Copy
Kulturen pozdrav,

na Prešernov dan, ki ima v Kranju še toliko večji pomen, bo vrata tradicionalno odprla tudi Layerjeva hiša.

 Že na predvečer praznika se odpirata dve razstavi, v Kavarni Layer fotografska razstava Janeza Dolinška Daleč od blizu, ki prikazuje utrinke intenzivnega utripa indijskega vsakdanjika in iskrene portrete prebivalcev tega nenadkriljivega naroda, v Galeriji Layerjeve hiše pa interdisciplinarna razstava Radharani Pernarčič: Izumije in pra-skice Castra Fik Arke,  pri kateri paleta formatov (skulptur, risb, skic, fotografij, besedil itd.) tvori svojevrsten »časovni stroj«: zgodovinski muzej in futurizem hkrati.

Na Prešernov dan se v sklopu vodenega ogleda ob 10h v Galeriji Stolpa Škrlovec odpira projekt Doroteje Dolinšek S soncem sinhrono [Prva faza] / Sun Synchronous [Phase One], ki se nanaša na mikrosatelit za opazovanje zemlje NEMO HD. Slednji naj bi se marca letos dvignil na s soncem sinhrono orbito, s čimer ima potencial postati prvo slovensko tehnološko telo v vesolju. Avtorica razstave je tehnične načrte 3D modela Nema HD iz tehnološkega jezika prevajala v vizualni abstraktni jezik, kar je rezultiralo v produkcijo slik, kinetičnih objektov in kolažev.

Ob 11h se v Mergentalerjevi ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa odpira nova serija uličnih razstav na temo kolaža [KAOS x JAZ x TI], saj je letošnje leto Leto kolaža. Prva v seriji uličnih razstav bo kolaž Gala Grobovška Konec otroštva. Delo je aktualen zapis avtorja, v katerem s pomočjo retrospektive na otroštvo in odraščanje išče odgovore in razlage trenutnega stanja ter ob tem porajajočih se vprašanj.

Ob 12h pa bo na terasi Layerjeve hiše luč ugledal nov zbornik Layerjeve založbe Zadnja vaja. V njem trideset pesnic in pesnikov skozi naravovarstveno poezijo išče možnost za manj sebično pozicijo človeka v sodobnem svetu. Pesmi namreč izpostavljajo željo po sobivanju, varstvu in zaščiti naravnih virov ter razširjajo idejo osnovne pravice do življenja na odrinjene Druge.

Za zaključek se ob 14h v Stolpu Škrlovec obeta koncert Terrafolk Violin Duo, na odru se predstavljata Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek, dva mojstra na violini, kontrabasu in instrumentih s prečkami, ki se namesto studijski glasbeni produkciji raje posvečata dih jemajočim in bolj intimnim nastopom v živo.

V februarju se ponovno odstira zavesa tudi za filmsko gledališče, tokrat izjemoma v Prešernovem gledališču in izjemoma v ponedeljek, 3. 2., za rekordno nagrajeno slovensko-italijansko vizualno pripoved Zgodbe iz kostanjevih gozdov. Po filmu bo potekal pogovor z avtorjem Gregorjem Božičem.

V Layerjeve umetniške rezidence prihajata gosta iz Portugalske, in sicer João Carlos (Hasselblad Master) in Tiago Sales (Canonov ambasador), ena izmed najprepoznavnejših evropskih in ameriških komercialnih fotografov. V sklopu rezidence bosta organizirala fotografsko delavnico, obetajo pa se tudi pogovori in predavanja za zainteresirano fotografsko skupnost. Oba fotografa sta od 5. 2. do 12. 2. po predhodnem dogovoru na voljo za intervjuje.

Seveda smo na voljo za več informacij o naših dogodkih.
Se vidimo!

Layerjeva hiša
www.layer.si

Radharani Pernarčič: Izumije in pra-skice Castra Fik Arke, Tonozaver
Doroteja Dolinšek: S soncem sinhrono [Prva faza] / Sun Synchronous [Phase One]

Zadnja vaja

Terrafolk Violin Duo: Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek
 
 
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2019 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp