Copy
View this email in your browser
 
Nieuwsbrief mei 2018
 
BEKERFINALES 2018

't Klaverken Buggenhout vierde zijn vijftigste verjaardag en was in dat jubileumjaar ook gastclub voor de bekerfinales en kampioenenhulde. Het werd een mooie organisatie van een gans team enthousiaste medewerkers: puike logistiek, prima sfeer, pittige wedstrijden en prachtig weer.  Soms net iets te warm maar als we de berichten over het noodweer elders in Vlaanderen die dag lezen, al bij al prachtig krachtbalweer. Kortom een hoogdag voor de krachtbalsport.

Voor een uitgebreide fotoreportage: klik hier 
(foto's worden nog aangevuld zodra die beschikbaar zijn)

Naar gewoonte bijten de PUPILLEN de spits af op de dag van de finales. Gastclub Buggenhout moest het in die finale opnemen tegen KBC Male, algemeen kampioen in de competitie pupillen. Vrij snel werd duidelijk dat de thuisploeg behoorlijk wat sterker was dan de bezoekers (5-1). De jongens en meisjes van coach Desserrano kregen geen vat op de offensieve kracht en het geolied aanvalsspel van Buggenhout terwijl Pol Brusselmans tevreden en trots zag hoe kleinzoon Joon zijn defensie kundig dirigeerde. Male kwam dan ook moeilijk tot scoren en aan de rust stond het al 12-4. 't Klaverken bracht een vrij compleet team tussen de lijnen met volgende topscorers: Matthieu Coppens 14 doelpunten, Milan Van Lierde 6 en Rien Durinck legde met twee opeenvolgende rugworpen de eindstand vast. Bij KBC Male waren Brent Develter en Kaileigh Vandewalle samen topscorer met elk 3 doelpunten. Eindstand 25-9
Ondertussen waren ook de MINIEMEN JONGENS aan hun wedstrijd begonnen op het 2e finaleterrein. Ook daar een team van KBC Male, ongeslagen in de competitie, met als opponent de kustjongens van KBC Heist, regelmatige leverancier van bekerfinalisten. Bij Heist verdeelden Arne Van Opstal en Sil Vanmassenhove het offensieve werk en de doelpunten met resp. 14 en 8 doelpunten. Bij Male rustte het volle gewicht van de aanval op de schouders van Lowie Degrande, die 18 van de 19 Maalse goals scoorde. De match kon eigenlijk constant alle kanten uit. Aan de rust stond het 12-12 en de score maakte in de 2e periode voortdurend jojo-bewegingen: Heist voor, Male voor, Heist voor,...In de slotfase leek Lowie Degrande wat door zijn beste krachten heen terwijl bij Heist de taken net iets meer en beter verdeeld werden en er zo in de slotfase een kleine kloof ontstond. Eindstand 22-19.

Bij de MINIEMEN MEISJES was er duidelijk overwicht voor de meisjes van KRB Jabbeke, de ongeslagen kampioen in hun reeks. Ine Vandenberghe scoorde vrij vroeg in de wedstrijd een tweepunter en dat was het sein voor KRB Jabbeke om volle gas naar een 13-5 ruststand te sprinten. Bij Lissewege kwetste kapitein Maaike Thomas zich op de koop toe en Avanti kon geen vuist maken. Het wit-zwarte team maakte haar favorietenrol helemaal waar want ook een rugworp van Lana Sinnaeve bracht de ruime 25-13 zege niet meer in gevaar.

De CADETTEN JONGENS maakten er een boeiend kijkstuk van met wisselende winstkansen. KBK Ichtegem heeft ondertussen wel wat bekerervaring maar in de eerste helft kregen de jongens van coach Pieter Ureel 3 rugworpen te slikken - 2x Gianni Frere, 1 keer Yari Neirinck. Halfweg keken ze daardoor verrassend tegen een 10-12 achterstand aan. De tweede helft bleef spannend tot bij een gelijke stand de Sportingjongens vanaf de vrije worplijn een rugworppoging deden. Wel onverwacht, misschien niet opportuun want Bram Vanhaverbeke reageerde attent en maakte die onschadelijk. Aan de overzijde scoorde Dylano Degrande wel en Ichtegem zou die voorsprong nooit meer uit handen geven. Ervaren als ze zijn, speelden ze de resterende tijd nagenoeg foutloos. Sporting moest wat extra risico nemen maar dat werd afgestraft. De 11-6 score na de rust werd Sporting fataal en dus 21-18 winst voor KBK Ichtegem, dat daarmee de dubbel realiseerde. Topscorers: Dylano Degrande 11 doelpunten voor Ichtegem, Gianni Frere 11 doelpunten voor Sporting Brugge.

Bij de CADETTEN MEISJES stond het burenduel 't Botterken Baasrode - KBC Opstal op het programma. De mooi in fluogeel uitgedoste Opstalaanhang moest echter al vrij snel de bekerdromen opbergen want Maaike Vanbelle maakte er met een tweepunter en een gewoon doelpunt meteen 3-0 van. Even later stond de 5-0 op het bord en wat Marthe Blommaert - topscorer bij Opstal met 6 doelpunten -  ook deed als afwerkster de  5-puntenkloof stond halfweg nog altijd op het bord (11-6). De tweede helft verliep iets evenwichtiger vooral door het uitstekende defensieve werk langs beide kanten. Opstal geraakte niet meer dichter bij (6-3 na de rust) en Baasrode werd bekerwinnaar dankzij de verdiende 17-9 overwinning. 
Bij de LAGERE AFDELINGEN, dames en heren zagen we vertrouwde gezichten in de finale. Bij de dames was dat KRB Loppem, bij de heren KBK Temse. Beiden moesten met ruim verschil hun meerdere erkennen in resp. Krachtbal Torhout en HO Beitem. Krachtbal Torhout deed beroep op de ervaring van de zusjes Comeyne - Ellemie en Lieselot namen 21 van de 25 Torhoutse doelpunten voor hun rekening. In een festijn van rugworpen na de rust werd het uiteindelijk 25-14. Bij de heren kwam Temse met een vrij jong team tussen de lijnen terwijl Beitem beroep deed op de ervaring van o.a. Karl Deleye. Beitem kreeg op de koop toe 3 punten boni omdat het team in een lagere reeks speelt dan Temse. Beitem kon die voorsprong meteen uitbreiden en de noodzakelijke risico's die de jonge garde van Temse moesten nemen, leidden tot iets te grote foutenlast tegen het zeer ervaren Beitemse viertal. Het verschil werd daardoor alleen maar groter (rust 16-7) en ook in de tweede helft kwam de zege - ondanks een rugworpdoelpunt van Florian Blommaert - niet meer in gevaar. Eindstand: 26-13. Karl Deleye werd topscorer met 18 doelpunten.

De finale bij de SCHOLIEREN MEISJES EN JONGENS was tweemaal een duel tussen KRB Jabbeke en Sporting Brugge. Bij de meisjes speelde de finalestress beide teams duidelijk parten. Zowel Jabbeke als Sporting gooiden meerdere keren buiten in de aanvalsopbouw en dat resulteerde - ondanks de aanwezigheid van heel veel aanvalskracht - in een 11-11 ruststand. Na de rust leek het alsof Sporting de wedstrijd naar zich toe zou trekken maar Jabbeke vond alsnog de kracht terug om met 22-19 te winnen. Topscorers: Moon Debuyssere  (Jabbeke) en Julie Soulliaert (Sporting) beiden 13 doelpunten.
Bij de jongens verliep de finale aanvankelijk uitermate gelijkopgaand. Sporting kon toch een kleine voorsprong nemen en toen Jasper Marchand op slag van rust ook nog eens een rugworp scoorde (12-8), leek Sporting op weg naar een duidelijke zege. Na de rust ging Jabbeke echter een stuk beter verdedigen en plaatste een mooie 1-5 tussenspurt om er via topscorer Tim Vandamme (16 doelpunten) halfweg de 2e periode 13-13 van te maken. Spanning alom dus maar bij 16-16 lukte Sander Marchand  - goed voor 15 doelpunten - opnieuw een rugworp en die bezegelde het lot van Jabbeke. Jaro Desplenter legde met een verre worp de 20-17 eindstand vast.
Bij de HOGERE DAMES was KBC St. Michiels torenhoog favoriet tegen underdog KBK Ichtegem. Ichtegem kwam snel op achterstand, kon nog even de schijn hoog houden maar moest toch vrij snel de wet van de sterkste ondergaan. Bepalende factor in deze: Nathalie Lievens, zowel offensief als defensief superieur in de wedstrijd. Bij de rust stond het 18-10 en kregen alle speelsters van KBC St. Michiels speelkansen. Dat zorgde voor wat spanning in de tweede helft (15-13) maar beide helften samen geeft de 33-23 eindstand een beter beeld van de verhoudingen. Topscorers: Nele Bolle (Ichtegem) 16 doelpunten, Nathalie Lievens en Lisa Verdonck (St. Michiels) beiden 13 doelpunten.

In de grote finale bij de HEREN HOGERE bleef het onwaarschijnlijk lang 0-0 en constant spannend maar beide ploegen hadden het bijzonder moeilijk om te scoren. Enerzijds door goed verdedigend werk van o.a. Hendrik Baert maar ook en vooral toch door de vele offensieve foute keuzes: te veel risico op het verkeerde moment of te weinig diepgang als dat nodig was. St. Michiels kwam 5-3 voor na een knappe gekruiste rugworp van Robin Grieve maar ervaren Vincent Mahieu nam offensief over op afwerking bij Jabbeke en met een bijna perfecte 100% zorgde hij voor een kleine Jabbeekse voorsprong (slechts 6-7!) aan de rust.  Ook na de rust liet Jabbeke teveel kansen onbenut om voorsprong te nemen en bleef het lange tijd 15-15. Even leken verlengingen in de maak, maar dan zorgde Siebe Timmerman toch voor 16-15. Jabbeke was even van slag, ging in de fout op de daaropvolgende eerste worp en kreeg zo direct ook de 17-15 om de oren. Meteen ook de eindstand en voor KBC St. Michiels de tweede dubbel van de dag.
 
PROFICIAT aan alle finalisten!
SUPERSTARS EN FAIRPLAY CUP

Sinds enkele jaren geven wij de jongeren de kans om op de dag van de finales hun kunnen te tonen in het afstandswerpen. Elke speler krijgt 3 kansen waarvan de beste op een krachtbalbrevet komt. De laureaten van de dag krijgen op het grote buitenpodium een leuke trofee als SUPERSTAR van de dag. 
Dit jaar noteerden we trouwens
vier nieuwe records.
  • In de categorie pupillen gooide Arne Vandenberghe bij zijn laatste poging de bal 20,5 meter ver of 1.3 meter verder dan het vorige record.
  • Bij de miniemen meisjes bracht Elin Vanhooren het record op 21.5 meter (vorig 20,15m).
  • Bij de cadetten jongens schudde Dylano Degrande een fraaie 22,5 meter uit zijn schouders (+1.3m) en
  • bij de scholieren meisjes zorgde Annelien Vantomme - ook al recordhoudster bij de cadetten meisjes - met 20,5 meter voor een nieuw record (+1.6 m) 
De andere superstars van de dag waren: Moon Debuysere bij de cadetten meisjes - 18.5 meter en Nik Vanbelle bij de scholieren jongens - 21 meter.
(op de foto werd Dylano Degrande vervangen door een stand in (rechts boven) en ontbreekt Nik Vanbelle.)

PROFICIAT aan allen die deel namen!

Later op de avond werden op het grote binnenpodium de laureaten van de FAIRPLAY CUP bij de jeugd in de bloemetjes gezet. Een gans jaar lang beoordeelde de scheidsrechter van dienst na de match de houding van spelers en coach tijdens en na de match. Bij de pupillen A vielen Sporting Brugge en Avanti Lissewege in de prijzen, bij de pupillen B waren dat KBC Male en KBC St. Michiels, bij de miniemen jongens Sporting Brugge, bij de miniemen meisjes 't Botterken Baasrode en nogmaals Sporting Brugge en bij de cadetten meisjes tenslotte KBC Heist A.

SUPER en dikke proficiat! Doe zo verder.
REFERENDUM SPELER/SPEELSTER/BELOFTE VAN HET JAAR

Ook hier bij de heren en dames vertrouwde gezichten. Bij de dames was Nathalie Lievens in de beide stemrondes superieur met in de eindscore meer dan het dubbele van tweede in de stand Nele Bolle, Ellen Bosma vervolledigde het podium. (zie uitslag hieronder)
Bij de heren was er na de eerste ronde met de jonge Tomas Vandamme toch wel een verrassende leider. Het constante hoge niveau van Joos Anseeuw werd door zijn collega spelers echter in beide stemronde gewaardeerd waardoor hij als eindwinnaar uit de bus kwam. Tomas Vandamme werd 2e, Joerie Vandenberghe speelde een uitstekende terugronde en werd daarvoor beloond met een 3e plaats.

Bij de beloftevolle jongere was Tomas Vandamme in beide stemronde de beste, voor runner up Jonathan Gerlo en bij de meisjes won Lien Supply ook al de beide stembeurten voor Jasmien Vandenbruwaene.

PROFICIAT!

KAMPIOENEN 20117-2018

Ook alle kampioenen 2017-2018 werden nog gehuldigd op het grote podium. Overzicht hieronder - foto's in de hoger vermelde map. Van harte proficiat aan alle kampioenen!
 
CURSUS INITIATOR KRACHTBAL 2018
info ook hier
OOK KLAVERKEN BUGGENHOUT IS HARTVEILIG

Op vraag van Klaverken Buggenhout en andere clubs rond de pit hangt er nu aan de pit buiten een AED toestel en al onze trainers (of toch bijna allemaal) hebben een opleiding gevolgd op vraag van onszelf en speciaal voor onszelf is er een avond geweest door het Rode Kruis Buggenhout.
Er hangt ook een plaatsaanduiding van het AED toestel voor bezoekers (ingestuurd door Annelien Luppens)
 
PAASTORNOOI HO GROTE BROGEL

De finale van het Paastornooi in Grote Brogel werd gewonnen door KBC St. Michiels (tg. Grote Brogel). Eindstand 19-10. Het dorpstornooi met deelname van 9 ploegen werd gewonnen door de familie Gorssen uit Kaulille. (ingestuurd door Willy Ramaekers)

     
 
KBC EDEGEM IN DE BLOEMETJES

De krachtbalclub van Edegem viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum. De club werd daarom onlangs in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur in de trouwzaal van het oud-gemeentehuis. “De club is vijftig jaar geleden opgericht door een hoop vrienden van het OLVE-college”, weet Willy Steenwegen, secretaris van KBC Edegem. “Eerst van de scholieren zelf en later met oud-leerlingen. We vonden steeds opvolging en zo hebben we vijftig jaar lang kunnen overleven. In ons vijftigjarig bestaan hebben we in competitieverband al verschillende reeksen doorgemaakt. Op dit moment zijn we niet zo sterk bezig, maar we doen het vooral voor het plezier”, lacht Willy. (ingestuurd door Dimitri Vaerendonck)

INFO

Uit de nieuwsbrief van Sport Vlaanderen:
BRENG JE SPORTCLUB NAAR SCHOOL - SAVE THE DATE
In september is het weer een hele maand 'Maand van de Sportclub'. Op woensdag 19 september organiseert Sport Vlaanderen samen met SVS, VSF en ISB ‘Breng je sportclub naar school’.
Om zoveel mogelijk leerlingen hun sportclub op school te laten tonen (door hun outfit te dragen, een spreekbeurt of demo te geven,...), ontvangen alle scholen begin september een promotieposter en een draaiboekje ter inspiratie. Die dag past niet alleen in de Vlaamse 'Maand van de Sportclub', maar ook in de Europese Week van de Sport. Meer info volgt via de website van Sport Vlaanderen en via de nieuwsbrief van SVS. 
  • Op 28 maart ll. overleed Lieve Degryse, mama van Bart Neckebroeck en oma van Tim Neckebroeck (Osiris Aalst).
 OPRECHTE DEELNEMING
Copyright © 2018 *KRACHTBAL-SPORT+*, All rights reserved.