Copy
View this email in your browser
E-krachtbal mei 2015
In mei legt ... iedereen de krachtballen voor een tijdje in het ballenhok. Inderdaad, het krachtbalseizoen zit er op. Tijd om de batterijen op te laden, nieuwe plannen te smeden, te genieten van de zomer, ... Wij hopen dat we in de nabije toekomst de krachtbalfamilie alleszins verder zullen kunnen uitbouwen want dat is absoluut noodzakelijk om te overleven in het zeer diverse sportlandschap en aan de vooravond van een nieuw decreet op sportfederaties.
Eén ding staat voorop in de verdere uitbouw van de krachtbalsport: JE
UGDWERKING!
Diegenen die reeds met jeugd werken: doe zo verder. Er werd en wordt goed gewerkt maar zoals je weet 'alles kan beter'. Op de bijeenkomst met jeugdverantwoordelijken van 27/6 e.k. zullen wij alle aspecten van de jeugdwerking, -competitie onder de loep nemen zodat kan bijgestuurd worden waar nodig. Constructief samenwerken is de boodschap. Wij verwachten dan ook een delegatie van alle clubs in het jeugdsportfonds met opmerkingen, voorstellen en hopen door kruisbestuiving elkaar te inspireren.
Clubs die nog geen jeugd hebben: spring mee op de kar van de jeugdopleiding en verzeker de toekomst van je club en onze sport. Wij helpen u daarbij graag met raad en daad! Contacteer ons op de coördinaten van de federatie en wij komen graag bij u langs om alle mogelijkheden eens te overlopen.
Doen !!
Dit nummer is bijna volledig gewijd aan de apotheose van de krachtbalcompetitie. Veel leesplezier. (JB)
 1. Bekerfinales 2015
 2. Referendum 2014-2015
 3. Hulde kampioenen
 4. Superstars
 5. Interscholentornooien
 6. Club in de kijker
 7. Koninklijke Vlaamse Krachtbalfederatie vzw
 8. Familienieuws
BEKERFINALES IN DUDZELE
Editie 2 van de bekerfinales 2.0 nl. nadruk op de jeugd met de superstars en huldiging op het podium, in Dudzele sterkt ons in de overtuiging dat het concept goed zit. De ambiance voor het podium is supertof, de uitdaging voor de jongeren heel erg leuk. De superstars bewezen trouwens opnieuw dat ze echt super zijn. De afstanden gingen van bijna 17 meter tot net geen 26 meter - jawel zesentwintig! Super toch én super tof!

Gastclub Noordster Dudzele heeft ervaring in bekerorganisaties en zette ook dit jaar opnieuw zijn beste beentje voor, al vergaten ze de eieren voor de zusters Arme Klaren (grapje Eric). De weergoden benadrukten dat met een ganse dag druilerig - volgens sommigen - echt krachtbalweer. Dat kon echter de pret en ambiance niet derven. Toeters, bellen, vlaggen, schmink, gekleurde haardossen, een hond met jasje in de clubkleuren, ..nog wat gekke dingen én veel lawaai. Het was een echt bekersfeertje bij de meeste wedstrijden.
Net als in het dagelijkse leven liggen ook in de sport vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar: gewonnen-verloren, foutje gemaakt-prachtige actie getoond, gans de match gespeeld-te weinig gespeeld. Het ligt allemaal erg gevoelig en resulteert vaak in tranen...van vreugde of verdriet. Sport is emotie en daar zijn beelden van op deze link.
 
De wedstrijden dan:
Bij de PUPILLEN kregen we een heruitgave van de finale van vorig jaar. De match verliep ook voor een stuk gelijk als een jaar terug maar vorig jaar won Heist nu kon Ichtegem de klus wel afmaken. Ichtegem klom op voorsprong dankzij geplaatste balletjes afgewisseld met verre worpen van het duo Lennert Decorte en Kobe Beernaert. KBC Heist probeerde weerwerk te bieden met het rugworp wapen van Senne Van Massenhove (4 van de 5 rugworpen). Aan de rust stond het 10-7 met een tweepunter van Senne net voor het rustsignaal. De tweede periode opende Yves Krzyzanowski de Heistse debatten met nog een tweepunter maar de jongens van Ichtegem bleven ijzig kalm en gooiden zich erg matuur naar een 20-16 overwinning. Nogmaals verwijzen naar vorig jaar: er werd mooi krachtbal gespeeld en het loont duidelijk om reeds bij de mikraba's te starten met het spelletje.
Ondertussen waren de MINIEMEN JONGENS ook aan hun match begonnen en was vrij snel duidelijk dat bij Lissewege met Joye Eetezone de beste aanvaller op het veld stond. Hij scoorde niet alleen 22 van de 24 Lissewegeese doelpunten, hij kroonde zich wat later ook tot superstar bij de miniemen met een worp van 21 m 80. Jawel! Bij tegenstander Sporting Brugge opende Jasper Marchand met een tweepunter en hij zou dat in de loop van de match nog 3 keer herhalen, wat zijn doelpuntenaantal op 17 (vd 18) zou brengen. Denk echter niet dat het een duel tussen twee spelers was, ook de andere jongens toonden hun kunnen want krachtbal is een ploegsport bij uitstek. Naast de weergaloze worpen waren er dus ook heel wat ongelooflijke onderscheppingen (net een Suske en Wiske gelezen), wat de match mooi om zien maakte. Eindstand 24-18 in het voordeel van Avanti Lissewege.
De MINIEMEN MEISJES van KRB Jabbeke waren duidelijk te sterk voor de meisjes uit Ichtegem al bleef de wedstrijd spannend tot aan de rust (8-7) Na de pauze was het duo Annelien Vantomme - Katelijne D'Hoore duidelijk te sterk voor de meisjes van Ichtegem. Katelijne D'hoore zette net voor affluiten de kers op de Jabbeekse taart met een verre rugworp na interceptie van een eerste worp. Eindstand 23-15.

De CADETTEN JONGENS van KBC Male waren torenhoog favoriet en maakten die rol helemaal waar. Kobe Sevenhant, Gavroche Smis en Bavo Vanderghote zorgden voor de Maalse doelpunten. Bij Koekelare nam Jelle Grooten 6 van de 7 doelpunten voor zijn rekening. Na 8-4 bij de rust kregen alle Maalse spelers hun 'moment de gloire' en eindigde de match op een duidelijke 15-7 voor KBC Male dat daarmee de dubbel realiseerde.
De CADETTEN MEISJES zorgden voor nagel bijtende toeschouwers en ijsberende coaches. Om een cliché te gebruiken: de eerste helft verliep gelijk opgaand al maken we meteen de kanttekening dat Sportng - volgens ons - té snel en té vaak het rugworpwapen zocht. Die bleven zonder resultaat waardoor een pak doelkansen verloren ging. Rust 8-7 Na de rust ontpopte Phaedra Decat zich tot opvallendste speelster bij Loppem. Als achterspeelster weergaloos en ook offensief klaar kijkend. Sporting bleef in de competitie ongeslagen maar moest nu toch haar meerdere erkennen in Loppem (10-13). Als uitsmijter gooi ik er nog een cliché tegenaan: je wint en verliest met gans de ploeg. Een eerste keer de underdog aan het feest en 't zou niet de laatste keer zijn.
Ook bij de SCHOLIEREN JONGENS was er een uitgesproken favoriet die een foutloos parkoers aflegde in de competitie. Ter illustratie van hun kracht: 518 doelpunten gescoord in competitie, slechts 207 tegen. En jawel ook in de bekerfinale draaide het aanvalskanon op volle toeren. Lukas Bonne en Wiebe Ceulemans verdeelden voor de rust de Maalse treffers (6-15), na de rust werd er veel gewisseld en werd de wedstrijd evenwichtiger. De jongens van Temse met Edward De Mayer en Tibo Audenaert als afwerkers speelden een verdienstelijke 14-15 na de rust maar aan de zege van KBC Male valt niets af te dingen (20-30). Ook zij realiseerden dus de dubbel kampioen-beker.

Bij de SCHOLIEREN MEISJES was de samenstelling van de finale een beetje vreemd tot stand gekomen en in de finale zelf was KBC St. Michiels oppermachtig tegen de meisjes uit Buggenhout. De 9-18 ruststand illustreert dat netjes en ook na de rust was het quartet Charlotte D'hoore, Mara Barbiaux, Zoë Catry, Eva Vanneste ...(euh) heer en meester. Eindstand 34-18 
Bij de LAGERE DAMES won gastclub Noordster Dudzele van KBK Temse na een bijzonder spannende match. Voor de rust had Temse nochtans de kans om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Via Diane Meersman klommen ze naar een 5-7 voorsprong maar de kansen op een grotere voorsprong lieten ze telkens liggen. Rust 7-9. Na de rust zouden de gemiste kansen van de eerste helft de meisjes van Temse zuur opbreken. Bij Dudzele bleef Shiley Maenhout voor doelpunten zorgen, terwijl Temse steeds meer moeite had om in de buurt van het doelgebied van de thuisploeg te geraken. In de laatste seconden kreeg Diane Meersman nog een kans om van net over de middellijn verlengingen uit de brand te slepen maar het energievaatje was af en de Dudzeelse verdediging pareerde de poging vlot voor 14-13 winst.

In de finale LAGERE HEREN zagen we de come-back van het jaar of toch zeker van de dag. Thuisploeg Noordster Dudzele opende sterk met Bjorn Ballegeer in een glansrol. Hij scoorde alle 13 doelpunten van Dudzele voor de rust (13-11). 't Botterken Baasrode zette daar een beter collectief tegenover en dat rendeerde uiteindelijk, al duurde het even want kort na de rust gaven de bookmakers geen cent meer voor de kansen van Timo en co. Het verschil was opgelopen tot 5 punten toen bij Dudzele plots het licht uit ging. De thuisploeg was de noordster kwijt en de aanvallen werden stereotiep, defensief werden fouten gemaakt. Baasrode scoorde nu gemakkelijk en Timo Florkin kon tweemaal kort na elkaar - op assist van Kevin Segers - een rugworp scoren. Die laatste zette zelf de kroon op het Baasroodse teamwork met een tweepunter voor een eindstand van 20-25. Als come-back kan dat tellen als je het mij vraagt.
De finale DAMES HOGERE was het spektakelstuk van de dag. Atlas Varsenare zette de voorbije jaren een indrukwekkende zegereeks neer maar KBC St. Michiels bleek niet onder de indruk. Na een verschroeiende start van de rood-grijze garde stond het in een mum van tijd 4-0 voor St. Michiels. Verwondering bij het talrijke publiek en ook wat wanhopige blikken bij sommige Atlas speelsters. Het ergste leed was toen nog niet geleden want met een secure Lisa Verdonck in de opbouw en een outstanding Nathalie Lievens in de afwerking én de verdediging liep het verschil nog op tot 15-9 bij de rust. Bij de occasionele bezoekers ontlokte die stand uitspraken als 'de match is gespeeld', 'dat halen ze nooit meer op' maar... Ann Traen knokte zich defensief in de match met heel wat mooie intercepties en Kristel Braem scoorde na de rust veel vlotter. Met een rugworp van Ann Traen sloeg de vlam helemaal in de pan en het verschil smolt als sneeuw voor de afwezige zon. Kort voor affluiten leek Varsenare zelfs het laken naar zich toe te zullen trekken maar het werd na 50 minuten uiteindelijk 23-23. In de verlengingen ontbond Nathalie Lievens nogmaals haar duivels met enkele cruciale intercepties. Het werd 3-2 en 2-1 in de twee verlengingen en St. Michiels zorgde voor dé verrassing van de dag: 28-26. Mooi geschenk voor hun afscheidnemende kapitein Caroline Cool.
Bij de HOGERE HEREN kreeg KBC Male een uitgelezen kans om af te rekenen met het bekerspook want Menen werd in de competitie vlot opzij gezet. Met een bekerrapport van 2 op 10 kon men niet tevreden zijn en de aanstormende Maalse jeugd sprak voor de match (met een knipoog) stoere taal door de stellen dat ze de balans de volgende 10 jaar zouden omkeren. In de eerste helft was daar niet zo direct hoop op want Grenskracht Menen speelde bijzonder goed mee. Meer zelfs: ze klommen geregeld op voorsprong dankzij de goedgeplaatste worpen van Tim Lefever en Tony Bocksoen. Pas in de slotfase van de eerste helft kroop Male op voorsprong (14-13) via Timothy Compernolle. In de tweede helft kreeg Dylan Sarlet veel meer greep op de worpen van Menen. Er bleek een grens aan de kracht van de verrassende finalisten en plots ging het snel, heel snel. In een mum van tijd had KBC Male een geruststellende voorsprong bijeen gegooid en kregen alle spelers nog kans om hun kunnen te tonen. Bij het eindsignaal keken sterkhouders Compernolle en Anseeuw zelfs van aan de kant toe hoe het 30-18 werd. 3 op 11 en nog heel wat werk voor de Male youngsters ;-)

De dag werd afgesloten met een flinke bui en de huldiging van de kampioenen en de laureaten van het referendum (zie verder) in sporthal de Polder. Rond 19u30 viel het doek definitief over de competitie 2014-2015. Fijne vakantie en tot in september 2015.(Jan Benoot) 
REFERENDUM SPELER/SPEELSTER/BELOFTE
Net als vorig jaar werd ook dit jaar de stemming van het referendum digitaal uitgevoerd door de spelers. Clubs mogen 4 spelers nomineren die minstens 5 wedstrijden speelden in het fanionteam eerste nationale en zij kunnen dan via een paswoord naar het digitaal stemformulier. Er wordt gestemd in 2 rondes en men kan niet stemmen voor zichzelf en de leden van de eigen club.

Bij de mannen was het na de eerste stemronde drummen aan de top. Joos Anseeuw (99) haalde het net voor Niels Bolle (96) en Timothy Compernolle (94). De rest van het peloton werd op vele lengten gefietst. In de tweede ronde zagen we een heel ander beeld met dezelfde tenoren. Joos Anseeuw was een tijd gekwetst en dat vertaalde zich ook in zijn score (53) en werd pas vierde. Niels Bolle bevestigde met opnieuw een tweede plaats net voor zijn teamgenoot Tom Candaele maar geen van deze drie, noch het peloton stonden op de finishfoto in de tweede stemronde. Timothy Compernolle eindigde met vele straatlengten voor en haalde in de tweede ronde meer dan het dubbele van de nummer 2.
 1. Timothy Compernolle (KBC Male) - 232
 2. Niels Bolle (KBK Ichtegem) - 160
 3. Joos Anseeuw (KBC Male) - 152
 4. Tom Candaele (KBK Ichtegem) - 83
 5. NIck Decorte (KRB Loppem) - 80
Bij de dames een gans ander verhaal. Zowel in ronde 1 als ronde 2 dezelfde namen in de top vijf. Enkel Sarah Bosma en Ann Traen speelden haasje over op plaatsen 3 en 4. Over de plaatsen 1 en 2 geen discussie. Nathalie Lievens haalde het telkens met ruime voorsprong van Hanne Stevens (114-105 tgo 90-94). Dat het een verdiende overwinning is, bewees Nathalie nog maar eens in de bekerfinale (zie verslag hierboven)
 1. Nahtalie Lievens (KBC St. Michiels) - 219
 2. Hanne Stevens (Klav. Buggenhout) - 184
 3. Sarah Bosma (KBC Male)  131
 4. Ann Traen (Atlas Varsenare) - 122
 5. Ellen Bosma (KBC Male) - 84
Bij de beloftevolle jongeren was het bij de dames ook drummen in de eerste ronde. Amy Verbeeke (92) haalde het maar nipt van Sofie Comeyne (90), Lisa Verdonck vervolledigde het podium op iets grotere afstand (81). In de tweede ronde was het overwicht van Amy iets groter en sprong Lisa Verdonck (95) over Sofie Comeyne (72) naar de tweede plaats. Over de laureaat echter geen twijfel, Amy Verbeeke volgt zichzelf op als beloftevolle jongere bij de dames.
 1. Amy Verbeeke (KBC Maldegem-Donk) - 194
 2. Lisa Verdonck (KBC St. Michiels) - 176
 3. Sofie Comeyne (KBC Male) - 162
 4. Ine Decock (Klav. Buggenhout) - 137
 5. An-Marie Geeroms (Bot. Baasrode) - 119
Ook bij de heren leek het er na de eerste ronde op dat de winnaar van vorig jaar zichzelf zou opvolgen. Tim Versyck (135) spurtte iedereen uit het wiel. Enkel Bart De Vriendt (104) hield nog wat stand, Siebe Timmerman volgende nog verder (93). In de tweede ronde tuimelde Tim Versyck (die niet veel meer speelde) naar de zesde plaats (79) terwijl Bart De Vriendt zijn uitstekende prestatie van voor nieuwjaar herhaalde. Hij werd niet alleen eerste (124) voor Siebe Timmerman (120), zijn voorsprong op Tim Versyck was ook groot genoeg om als laureaat uit de bus te komen.
 1. Bart De Vriendt (Klav. Buggenhout) - 228
 2. Tim Versyck (KRB Jabbeke) - 214
 3. Siebe Timmerman (KBC St. Michiels) - 213
 4. Jason Devooght (KRB Loppem) - 184
 5. Kenny Rogiers (Atlas Varsenare) - 168
De volledige uitslag kan je hier vinden.
PROFICIAT !
 
HULDE KAMPIOENEN 2014-2015
De competitie werd zoals hoger vermeld afgesloten met de hulde van de kampioenen. Hieronder  een overzicht:

1e NATIONALE A :  KBC Male
1e NATIONALE RESERVEN :  t Klaverken Buggenhout
2e  NATIONALE A:  t Klaverken Buggenhout
2e NATIONALE RESERVEN:    KBK Ichtegem
3e NATIONALE A: KBC Aalter
3e NATIONALE RESERVEN: t Botterken Baasrode
Bevordering: SVV Inter Assebroek
Provinciale West-Vlaanderen: MEZ Snellegem
 • Winnaar PROV P1: KRB Loppem
 • Winnaar PROV P2: KBC Maldegem-Donk
Recrea Reeks Limburg: Molenkracht Bree
1e nationale dames: Atlas Varsenare
1e nationale dames reserven: KBC Male
2e nationale dames: KBC St. Michiels
3e nationale dames: Z.A.K Beveren
 • Winnaar 3e nationale dames P1: Noordster Dudzele
 • Winnaar 3e nationale dames P2: KBC Opstal
SCHOLIEREN: KBC Male
CADETTEN: KBC Male
CADETTEN MEISJES: Sporting Brugge
MINIEMEN JONGENS: KRB Jabbeke
 • Winnaar miniemen jongens P1: KRB Jabbeke
 • Winnaar miniemen jongens P2: HO Beitem
MINIEMEN MEISJES: KBC Heist
PUPILLEN COMPETITIE: KBK Ichtegem
 • Winnaar pupillen P1: KBC Heist
 • Winnaar pupillen P2:  KBK Ichtegem
PROFICIAT !!
SUPERSTARS 2015
Ook dit jaar was er ruime aandacht voor de jongeren en wilden wij graag weten wie, hoever gooit. Ondanks het regenweer namen heel wat jongeren deel wat bij momenten voor heuse files zorgde aan de werpstand.
Als we naar de resultaten kijken dan mogen we best trots zijn. Er zijn bij onze jeugdspelers jongens en meisjes die verdorie ver gooien met het balletje horend bij hun leeftijd.
 • Pupillen: Senne Vanmassenhove 16m90 (1kg)
 • Miniemen meisjes: Anneline Vantomme 18m00 (1kg)
 • Miniemen jongens: Joey Eetezoone 21m80 (2kg)
 • Cadetten jongens: Bram Kerkaert 19m60 (3kg)
 • Scholieren meisjes: Jasmien Vandenbruwaene 18m90 (2kg)
 • Scholieren jongens: Jonathan D'hoore 25m95 (3kg)
Alle afstanden kan je hier terugvinden.
PROFICIAT en...al bezig met trainen voor volgend jaar in Sporting??? :-) 
INTERSCHOLENTORNOOIEN
De interscholentornooien (mini)krachtbal zijn nog steeds populair, de deelnamecijfers bewijzen dat. De ambiance op de tornooien bewijst dat trouwens ook. Naast de spelers mogen wij ook telkens heel wat leerkrachten, begeleiders, ouders en grootouders verwelkomen. Toch een kleine kanttekening: tornooien waar niet meteen een club in de buurt is, hebben het moeilijker. De reden is duidelijk nl. instroom maar ook opvolging. Wie de krachtbalsmaak te pakken krijgt, wil graag in een club in de buurt gaan spelen. Als die er niet is, haakt men gemakkelijker af voor een volgende deelname.
Maar er is ook nog een enorm potentieel. Heel wat clubs met jeugdwerking zien wij (nog) niet vertegenwoordigd via de scholen in hun buurt en dat kan dus beter. Doen, het spelplezier van de jongeren is de beste motivator.

Maar er is vooral goed nieuws. In het St. Lodewijkscollege in Brugge mochten we dit jaar bv. 31 ploegen verwelkomen. Dat is een leuke +12 ten opzichte van vorig jaar. Wat ons echter extra blij maakt is het feit dat er ook heel wat niet aangesloten spelers/speelsters meedoen. Jawel, ook in het secundair onderwijs kan het !! Sommige van onze jeugdspelers slagen er wonderwel in om hun vrienden/vriendinnen warm te maken om ook eens te komen proeven van hun favoriete sport. Super ! Of de clubbegeleiders geven initiaties. Ook dat werkt nog altijd ! Het is trouwens niet altijd even goed te zien wie wel en wie niet aangesloten is. Talent zat dus.

Op de tornooien minikrachtbal zijn de niet aangesloten spelertjes nog talrijker en ook daar kunnen krachtbalscouts beslist heel wat talent spotten. Werpers met een aangeboren techniek en vangers met inzicht alsof ze al jaren spelen maar ook teamspelers die aanmoedigen en nooit opgeven, ook niet bij een grote achterstand.
Op het tornooi in het Tempelhof  waren er 18 ploegen (+3) en speelden we in 3 poules, op 5 terreinen. Opvallend was ook dat KBC Male goed vertegenwoordigd was: naast een heel team begeleiders waren 10 van de 18 teams gekneed door iemand van hun club (foto rechts). Een bewijs dat inspanning loont. Proficiat !!
Bij de meisjes was het een spannende strijd tussen De Lisblomme Lissewege en GBS Ter Poorten ook al uit Lissewege (ook goed vertegenwoordigd trouwens - foto links). Het onderlinge duel bracht de beslissing en daarin was De Lisblomme het sterkst (33-20).
Bij de jongens waren er 2 poules. In de A-poule trok VB De Kantelberg St. Kruis aan het langste eind. Hun overwinning tegen nr. 2 VB De Mozaiëk St. Kruis (12-9) leverde hen de beker op. In poule B was het overwicht van VB De Komme Brugge groter. Tegen De Linde St. Kruis (11-10) en St. Andreas St. Kruis (9-6) was het nipt maar ze bleven ongeslagen terwijl de tegenstand elk minstens 2 steken liet vallen. 

Voor een beeldverslag van de verschillende tornooien verwijzen wij naar onze website en facebookpagina.
CLUBS IN DE KIJKER
't KLAVERKEN BUGGENHOUT
 
Bij de heren van 't Klaverken Buggenhout pakten zowel 2de nationale A  als 1ste nationale reserve (foto met supporters) op het veld van KBK Ichtegem de titel.
 
Foto van de kampioenploeg 2NA : 
Boven: Koen Roggeman, Jonathan Gerlo, Hendrik Verhaegen, Jorik De Maerschalck, Thomas Jansegers
Onder: Giovanni Okens, Jelle Bas, Timo Van Gucht, Daan Goedgezelschap, Wietse Bas (ingestuurd door Annelien Luppens)
Mariawende St. Kruis heeft 2 ballen van 4kg en 1 van 3kg die niet gebruikt worden. Ze willen die graag ruilen met een club. Ballen van 2kg en 1kg interesseren hen. Contactpersoon: Eva Van Severen, leerkracht LO, 0494 89 85 49
KONINKLIJKE: de kroon op 50 jaar krachtbalwerking
Zoals eerder al gemeld gaat onze vzw sinds september 2014 door het leven als Koninklijke Vlaamse Krachtbalfederatie. Op 26/5 ll. kregen voorzitter Geert Bolle en ondervoorzitter Marc D'Hoore in het provinciale en medaille en oorkonde ter officialisering. (JB)
FAMILIENIEUWS
 • Op 18 mei ll. werd Martijn Vermael geboren. Martijn is het zoontje van Elke Glabeken en Thijs Vermael (Grenskracht Menen)
 • Vreugde en verdriet bij Hanne Rozé en Peter Verstraete (Grenskracht Menen)
 • Op 23 mei ll. overleed Mevr. Lieske Grieten, moeder van Jos en Ivo Cornelissen (HO Grote Brogel)
Copyright © 2015 VKBF FALOS krachtbal, All rights reserved.


Our mailing address is:
info@krachtbal.be

unsubscribe from this list 

Email Marketing Powered by Mailchimp