Copy

Andreja Kosec: Brbotanje k svetlobi. Foto: Ksaver Šinkar
 

LAYERJEVA ZALOŽBA IN JATA IZKUŠENIH PTIC


Andreja Kosec: Brbotanje k svetlobi
Predstavitev pesniškega prvenca
Stolp Škrlovec
Petek, 27. 9. ob 19.00

V petek, 27. 9., ob 19h v Layerjevi hiši ponosno predstavljamo novo pesniško zbirko Layerjeve založbe: Andreja Kosec: Brbotanje k svetlobi. Prvenec slovenistke in sociologinje kulture Andreje Kosec je čudovito povzet v naslovu. Pesnica, ki je z jezikom povezana že od dijaških let dalje piše v rahločutnem in prefinjenem pesniškem jeziku tudi takrat, ko ta govori o bolečini. Ali bolje, iz bolečine. Išče svojo pot k idealu vseobsegajoče ljubezni, smisla in miru. Pri predstavitvi prvenca bodo s svojimi nastopi sodelovali tudi: Mešani pevski zbor Skala, Marko Kavčič in Filip Stepec (KD Qulenium). Pogovor bo vodila Ana Žunič.


Natečaj naravovarstvene poezije

Počasi se izteka rok prijav za Natečaj narovarstvene poezije, ki smo ga v Layerjevi hiši odprli letos junija v želji, da se v sodobno literaturo vnese več družbene odgovornosti ter v iskanju manj sebične pozicije v svetu in ideje o možnosti sveta prihodnosti, v katerem se bo človek spet lahko vključil v krožnost bivanja. Še do 1. oktobra imajo ljubitelji pisanja poezije čas, da nam posredujejo svoje misli na temo narave in našega odnosa do nje. Komisijo za izbor pesmi sestavljajo: Petra Kolmančič, urednica, pesnica, prejemnica Veronikine nagrade; Bernarda Lenaršič, profesorica slovenščine in književnosti ter Irena Štaudohar, novinarka in publicistka. Izbrane pesmi bodo izšle na kulturni praznik, 8. februarja, v Layerjevi založbi.


Jata izkušenih ptic, družbena koreografija v III. življenjskem obdobju
Stolp Škrlovec

Premiera:
petek, 4. 10. ob 16.00
Ponovitve:
petek, 4. 10. ob 19.00
sobota, 5. 10. ob 16.00 in ob 19.00

 

*Vstop prost. Število jate je omejeno, obvezne rezervacije na: rezervacije@layer.si
*Za predstavo je obvezna udobna, športna obutev


Pod mentorstvom mag. Ajde Tomazin in v koprodukciji Layerjeve hiše (Zavoda Carnica), Prešernovega gledališča Kranj, Ljudske Univerze Kranj, Zavoda O, Loškega odra Škofja Loka, s podporo Mestne občine Kranj in Ministrstva za kulturo najavljamo Jato izkušenih ptic: Družbena koreografija v III. življenjskem obdobju, ki bo svojo krstno uprizoritev doživela v petek, 4. oktobra ob 16h, v Stolpu Škrlovec.

Predstava enakovredno razpira poglede in spomine vseh njenih delov/deležnic in v dialogu in spoju ustvarja edinstveno zgodbo Kranja. Subtilno opisuje njegovo spreminjajočo podobo, beleži spomine in družbeni utrip mesta, ki je podvržen osebnim doživetjem in vtisom. Gledalca popelje po vnaprej začrtani poti skozi mesto s slušalkami, na katerih se zgodbe prelivajo z vizualno barvuro mestne scenografije. Jata izkušenih ptic obiskovalke_ce vabi, da iz vloge opazovalca in poslušalca prestopijo v začasno skupnost ter jo s svojo prisotnostjo nadgradijo.


Hvala za pomoč pri promociji naših dogodkov in prijazno vabljeni!
Za več informacij smo vam seveda na voljo,


Layerjeva hiša
www.layer.si
Jata izkušenih ptic, družbena koreografija v III. življenjskem obdobju. Foto: Maša Pirc

 

LAYER X PRIPOROČAMO


8. Mednarodni festival likovnih umetnosti ČRNO IN BELO
KRANJ - ZDSLU 2019
26. 9. - 3. 11. 2019


 
Glavno odprtje festivala: torek, 1. 10., ob 17.00 na Glavnem trgu s pohodom po galerijah in razstaviščih v mestnem jedru Kranja
 

Na različnih prizoriščih po Kranju se bo predstavilo 126 avtorjev iz 25 držav, ki so se odzvali letošnji temi ČRNO IN BELO. Od 3. do 29. oktobra bodo organizirana tudi javna vodstva po razstavah, likovne delavnice in literarna branja.

Festival organizira Likovno Društvo Kranj v sodelovanju z Zvezo društev slovenskih likovnih umetnikov, Gorenjski muzej, Mestna občina Kranj in Visit Kranj. Festival je podprlo tudi Ministrstvo za kulturo.

 
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2019 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp