regels waaraan wij ons grif en graag overgeven zijn meer bepalend, maar de stem van binnenin.'
(uit: Ton Lathouwers ~ Meer dan een mens kan doen)

 
  
Copyright © 2016 Stromen, All rights reserved.


Pas je gegevens aan of Schrijf je helemaal uit

Email Marketing Powered by Mailchimp