Copy
Проект на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието
Кои активности беа изведени во текот на 2015 година?
Прочитајте во месечниот медиумски информатор.
Погледнете го информаторот во вашиот прелистувач
Медиумски информатор - јуни 2015
Инспиративно обраќање на Амбасадорот Бејли на церемонијата на сечење лента во ОУ „Санде Штерјоски“ во Кичево
Амбасадорот на САД во Република Македонија, Џес Л. Бејли, присуствуваше на церемонијата на сечење лента во ОУ „Санде Штерјоски“ во Кичево. Прочитајте го неговото инспиративно обраќање.
Секоја среда во 19:00 часот, следете ја емисијата „Мулти-виа-радио“!


 
„Мулти-виа-радио“ е емисија која се реализира на Радио МОФ со поддршка од ПМИО. Заедно со нејзиниот домаќин Бујар Саити, низ разговор и музика, ќе научиме повеќе за младите, за различните, сличните и ќе го прошириме нашиот хоризонт на можности.
На крилјата на пријателството
Полна сала со насмеани и распеани детски лица, кои љубопитно ги следеа чекорите на нивните нови пријатели и го учеа новото оро – за нив сосема непознато. Во училиштето ечи турска и македонска музика, на забава која спонтано ја организираа самите ученици. Целиот настан се одвива беспрекорно, без ниту еден наставник во близина.
Ученици дебатираат – со младински иницијативи до интеграција
 
„Младински иницијативи, пример за соработка, интеграција и доверба“ беше тема на дебатата на средношколците која се одржa во Гостивар. Ученици од средните училишта во Тетово и Гостивар дискутираа за улогата на младите и образованието во процесот на интеграција.
Во Куманово и Гази Баба потпишана соработка за реновирање на училишта со општините и ПМИО

Во О.У „Браќа Миладиновци“ и О.У „Бајрам Шабани“ од Куманово се предвидува поставување на нови прозори, влезни врати и реновирање на фасада, додека во општина Гази Баба ќе се реконструира кровот на подрачното училиште на О.У „Наум Охридски“ во село Црешево.

 
ПМИО ги информира редовно сите вклучени страни во проектот а и целата јавност за активностите што се спроведуваат во училиштата и општините ширум Македонија. Освен содржините во овој медиумски информатор и информациите кои се објавуваат редовно на веб страницата www.pmio.mk многу написи и интересни стории можете да пронајдете и во:
Билтен 1 (линк) | Билтен 2 (линк)
Медиумски информатор 1 (линк)
Медиумски информатор 2 (линк)
Медиумски информатор 3 (линк)
Медиумски информатор 4 (линк)
Медиумски информатор 5 (линк)
Медиумски информатор 6 (линк)
Медиумски информатор 7 (линк)
Медиумски информатор 8 (линк)
Медиумски информатор 9 (линк)
Медиумски информатор 10 (линк)
Медиумски информатор 11 (линк)
Медиумски информатор 12 (линк)
Медиумски информатор 13 (линк)
Share
Tweet
Forward to Friend
Овoj медиумски информатор е направен со поддршка на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието. Информаторот е резултат на тимска работа помеѓу Македонскиот центар за граѓанско образование и Македонскиот институт за медиуми. Содржината на информаторот им припаѓа на авторите и не ги изразува ставовите на Агенцијата на САД за Меѓународен развој или Владата на Соединетите Американски држави. 
Facebook
Twitter
Веб страница
Copyright © 2015 Mеѓуетничка интеграција во образованието, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp