Copy
View this email in your browser
facebook
E-krachtbal september 2014
Vorige vrijdag 26/9/2014 was het 50 jaar geleden dat de statuten van de federatie gepubliceerd werden in het Belgisch Staatsblad. De krachtbalfederatie werd later de Vlaamse Krachbalfederatie en sinds vrijdag mogen wij van Koning Filip de titel Koninklijke Vlaamse Krachtbalfederatie vzw gebruiken. Laat ons met zijn allen werken aan nog eens 50 koninklijke krachtbaljaren.
              
HULDE KAMPIOENEN 2013-2014
Dit jaar werden - om organisatorische redenen - de bekerfinales en de kampioenenhulde gesplitst. Het verslag van de bekerfinales kon je lezen in de vorige nieuwsbrief. De hulde van de kampioenen 2013-2014 ging door op 5/9 ll. als start van het jubileumjaar van de KVKBF. Overzicht van de kampioenen op www.krachtbal.be. 
Ook mevr. Schotte werd in de bloemetjes gezet, net als comitéleden met meer dan 25 jaar op de teller en de leden die reeds meer dan 40 jaar een lidkaart van de KVKBF hebben.

Sfeerfoto's 5/9/2014 klik hier
LAUREATEN JEUGDSPORTFONDS 2014 
De jeugdwerking krachtbal zit dankzij het jeugdsportfonds en de steun van de Vlaamse Gemeenschap in de lift.
In 2014 behaalden 5 clubs een kidslabel: KBC Male (goud), Klaverken Buggenhout, Sporting Brugge, KRB Jabbeke en Botterken Baasrode (zilver).

Wij hopen alleszins dat de financiële en logistieke steun die wij bieden een stimulans mag zijn om verder te werken aan de kwaliteit en de kwantiteit van de jeugdwerking.
KRACHTBALVELDEN ETIENNE SCHOTTE
Het stadsbestuur van Brugge doopte de krachtbalvelden in St. Michiels officieel tot de krachtbalvelden Etienne Schotte. Op de foto links mevr. E. Schotte en dochter Mieke Schotte samen met voorzitter Geert Bolle en schepen van sport Annick Lambrecht bij gedenkplaats die onthuld werd op 5/9/2014.
TENTOONSTELLING 50 JAAR FEDERATIEWERKING
De tentoonstelling 50 jaar federatiewerking kende heel wat bijval. De authentieke stukken - o.a. eerste wedstrijdblad, eerste spelregels, eerste aansluitingen, ontwerpen van krachtbal totaal, affiches uit 1964, een massa krantenknipsels, oude filmpljes - zorgden er voor dat je zo terug in de beginjaren van de krachtbalsport terecht kwam. Nostalgie ten top. Een dikke proficiat voor Sandra voor de uitwerking!
SPORTING BRUGGE OP DAG VAN DE SPORTCLUB
Op zondag 14 September was er op ’t Zand te Brugge de sportbeurs ‘Dag van de Brugse Sportclubs”.   Sporting Brugge vertegenwoordigde onze favoriete sport.
De kids konden zich uitleven op  de punchbacks terwijl de ouders meer uitleg kregen op een krachtbalveld op schaal over de basisregels van het krachtbal.
Het is een duidelijk gegeven dat vele kinderen tussen pakweg 6 en 12 jaar nog op zoek zijn naar een uitdagende sport.. Zo’n 250 kinderen proefden van onze sport en daagden ook hun ouders uit dit te proberen. Ze kregen een brevet en een (fruit)snoepje. Enkele ‘oudgedienden’ kwamen langs en vertelden over de beginjaren van het krachtbal op school bij “meester Schotte.”   Ook buitenlandse toeristen waren fel geïnteresseerd in onze sport, zo mochten we mensen uit o.a.Costa Rica, Canada en Rusland aan onze stand verwelkomen. Zelfs Annick Lambrecht, Schepen van Sport te Brugge waagde zich aan enkele worpen !
Een geslaagd initiatief van de sportdienst Brugge en een ideale gelegenheid om krachtbal te promoten !
Luc - Sporting Brugge.
FAMILIENIEUWS
* Op 7 augsutus ll. overleed mevr. Maria 'Mya' Claessens, echtgenote van Herman Wuyts en moeder van Eric Wuyts (KBC Overpelt).
 
OPRECHTE DEELNEMING
FAIR-PLAY WEDSTRIJD
Bij Falos, kwb in beweging is fairplay een belangrijke waarde in de sport. We moedigen fairplay bij de sporters aan. Hoe vertaalt fairplay zich op het sportveld? Wat kan fairplay zijn? Wat heb je zelf meegemaakt en wil je met de buitenwereld delen?
Stuur een verhaal binnen van een fairplay actie van jezelf of iemand van je medesporters en win een mooie cartoon op canvas en publicatie van je verhaal.
In deze wedstrijd beoordelen we niet je schrijfstijl. Je moet geen literair talent zijn om een verhaal binnen te sturen. Het gaat over het inhoudelijke fairplay-verhaal zelf. Het hoeft ook geen lang verhaal te zijn. Een tiental regels volstaat. Vooral wat er gebeurd is, is belangrijk.
De schrijver moet zelf deel uitmaken van het verhaal. En het fairplayverhaal moet binnen Falos-sportwerking (VKBF), kwb-werking of Govaka-sportreizen plaatsgevonden hebben. Het hoeft niet enkel om fairplay in ploegsporten te gaan. Ook individuele sporters kunnen een beklijvend verhaal binnensturen. Je kreeg bijvoorbeeld hulp van een medereiziger op een fietsvakantie of op een wandeling werd je geholpen door een andere wandelaar.
Uiterste indiendatum is 30 oktober 2014
Uit de ingediende verhalen worden 3 verhalen genomineerd. Voor deze verhalen kunnen de lezers van de nieuwsbrief/website van Falos in december dan stemmen.
Indienen van het verhaal kan via wim.verstraete@falos.be
Het reglement(je) van deze wedstrijd kan je ook opvragen via hetzelfde emailadres. 
IN DE KIJKER - klik op foto 
Our mailing address is:
info@krachtbal.be

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp