Copy

 

LAYER, HVALA ZA ROŽE

Junijski program Layerjeve hiše
 

Spoštovani medijski partnerji,
 

Layerjeva hiša se junija preobrazi v Hišo ilustracij 2019, pod streho katere se že peto leto zapored predstavlja sodobna slovenska ilustratorska produkcija, tokrat izpod rok Maše P. Žmitek, Staše Guček, Ane Vičič, Alje Horvat in Anje Polh. Skupinska razstava v Galeriji Layerjeve hiše, Galeriji Mahlerca, Mergentalerjevi ulični galeriji in galeriji Na mestu je na ogled do 22. junija.
 

V Galeriji Stolpa Škrlovec se predstavlja akademska slikarka Mateja Kavčič, ki se v svojem nedavnem ustvarjanju osredotoča predvsem na naravo in se spogleduje z land artom in eko umetnostjo, a je v svojem izstopajočem likovnem jeziku edinstvena. Prvine land arta prinaša v galerijske prostore. Njena prostorska postavitev Pravezi, ki sestoji iz spletenih močvirskih trav, je na ogled do 22. junija.
 

Junijski glasbeni program prinaša najprej, v petek, 14. 6., koncert zasedbe in šole Kombo C pod taktirko Zlatka Kaučiča na Terasi Layerjeve hiše. V sredo, 19. 6., nadaljujemo s Slavnostno akademijo SAPNDPGFGFFG -  zabavno podelitvijo nagrad za dosežke na področju glasbe, filma, glasbenega filma in filmske glasbe za vse elitistične alfe. V sredo, 26. 6., pa se selimo na Vovkov vrt s koncertom indijske eksperimentalne jazz fusion/avantgarde zasedbe The Bodhisattwa Trio.

 

V sklopu junijskih literarnih večerov se ob četrtkih na Češnjevem vrtu predstavljajo mladi slovenski literati: Katarina Gomboc s pesniškim prvencem Negotovosti navkljub, Tom Veber s pesniškim prvencem Točka Preloma in Aleš Kramolc s knjigo Vozim skozi življenje.

 

V Stolp Škrlovec vabimo v nedeljo, 16. 6. in v ponedeljek, 17. 6. s predmetno- lutkovnim brainstormingom po motivih Mojstra in Margarete z naslovom Seansa Bulgakov v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana, 19. 6. pa v Filmsko gledališče, v sklopu katerega bo tokrat na ogled Hladna vojna poljskega režiserja Pawla Pawlikovskega.

 

28. junija se odpira drugi mednarodni festival sodobnega kolaža KAOS, večer odprtij razstav več kot 100 domačih in mednarodnih umetnikov ter druženja z rezidenčnimi umetniki bo zaznamoval poseben koncert zasedbe Futurski, ki bo pospremljen z live kolažem umetnice Tatjane Kotnik. KAOS od 28. 6. do 13. 8. prinaša razstavo sodobnih uporab kolaža ter kopico spremljevalnih dogodkov. Del festivala se posveča 100. obletnici rojstva Franceta Štiglica, tako 29. 6. v galeriji Na mestu odpiramo Balado o filmu in kolažu, razstavo originalnih in reinterpretacij filmskih plakatov filmov Franceta Štiglica izpod rok 8 domačih vizualnih umetnikov.


To poletje bo Neskončno filmsko poletje, v sklopu katerega prav tako slavimo Štiglicevo leto. S 4. julijem odpiramo  sezono našega kina na prostem s Filmi na Vovkovem vrtu. Začeli in končali bomo s filmi Franceta Štiglica, pionirja slovenskega filma in Kranjčana. Poleg dveh klasik pa bo poletni veter v naš kino pripihal še druge novejše, nagrajene zgodbe, tako tuje kot slovenske produkcije.V začetku julija v sklopu 11. festivala Subart na teraso Layerjeve hiše prihajajo Čompe in James Blood Ulmer. Festival se od 28. 6. do 8. 7. s široko paleto glasbenih prireditev različnih zvrsti odvija na Trainstationu, B&B poligonu in v Layerjevi hiši. Izvajalci iz vseh koncev sveta bodo poskrbeli, da bo vsak našel nekaj zase. Poleg že omenjenih nastopajo tudi: Tinariwen, Brkovi, Valter Svira Parafe, Siberian Meat Grinder, Total Chaos, Raggalution, Armaroth in številni drugi.


Se vidimo!
Z lepimi pozdravi,

Layerjeva hiša

Odprtje skupinske razstave Hiša ilustracij 2019, 31. maj. Foto: Črt Štrubelj
Odprtje prostorske postavitve Pravezi akademske slikarke Mateje Kavčič v Galeriji Stolpa Škrlovec, 30. maj 2019. Foto: Črt Štrubelj
Copyright © 2019 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp