Copy
Pozdravljeni še zadnjič v letu 2018!

LAYERJEV PRAZNIČNI SEJEM

Layerjeva hiša vabi v galerijo Mahlerca na Layerjev praznični sejem. Prodajna razstava unikatnih izdelkov je na ogled na tej povezavi. Sejem je odprt ta in naslednji teden, v četrtek in petek od 18. do 21. ure ter v soboto od 10. do 13. ure. 
RAZSTAVNI PROGRAM

Vabimo na dve odprtji razstav, ki bosta v petek, 21. decembra. Ob 18h se v Stolpu Škrlovec odpira kiparska postavitev Nine Koželj, ob 19h pa v Layerjevi hiši slikarska razstava Vianneya Lefebra. V ulični Mergentalerjevi pred Layerjevo hišo je do konca januarja na ogled Cankar v stripu Zorana Smiljanića.Nina Koželj: Umetnost lepega umiranja
21. 12. 2018 - 30. 1. 2019
Stolp Škrlovec

Odprtje: 21. 12., ob 18.00
 
Vljudno vabljeni na odprtje razstave mlade umetnice Nine Koželj, naslovljene “Umetnost lepega umiranja / The art of dying well", ki se bo zgodila v petek, 21.12.2018, ob 18. uri v stolpu Škrlovec  v Kranju.
 
Poleg rojstva je smrt edina izkušnja, ki jo bomo izkusili in s tem delili prav vsi. Zakaj nam je tako težko govoriti o tem? Zakaj smrt ostaja tabu, ko pa nam je povsem neodtujljiva? 
Vianney Lefebvre: Brez naslova IV
Galerija Layerjeve hiše
21. 12. 2018 - 16. 1. 2019
 
Odprtje: 21. 12. ob 19.00
 
Razstava »Brez naslova IV« v Layerjevi hiši predstavlja najpomembnejšo serijo Vianneya Lefebvreja, ki jo je začel ustvarjati leta 2014. Obsega dela, ki so nastala med letoma 2017 in 2018. Brez naslova pomeni, da avtor ne želi razlagati teh del. Pozabite vse, kar menite, da veste o »umetnosti«. Vzemite si čas na ogledu razstave Brez naslova.

»Abstraktna slika se bo odzvala na vas, če se boste vi odzvali nanjo. Od nje prejmete to, kar ji daste. Z vami se bo srečala na pol poti in ne dlje. Je živa, če ste živi vi.« Ad ReinhardtBlaž Vurnik & Zoran Smiljanić: Ivan Cankar: Podobe iz življenja
Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeva hiše in TAM-TAM-a
8.12. 2018 - 31.1.2019
 
Letos mineva 100 let od smrti Ivana Cankarja, največjega literata slovenske moderne. Na Mergentalerjevi ulični galeriji se ga spominjamo s Striptihom Zorana Smiljanića in Blaža Vurnika: Podobe iz življenja.
 
To je zgodba o možu, ki je opisal slovensko stoletje, čeprav ga je izkusil le droben del. O možu, ki je ustvaril neizčrpno zalogo metafor, ki opisujejo slovenskega človeka, slovenski narod, naš odnos do sveta in našo preteklost, ki je bila zanj še nedoživeta prihodnost.


BORDO in Maruša Štibelj: Medzvezdje idej
četrtek, 27. 12., ob 20h
Stolp Škrlovec

Brez vstopnine

V četrtek, 27. 12., se bomo poveselili ob izjemnem likovno-glasbenem dogodku Medzvezdje idej. Na njem Bordo, novi glasbeni svet Tomaža Štularja, predstavlja svoj prvenec Medzvezdje. V živo ga spremlja zasedba, prav tako v živo pa bo pred vašimi očmi kolaže ustvarjala Maruša Štibelj, ki je s to nedeljo prevzeto nagrado žirije v pariškem Lourvu na razstavi Salona lepih umetnosti utrdila svoj položaj ene najperspektivnejših umetnic v Kranju in tudi v Sloveniji. Maruša Štibelj je tudi umetniška vodja našega letos prvič organiziranega festivala sodobnega kolaža KAOS. V letu 2019 ga napovedujemo med 28. junijem in 5. julijem.

BORDO:
Tomaž Štular - glas, akustična kitara 
Drejc Pogačnik – klaviature
Štefan Starc - saksofon
Miodrag Dimitrijević - bas kitara
David Almajer - cajon, tolkala

Škarje, platno in projekcija: Maruša Štibelj

www.bordo.si 
www.facebook.com/bordoglasba/ 
https://soundcloud.com/bordoglasba
https://www.youtube.com/channel/UCLKk8_yB7tf4H4OdPtnT-jg

- - -

DVOCIKEL

Ponosni smo, da naslednji četrtek letošnje leto zaključujemo z lastno produkcijo, saj je sodelovanje Kranjčanov Tomaža in Maruše rezultat glasbenega cikla Dvocikel. V sklopu tega projekta, ki poteka peto leto, smo realizirali že 23 projektov, letos še koncerte pianistov Bowraina in Roka Zalokarja, zasedb Akami in Tovariš strmoglavljen ter Borghesia z novo ploščo in vizualnim tandemom Fšk in Lynx. 
JAVNI POZIV LAYERJEVE HIŠE K PRIJAVI RAZSTAVNIH PROJEKTOV ZA LETO 2019
 
Layerjeva hiša poziva ustvarjalce k razstavljanju umetniških del in raznovrstnih projektov s področja likovnih, večmedijskih, oblikovalskih in drugih umetniških ter ustvarjalnih praks.
 
Slikarji, fotografi, ilustratorji, grafiki, oblikovalci, arhitekti, striparji, kiparji, multimedijski in intermedijski umetniki, raziskovalci prostora, tekstilne umetnosti, družbe in kulture, ulični umetniki in raznorazni ustvarjalci - vabljeni k prijavi!
 
Razpisujemo 17 razstavnih terminov:
- 7 v galeriji Layerjeve hiše,
- 8 v galeriji stolpa Škrlovec in
- 2 v galeriji Mahlerca.
 
Rok za prijavo je vključno 20. januar 2019.
 
PRIJAVNICA: https://tinyurl.com/ycw438lh
 
 
JAVNI POZIV LAYERJEVE HIŠE K PRIJAVI FOTOGRAFSKIH RAZSTAVNIH PROJEKTOV ZA LETO 2019
 
Layerjeva hiša poziva ustvarjalce k razstavljanju fotografij v kavarni Layer in na dveh uličnih plakatih.
 
Fotografinje in fotografi - vabljeni k prijavi!
 
Razpisujemo 10 razstavnih terminov.
 
Rok za prijavo je vključno 20. januar 2019!
 
PRIJAVNICA: https://tinyurl.com/y8jevkpcODPRTI POZIV: TIPOGRAFIJA [TIPTIH] V MERGENTALERJEVI
 
Zavod Carnica in TAM-TAM Inštitut razpisujeta drugi odprti natečaj za oblikovanje treh mestnih plakatov na Tomšičevi ulici v Kranju, kjer domuje Mergentalerjeva ulična galerija Kranj.
 
Rok za prijavo je vključno 14. januar 2019!

Več info: https://tinyurl.com/y8a84kgv


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp