Copy

LAYERJEVA HIŠA IN TRIJE STOLPI

Kulturna četrt na sončni strani Kranja

Če se povezovanje programov kulturnih prizorišč v kranjskem mestnem jedru sliši kot pravljica, se mora tudi brati tako: Layerjeva hiša in trije stolpi objemajo rob kranjske skale, ki jo ob koncu dneva obrobi svetloba zahajajočega sonca. Nekoč z obrambno funkcijo okiteni kamni zidu in pripadajoči stolpi kranjskega obzidja, Škrlovec, Vovkov vrt in Pungert, so danes polni otroškega direndaja, zaljubljenih pogledov in kulturnega vrenja.

Layerjeva hiša, ne več kot 10 kratkih let obnovljena, programsko osvežena, središče umetniškega ustvarjanja gorenjske prestolnice, novo petletno upravljanje nadaljuje pod okriljem Zavoda Carnica. Kulturna nevladna organizacija je z letošnjim letom oblikovala skupno programsko in promocijsko zasnovo hiše in treh stolpov, ki se povezujejo v kulturno četrt Kranja. To je lani obiskalo 70 tisoč obiskovalcev,  letos je v načrtu njihovo število povečati na 80 tisoč.

Dnevni in večerni program Tedna kulture

Kulturni začetek leta v Kranju napovedujeta Prešernov dan in Teden kulture, ki ga Layerjeva hiša in trije stolpi organizirajo od torka, 5. do petka, 8. februarja. Layerjeva založba bo predstavila novo zbirko kratkih zgodb z naslovom Vračanja. V Stolpu Pungert bo na otroškem koncertu nastopila Nika Solce z uglasbeno otroško poezijo Srečka Kosovela. Same babe se v Stolpu Škrlovec predstavljajo s promocijo četrtega albuma Vražji bend, Junema s prvencem, Prešernovo gledališče pa na predvečer praznika vabi na Preroka v režiji Barbare Pie Jenič.


Pregledni rastavi koreografinje in vizualne umetnice Ajde Tomazin ter striparja in lutkarja Andreja Štularja, ulična razstava Instagram fenomena Gajstnic in voden ogled po razstavi grafika Mihe Perčiča bo zaokrožil voden ogled kulturne četrti. Odvile se bodo tudi ustvarjalne delavnice in številne aktivnosti za otroke. V torek, 5. 2., bo v Stolpu Pungert odprtje nove sezone z delovnim zajtrkom, na katerem bodo kulturne institucije, ki organizirajo otroške in mladinske programe, oblikovale skupni načrt dela.

 

.
UMETNIŠKE REZIDENCE IN POZIV ZA UMETNIKE KOLAŽA
 
Layerjeva hiša vabi umetnike kolaža, da sodelujejo pri razstavi zinov iz kolaža, ki jo bosta za Festival sodobnega kolaža KAOS kurirala Urška Alič in Bruno Butorac. Razstava bo septembra gostovala na Reki. Kolažisti se lahko odzovejo tudi na poziv za Poletno kaotično rezidenco kolaža in glasbe. Layerjeve umetniške rezidence so to pomlad odprte še za ustvarjalce sodobne keramike in otroške ilustracije, štirje tedni pa so odprtega tipa. Letošnja novost Layerjevih rezidenc je tudi literarna soba, ki poteka v času Tedna slovenske drame Prešernovega gledališča, ki je v Jenkovo sobo povabilo k pisanju mlade dramaturge.

 
Copyright © 2019 Layerjeva hiša in trije stolpi / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp