Copy

HIŠA ILUSTRACIJ 2019
31. 5. - 22. 6. 
Layerjeva hiša in galerije Mahlerca, Mergentalerjeva, Na mestu / Kranj

Odprtje: petek, 31. maj, ob 18h
 
Sodelujoče umetnice: Maša P. Žmitek, Staša Guček, Ana Vičič, Alja Horvat, Anja Polh in Špela Trobec

 
Na peti skupinski razstavi ilustracij Hiša ilustracij se z 31. majem predstavljajo umetnice Maša P. Žmitek z ilustracijami megafavne Po sledeh velikanov kenozoika, Staša Guček z znanstvenimi ilustracijami Sintipi škržata, Anja Polh s tipografskim projektom Črka na črko, ki nagovarja pisanje na roko, Ana Vičič z dvema serijama, prva nosi naslov Barvitost črne in predstavlja eksperimentiranje avtorice v tehniki tuša, druga pa

  Sraka in lastovice, ki so ilustracije za Cankarjevo črtico, v kateri se človek intimno sooči z uničevanjem in njegovimi posledicami. Serija ilustracij Alje Horvat pod imenom xxx v živahni paleti barv predstavlja motive žensk v svojih stanovanjih, obdanih z lončnicami in mački. Pred Mestno knjižnico Kranj pa bodo na plakatih galerije Na mestu predstavljene otroške ilustracije za kviz Modrega psa avtorice Špele Trobec.
——

Organizator razstave: Zavod Carnica
Partnerji razstave: Mestna knjižnica Kranj, Inštitut TAM-TAM
Sofinancer: Mestna občina Kranj

 

Mateja Kavčič, Pravezi
 

MATEJA KAVČIČ: PRAVEZI
Galerija Stolpa Škrlovec
30. 5. - 22. 6. 2019

Odprtje: četrtek, 30. maj, ob 19h
 
Prostorska postavitev Pravezi akademske slikarke, vizualne in land art umetnice Mateje Kavčič spominja na pletenje kit (vezi) iz močvirskih trav, kar lahko asocira na spletanje las, nežnost, skrbnost, ljubezen, odnos matere in hčere, na usklajenost naših prednikov z naravo. Kite iz ničvrednega minljivega materiala, dolge tudi 30 m, simbolizirajo tok naših življenj, prikazujejejo živost in pomembnost same poti, srečevanj, spletanj vezi in zvez. Pa tudi našo senzibilnost, krhkost, ranljivost in minljivost.

Zelena barva trav predstavlja življenjski sok, žile narave, je živa kot voda, vir in pogoj življenja, predstavlja večen tok časa. V današnji »kibernetski« potrošniški družbi se nam ponujajo negativne, lažne, nenaravne vezi. Ne ločimo več, katere so dobre za nas in katere bi bilo bolje pretrgati.

 

Tea Vidmar. Foto: Jan

Zaključni razstavni dogodek  [Zelena koreNit]
Layerjeva hiša
Sobota, 25. maj, od 18h dalje

 

18.00: Modni eksperiment: Razstava sodobnega nakita na živih modelih
Galerija Mahlerca

Ob zaključku razstave Zelena koreNit se bodo predstavile oblikovalka modnih frizur, vizažistka in oblikovalka nakita. Klavdija Urbanec Šlibar (Frizerski salon Myth) in vizažistka Saša Godejša (IMAKEUP) bosta pred občinstvom prikazali postopek modnega oblikovanja pričeske in ličenja. Skupaj z oblikovalko nakita Natašo Druškovič bodo predstavile svoje kreacije na živih modelih.
 

19.00: Tea Vidmar: Vokalni performans
Terasa Layerjeve hiše

Vokalna performerka Tea Vidmar bo s solo vokalnim nastopom glasno in igrivo zaključila majski razstavni program. V solo nastopu Tea raziskuje izrazne možnosti glasu in pevskih tehnik ter se poigrava z ljudskim izročilom in sodobnimi vokalnimi interpretacijami. Gledališko dramatičnost prepleta s humorjem, z občinstvom pa ustvarja namišljene dialoge.
 

Artwork: Maruša Štibelj

 
KAOS - Mednarodni festival sodobnega kolaža
28. 6. - 13. 8. 2019
Layerjeva hiša, Stolp Škrlovec, Mergentalerjeva, kulturna četrt Kranja, Galerija Na mestu


Layerjeva hiša napoveduje drugi festival sodobnega kolaža z osrednjo razstavo, delavnicami, predstavitvami in druženjem v kulturni četrti Kranja z domačimi ter mednarodnimi umetniki. KAOS prinaša razstavo sodobnih uporab kolaža in kopico spremljevalnih dogodkov. Razstava čez 100 mednarodnih in domačih sodobnih umetnikov kolaža prikazuje raznoliko razumevanje uporabe tehnike kolaža v svetu.


Ostanki / Leftovers
Galerija Stolpa Škrlovec
28. 6. - 13. 8. 2019

Odprtje razstave: petek, 28. 6., ob 18h

Na odprtem pozivu z osrednjo temo Ostanki / Leftovers je bilo izbranih 49 umetnikov kolažistov iz celega sveta. Izbrala jih je žirija v sestavi Petre Čeh, um. zgod. (SLO), Sonje Švec Španjol, um. zgod. (HR) in Andreja Štularja, intermedijskega umetnika (SLO). Razstava njihovih del bo v Galeriji Stolpa Škrlovec.


 
Artwork: Tatjana Kotnik, Ivonne


DVOCIKEL X KAOS: FUTURSKI ft. Tatjana Kotnik
Stolp Škrlovec
28. 6. ob 21h

Vstopnine ni

Odprtju festivala KAOS in osrednje razstave bo sledil koncert FUTURSKI ft Tatjana Kotnik v Stolpu Škrlovec ob zaključku umetniške rezidence AIR Layer: Collage X Music v Layerjevi hiši.
 

FUTURSKI v svoji glasbi izražajo atmosferično in melanholično senzibilnost zasanjanega sint-popa, zaznamovanega z docela sintetičnim zvokom in mehkimi prepleti klaviaturnih, tolkalnih, kitarskih in vokalnih elementov. Koncert zasedbe v Stolpu Škrlovec bo tudi predstavitev njihovega novega labuma "Emotional Tourist", ki bo izdan letos junija, napoveduje pa ga novi singel "Bad Dreams".

Tatjana Kotnik je mag. krajinske arhitekture in umetnica, ki se najraje izraža v tehniki kolaža. Še posebej, ko v plasteh fotografij in sličic skrije tudi ideje, spomine in vizualne stile, ki govorijo jezik določenega občutka. Koncert Futurski bo pospremila z live kolažem na odru.https://www.facebook.com/futurski/

 
Artwork: Maruša Štibelj

Balada o filmu in kolažu
Galerija Na mestu
29. 6. - 31. 7. 2019

Odprtje razstave: sobota, 29. 6., ob 12h
 
Festival sodobnega kolaža KAOS se v delu programa posveča
filmskim plakatom filmov Franceta Štiglica ob 100. obletnici njegovega rojstva. Povabljeni likovni ustvarjalci bodo oblikovali osem
interpretacij filmskih plakatov Štigličevih filmov. Razstava originalnih plakatov in interpretacij bo
razstavljena na ulični galeriji Na mestu pred Mestno knjižnico Kranj.

 

 

Copyright © 2019 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp