Copy

Kranj, 26. 8. 2019


FILMMIXER #6
Združeni v smehu in prvinskosti
Kranj, Layerjeva hiša
30. 8. -1. 9. 2019

 

Sporočilo za javnost – za takojšnjo objavo

Spoštovani,

v letošnjem neskončnem filmskem poletju se Kranj ne obrača le v filmsko tradicijo, k stoti obletnici rojstva Franceta Štiglica, temveč usmerja svoj pogled tudi v prihodnost filmskega ustvarjanja. Iz poletne ležernosti bo mesto le nekaj dni pred začetkom novega šolskega leta zbudil šesti festival neodvisne filmske produkcije FILMMIXER #6

Geslo letošnjega festivala, ki bo trajal od 30. avgusta do 1. septembra, se glasi: »Združeni v smehu in prvinskosti«, saj bo osrednji del programa posvečen komediji in filmskim ustvarjalcem, ki v žanr komedije vnašajo določeno svežino in novosti. Konceptualno se bo festival tudi letos držal preverjene formule, da v program vključi sodobno filmsko produkcijo, ki jo sistem kinematografov in televizijskih programov sistematično prezre, poklonil pa se bo tudi drugi legendi slovenskega filma, ki letos obeležuje pomembno okroglo obletnico – Boštjanu Hladniku.

V glavnem, mednarodno usmerjenemu programu, bomo zavrteli film Kralj plaže ameriškega režiserja Harmonyja Korinea, ki je pri devetnajstih napisal scenarij za Mularijo (1995), kasneje pa režiral še nekaj kultnih filmov, kot so Gummo, Julien Donkey-Boy, Spomladanske žurerke, Trash Humpers in Mister Lonely, ter slovensko premiero dokumentarnega filma Hail Satan? ameriške režiserke Penny Lane, ki je bil prvič prikazan na prestižnem filmskem festivalu Sundance letošnjega leta. Gre za dokumentarec o satanističnem svetišču, v katerem si satanisti prizadevajo za ohranitev ločitve cerkve in države v časih privilegirane krščanske desnice.

Ob tradicionalnem prizorišču festivala, Layerjevi hiši, bodo v filmskem vzdušju zaživeli tudi za filmske projekcije nekoliko bolj neobičajni kotički mesta, kot sta igrišče v bivalni soseski Planina 1 ter Hladnikova hiša pri parkirišču Stara Sava.

Poleg filmov pa bodo obiskovalci lahko prisostvovali tudi nekoliko drugačnim, novim, svežim dogodkom, med katerimi naj izpostavimo Živo bralno vajo za film Ko pride lev, ki ga je leta 1972 režiral Boštjan Hladnik. V času festivala Filmmixer pa bo potekal tudi filmski tabor FilmMixer Camp, v okviru katerega bo deset posameznikov z vseh koncev Evrope na inovativen način oživljalo filmsko dediščino Franceta Štiglica v stop motion in drugih morda nekoliko pozabljenih filmskih tehnikah. Projekcija njihovih del bo 7. septembra v Layerjevi hiši. Ogled vseh dogodkov je brezplačen.

Vabljeni v Kranj!

****

FESTIVALSKI PROGRAM

Petek, 30. avgust
20.00 Kralj plaže (Harmony Korine, 2019, 95') / Igrišče na Planini 1

Sobota, 31. avgust
18.00 Živa bralna vaja: Ko pride lev / Terasa Kavarne Layer
20.00 Premiera: Hail Satan? (Penny Lane, 2019, 95') / Hladnikova hiša pri parkirišču Stara Sava

Nedelja, 1. september
12.00 Delavnica: Izdelaj svoj filmski plakat! / Layerjeva hiša
18.00 Filmska pantomima (v angleščini) / Terasa Kavarne Layer
20.00 Ta kratki / Layerjeva hiša

Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2019 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp