Copy

 

PIANOPOLIS 2019
 Stolp Škrlovec, Layerjeva hiša, Kranj
13. 9. - 15. 9.

layer.si/pianopolis


Spoštovani medijski partnerji,

Layerjeva hiša s programskima partnerjema PianoRoom in KUD Kataman naznanja  PIANOPOLIS 2019, že drugi jesenski klavirski praznik s premiernimi nastopi domačih in tujih glasbenikov, ki bo med 13. in 15. septembrom odzvanjal v kranjskem Stolpu Škrlovec.

Pianopolis, prvi festival za mesto in klavir, v treh večerih povezuje sodobne, klasične, jazz, elektronske in avtorske zvoke klavirja s premiernimi nastopi domačih in mednarodnih glasbenikov.

Letos bodo nastopili Joep Beving (NL), Drago Ivanuša (SI), Shida Shahabi (IR/SE) in Zlati pianisti (SI): Lara Oprešnik, Matija Drofenik, Urban Stanič, Nastasja Češnjevar Ušumović, Vid Ibic, Pia Landeker in Tobija Avšič.

Dan pred festivalom, v četrtek, 12. 9., se v Galeriji Stolpa Škrlovec odpira razstava francoskega fotografa Romaina Thieryja. Fotografska serija Rekvijem za klavirje predstavlja fotografije zapuščenih klavirjev v zapuščenih gradovih v Evropi, ki so fotografovo ime katapultirale v sam vrh poznavalcev umetnosti po svetu.

Prijazno vabljeni!
Z lepimi pozdravi,

Layerjeva hiša
Shida Shahabi

 
Joep Beving

Petek, 13. 9., ob 20.00
Stolp Škrlovec

Vstopnina: 10€ / 13 €

 
Shida Shahabi (IR/SE)

Shida Shahabi je mlada pianistka iranskih korenin živeča na Švedskem. V Kranj prihaja s svojim prvencem Homes, izdanim za založbo130701 / Fat Cat Records. Njena glasba nastaja v iskanju preprostega, skromnega in razmišljujočega izraza. Glasbene krajine Shide Shahabi so romantične, na trenutke klasične, tudi vedre, vsekakor pa iskrene in nepretenciozne.

WEB:
shidashahabi.com
YOU TUBE: http://bit.ly/2YTytqq
FB: https://www.facebook.com/shidamshahabi/ 
BANDCAMP: https://shida-shahabi.bandcamp.com/
 

Joep Beving (NL)

Z aprila 2019 izdanim solo albumom Henosis Nizozemec Joep Beving zaključuje trilogijo, ki jo je pod okrilje vzela legendarna nemška založba Deutsche Grammophon. Beving raziskuje nove teritorije ter se spogleduje z orkestralnimi in elektronskimi zvoki. Njegova drzna preprostost navdušuje poslušalce po celem svetu ter velja za enega najbolj poslušanih post-klasičnih pianistov na svetu. Na najnovejšem albumu je sodeloval s Cappello Amsterdam, Echo Collectivom in Maartenom Vosom.

WEB:
joepbeving.com
YOU TUBE: http://bit.ly/2GTA1Xi
FB: https://www.facebook.com/joepbevingmusic/ 

 
Drago Ivanuša. Foto: Žiga Koritnik
 
Sobota, 14. 9., ob 20.00
Stolp Škrlovec

Vstopnina: 10€ / 13 €

 

Drago Ivanuša (SI)

Drago Ivanuša je eden najbolj dejavnih slovenskih skladateljev. Njegova glasba je ekspresivna in nepredvidljiva, z močno in natančno dramaturgijo in vznemirljivo vsebino. Je navdušen improvizator, hkrati pa se njegova glasba napaja tako pri starih, predvsem baročnih, kot tudi skladateljih sodobnega časa.

WEB: www.dragoivanusa.com
YOU TUBE: http://bit.ly/2M82NaZ

 
 
Zlati pianisti


Nedelja, 15. 9., ob 20.00
Stolp Škrlovec

Vstopnina: 10€ / 13 €

 

Zlati pianisti (SI)

Zlati pianisti, Lara Oprešnik, Matija Drofenik, Urban Stanič, Nastasja Češnjevar Ušumović, Vid Ibic, Pia Landeker in Tobija Avšič, bodo 15. septembra nastopili na klavirskem maratonu v Stolpu Škrlovec. Zlati pianisti so zmagovalni pianisti 48. tekmovanja slovenskih glasbenikov, ki so praviloma kasneje nosilci glasbenega življenja v Sloveniji.

https://www.indiegogo.com/projects/album-zlati-pianisti#/

 

 

Foto: Romain Thiery

Romain Thiery: Rekvijem za klavirje
12.-30. 9. 2019

Layerjeva hiša: Stolp Škrlovec in Medprostor


Odprtje: četrtek, 12. 9., ob 19h


Francoski fotograf Romain Thiery se v okviru festivala Pianopolis predstavlja s fotografsko serijo Rekvijem za klavirje. Fotografije zapuščenih klavirjev v zapuščenih gradovih v Evropi so katapultirale njegovo ime v sam vrh poznavalcev umetnosti po svetu. Za svoje delo je prejel mednarodne fotografske nagrade na različnih natečajih in festivalih, med drugim na Israel Photography Festival in Uzes Photography Festival v Franciji.

Več:
http://bit.ly/2MRwsVd

 

Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2019 Layerjeva hiša / Zavod Carnica, vse pravice pridržane.

Naš naslov je: info@layer.si

Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, 4000 Kranj / Layerjevo hišo upravlja Zavod Carnica, Struževo 3, 4000 Kranj

V primeru, da naših sporočil ne želite več prejemati, nam pišite. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Layerjeva hiša · Tomšičeva ulica · Kranj 4000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp