Copy
View this email in your browser
E-krachtbal december 2015

2015 zit er bijna op. Het was een goed en tof krachtbaljaar. We mochten heel wat nieuwe, jonge krachtballertjes verwelkomen. Er zat 'schwung' in de jeugdwerking krachtbal. We hopen alleszins dat deze tendens zal aanhouden in 2016 en wensen u bij deze een gezellig eindejaar en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2016.
Wat u in dit nummer kan lezen, vindt u hieronder.
Veel leesgenot!

  1. Bloso wordt Sport Vlaanderen
  2. Fair Play Cup Jeugd
  3. Steun onze warme actie
  4. Grenskracht Menen 'Goe bezig'
  5. Bijscholing voor jeugdtrainers van 18/12/2015
    • Botterken Baasrode ontvangt roll-up banner
  6. Roll-up banner ook voor uw club?
  7. Krachtbal internationaal
BLOSO WORDT SPORT VLAANDEREN

Vanaf 1/1/2016 wordt BLOSO Sport Vlaanderen. Het sportagentschap kreeg in 2014 nieuwe leidinggevenden en samen met het kabinet van de minister van Sport werd er een nieuwe visie ontwikkeld op wat een sportagentschap in de 21e eeuw moet zijn. Vanaf 1 januari krijgt het sportagentschap daarbovenop ruimere bevoegdheden, waardoor het voor het eerst in zijn geschiedenis de one-stop-shop wordt voor alles wat sport betreft binnen de Vlaamse overheid.

FAIR PLAY CUP JEUGD
Zoals beloofd geven wij halfweg de competitie een overzichtje van de ploegen die in de fairplay cup voor jeugdploegen tot nu toe nog altijd het maximum van de score haalden (zie hieronder - 32 ploegen). Doe vooral zo verder !!
Wie niet in dit lijstje staat, werkt best vooral aan (zie grafiek): 1. coach vervult zijn/haar voorbeeldfunctie 2. respect voor de scheidsrechter 3. Sportief gedrag na de match.
Opvallend is toch ook dat een aantal scheidsrechters vond dat er in bepaalde teams af en toe te weinig respect was voor de medespelers. Teamspirit = je wint samen - je verliest samen - je hebt samen plezier - iedere speler heeft zijn verdienste binnen de ploeg! Maak er werk van.

Score Ploeg reeks
100% KBC St. Michiels PUP A
100% H.O. Beitem PUP A
100% KRB Jabbeke A PUP A
100% KRB Jabbeke B PUP A
100% Atlas Varsenare PUP A
100% Sporting Brugge PUP B
100% D&W Koekelare PUP B
100% Avanti Lissewege PUP B
100% Sporting Brugge MIJ A
100% KRB Loppem MIJ A
100% t Botterken Baasrode MIJ A
100% Sporting Brugge MIJ B
100% H.O. Beitem MIJ B
100% KBC Male MIJ B
100% KBC Heist MIN M
100% t Botterken Baasrode MIN M
100% Sporting Brugge CAJ A
100% KBK Ichtegem CAJ A
100% Helios Halle CAJ A
100% KRB Jabbeke CAJ B
100% KBC Male CAJ B
100% KBC Opstal CAJ B
100% WWR Ingelmunster CAJ B
100% KRB Jabbeke CAM A
100% KBC Male CAM A
100% KBC Opstal CAM A
100% KBC Maldegem-Donk CAM A
100% KBC St. Michiels CAM B
100% KBC Male CAM B
100% D&W Koekelare SCH J
100% KRB Loppem SCH J
100% KBK Temse SCH J
 
STEUN ONZE WARME ACTIE
Ik kreeg vanavond een mail van Gretel, mama van Jannes Willems. Jannes speelt sedert dit jaar bij onze pupillen, hij heeft in 2006 kanker overwonnen.
Over de strijd tegen de ziekte heeft Gretel een autobiografisch boek geschreven (foto kaft hierboven), de opbrengst gaat integraal naar de actie ‘Music for Life’.  Wij vinden dit een prachtig initiatief die we ook willen delen met andere krachtbalclubs.  Ik ben ervan overtuigd dat ook zij in hun familiekring wel met de ziekte te maken zullen hebben gehad en die actie willen steunen…" (ingestuurd door Luc Van Caeneghem - Sporting Brugge)

Bestelling van het boek ‘Jannes strijdt tegen de stoute kankercellen’ is mogelijk door storting van 15 euro op Argenta rekeningnummer BE65 9730 7180 5696 tav Familie Willems – Geerts, met vermelding ‘boek Jannes’ & uw naam en adres.
De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds!  EEN WARME DANK!
GRENSKRACHT MENEN 'GOE BEZIG'
Zaterdag werd ons een cheque van 250,00 € overhandigd door BLOSO in aanwezigheid van de burgemeester, schepen van Sport, sportfunctionaris en natuurlijk de vertegenwoordiger van BLOSO en dit naar aanleiding van onze winnende foto “Goed Bezig met supporters” (ingestuurd door Luc Demeulenaere)
BIJSCHOLING JEUGDTRAINERS
Op vrijdag 18 december ll. tekenden 48 jeugdtrainers present voor de decemberbijscholing. De 'no shows' en de afwezigen hadden ongelijk. Het programma bestond net als vorig jaar uit een actief gedeelte (partneroefeningen) en een luistergedeelte (sportvoeding). De lesgevers Jonathan Goetvinck en Senne Aelbrecht leverden uitstekend werk. Heel veel postieve reacties en dus maken wij nu al plannen om ook in december 2016 verzamelen te blazen. Mocht u ons suggesties willen doen over onderwerpen die u mateloos interesseren, stuur maar door naar info@krachtbal.be.
Voor de start van de bijscholing kreeg 't Botterken Baasrode de gepersonaliseerde roll-up die ze wonnen met de selfiewedstrijd n.a.v. de actie #bedanktscheids #krachtbal. Jimmy en Timo Florkin namen deze in ontvangst (zie foto)

Ook voor uw club??
Clubs die graag ook dergelijke banner zouden willen bestellen klik hier voor meer info. Bovenaan waar nu de info van Baasrode staat, komt de info van uw club. (JB)
KRACHTBAL INTERNATIONAAL
Volgend jaar zal het tornooi in Frankrijk plaats vinden tijdens het weekend van 8 en 9 april 2016. Eventueel te spelen wedstrijden van de doelgroep, o.a. ¼ finale beker en /of uitgestelde wedstrijden kunnen - mits toelating - verplaatst worden. Deze mogelijkheid biedt de kans aan iedereen om deel te nemen aan dit tornooi.
We kunnen nu al meegeven dat de Fransen de wedstrijden laten doorgaan op een andere locatie dan vorige jaren.  Het tornooi gaat door in het sportstadium, Stade Henri Badot te Duerne, locatie die trouwens een ietsje dichter ligt dan St-Symphorien.
We houden u op de hoogte van datum inschrijving en andere wetenswaardigheden.  Hou alvast de periode van 6 tem 10 april 2016 vrij als je wilt deelnemen aan deze stage. (ingestuurd door Mieke Schotte)
Copyright © 2015 VKBF FALOS krachtbal, All rights reserved.