Copy
Kranj postal pianopolis
 
Kranj, 15. in 16. junij
 
V kranjskem mestnem jedru na dvodnevnem Koncertu za mesto in klavir na treh lokacijah nastopa 40 pianistk in pianistov. Ulično dogajanje napoveduje Pianopolis, festival za mesto in klavir, septembrski festival klavirske glasbe z mednarodnimi gosti, ki se bo odvil v stolpu Škrlovec v organizaciji Layerjeve hiše in partnerjev PianoRoom in KUD Kataman.
 
Uveljavljena imena klavirske glasbe, med njimi Jure Goručan, Manca Udovič, Nena Rion, Nace Slak, Miran in Gal Juvan, Gregor Ftičar, Zarja Peters in Bowrain, ter številni mladi glasbeniki Glasbene šole Kranj bodo na dveh kranjskih trgih - Glavnem in Maistrovem ter na Poštni ulici v samostojnih nastopih sodobne, jazz in klasične glasbe zavzeli klavirje in ustvarjali edinstveno zvočno podobo mesta.
 
Dvodnevno dogajanje, ki klavirsko glasbo umešča v urbano okolje, z mimoidočimi in pianisti soustvarja živahen mestni vrvež, z osredotočanjem na mlado publiko pa išče tudi nove poslušalce klavirske glasbe. Po zaključku ulične akcije Layerjeva hiša obljublja aktivno promocijo raznolikih izrazov klavirske glasbe, ki se bo zaokrožila s septembrskim festivalom za mesto in klavir, Pianopolis.
 

 

Festival za mesto in klavir Pianopolis

Med 21. in 23. septembrom bodo v Kranju nastopila uveljavljena mednarodna imena klavirske glasbe. Med prvimi napovedanimi izvajalci sta Rusinja Olga Scheps, mlada pianstka, ki deluje v Nemčiji in navdušuje po celem svetu, ter Poppy Ackroyd, britanska skladateljica, klasična pianistka in violinistka. V stolpu Škrlovec bodo nastopili tudi domači izvajalci Jure Goručan in Rok Zalokar.
 
- - - 

Organizator: Layerjeva hiša (Zavod Carnica)
Programska partnerja: PIANOROOM in KUD Kataman
Podporniki: Mestna občina Kranj, Prešernovo gledališče; Zavod za turizem in kulturo Kranj; Glasbena šola Kranj
Medijski partnerji: TAM-TAM, Amicus
Copyright © 2015-2018 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, se odjavite.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp