Copy

Dvocikel: Haiku Garden x Dulash

OKTOBER V LAYERJEVI HIŠI
 

Sporočilo za javnost


 
Zaradi velikega zanimanja smo se odločili, da odpremo dve novi ponovitvi predstave Jata izkušenih ptic, Družbena koreografija v III. življenjskem obdobju, ki je nastala pod mentorstvom koreografinje in oblikovalke mag. Ajde Tomazin. Jata izkušenih ptic enakovredno razpira poglede in spomine vseh njenih delov/deležnic in v dialogu in spoju ustvarja edinstveno zgodbo Kranja. Ponovitvi predstave bosta v torek, 22. 10. in v sredo, 23. 10. ob 16h. Več o predstavi si lahko preberetu tu.


V oktobru Layerjeva hiša in Mr. Moonlee poganjata kar dva Dvocikla, cikla glasbenih rezidenc in koncertov v Kranju in Ljubljani: prvi je sodelovanje ljubljanskih shoegazerjev Haiku Garden in DJ/producenta Dulasha. Prav poseben Haiku Goulash bodo predstavili na koncertih v kranjskem Stolpu Škrlovec, v soboto, 12. 10., in v ljubljanskem K4 v četrtek, 24. 10. Na drugem Dvociklu pa bosta moči združila mlada dolgolasca z obale, .čunfa (producent/beatmaker) in bobnar Gaj Bostič. Edinstveni duo združuje sintetiko elektronike in organskost pravih bobnov, ušesa poslušalcev pa bosta z močnimi ritmi dražila v kranjskem Stolpu Škrlovec v soboto, 19. 10., in v Ljubljani v Soteski 8, v petek, 15. 11.


Poleg dveh Dvociklov prihajata na oder Stolpa Škrlovec še dve zasedbi: v petek, 18. 10. bo novomeška zasedba Tretji kanu premierno predstavila svoj novi album Plovemo. V četrtek, 24. 10. pa bo svoje nove in nekaj starih skladb predstavila skupina Romanca, ki jo vodi pianistka Manca Udovič. Jeseni bo zasedba izdala svoj prvenec z naslovom Počasi in previdno.

Danes ob 20h pa ne bo šlo samo za glasbo, temveč tudi za ples, Mimart Flamenco Trio se bo predstavil s projektom Claveles. Slednji je glasbeno-plesna predstava v koncertni izvedbi, ki združuje tri ustvarjalce s svojo lastno vizijo flamenka obogatenega s pridihom melosa madžarskih Romov - Mario Keck (glas, ples), Tomaža Pačnika (klavir) in Mitja Obeda (ples).

Sabizmi so projekt Sabe Selassie ter so njena oblika življenjsko doživetih aforizmov. Tokrat stopa na oder z avtorskim prvencem, kjer bo svojo glasbo združila z besedami. Surovo lep večer poezije in saksofona v zasedbi Sabe Selássie (saksofon), Doroteje Pukšič (interpretacija Sabizmov) in Maje Matić (klavir) se obeta jutri, 11. 10. ob 20h v Galeriji Stolpa Škrlovec.

Edino filmsko gledališče v Kranju svoja vrata odpira v torek, 15. 10., s filmom Oni Paola Sorrentina (Neskončna lepota, Mladost), v katerem si italijanski režiser zamišlja medijskega magnata, milijonarja in premierja Silvia Berlusconija.

V sredo, 23. 10. v goste prihajajo Slam zverine iz Maribora na dogodek tekmovalne narave, Pesniški slam. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz Bande Ferdamane, rimoklepači pa bodo lahko predstavili svojo avtorsko poezijo.

Oktober zaključujemo tekmovalno, s Spopadom generacij 2019, tradicionalnim medgeneracijskim bojem improvizatorjev, v katerem se bodo pomerili Starci in Mladci. Na odru Stolpa Škrlovec, v petek, 25. 10. in v soboto, 26. 10., od 18.30 dalje.

V Stolpu Pungert v soboto, 26. 10. prirejamo E-tekstilno delavnico za otroke in odrasle pod mentorstvom Lavoslave Benčič.
Udeleženci/ke se bodo na delavnici seznaninili z osnovami elektronike in odkrivali kaj je tokokrog/vezje, kaj ga sestavlja in kako deluje. Rezultat bo utripajoča Ekitty tekstilna zapestnica, ki je enostaven in atraktiven modni dodatek.

Naj vas še prijazno opomnimo, da so do konca oktobra v vseh naših galerijah na ogled razstave v okviru 8. mednarodnega festivala likovnih umetnosti Črno in belo.


Kulturen pozdrav,

 

Layerjeva hiša
www.layer.si
Dvocikel: .čunfa x Gaj Bostić

 
Predstava Jata izkušenih ptic na ulicah Kranja. Foto: Maša Pirc

 
Tretji kanu
Romanca
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2019 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp